banan19858 Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 (edytowane) Edytowane 14 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 Na forum nie zamieszcza się linków tylko same zdjęcia. A model jak dla mnie nie najgorszy. Dziwne są tylko te białe "rysy" na wieży. jeśli to miał być kurz, to jest raczej niepodobny. Ale przydałoby się też napisać coś o skali modelu i firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Września 2012 Share Napisano 14 Września 2012 1/72 z Mirage?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan19858 Napisano 14 Września 2012 Autor Share Napisano 14 Września 2012 te kreski to nie kurz może raczej zabrudzenie. Jest to model MIRAGE w 1:35 mój pierwszy pancerniak. dałem linki bo nie mogę dojść jak wstawić zdjecia :( prosze o wiecej krytyki bo mam chęć na kolejny model a człowiek uczy sie najlepiej na własnych błedach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Żartujesz sobie z tym "dałem linki bo nie mogę dojść jak wstawić zdjecia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 Jak ma to być wrzesień 39 to nie takie malowanie. Polski Khaki i brązy a nie zieleń. Dobrze by było, żebyś przed klejeniem każdego modelu zajrzał do jakiegoś tekstu źródłowego, żeby nie popełniać potem takich błędów. Model Mirage jest taki jaki jest i nikt póki co nie wymyślił lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Witam kolegę.Model na pierwszy może być ja tam nie krytykuje.Masz dopiero 3 posty i mało krytyki oby jak naj mniej, tylko pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekda Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Heja 1. Wrzesień to to napewno nie jest tylko zajecie Zaolzia o czym mówi kamo i oznakowanie na wieżyczce. 2. Nie nawierciłeś lufy działa oraz wydechu. 3. Rdza na tłumiku wydechu nie powinna się świecić. Reszta jest chyba ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banan19858 Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 dzieki bardzo i od razu prostuje... do zielonego namówił mnie sklepikarz od modeli a ja że jestem początkujący posłuchałem...co do nawiertów to zdaje sobie sprawe ale jestem w trakcie szukania jakiś dobrych i przede wszystkim w miare tanich wierteł, model na pewno poprawie ale to dopiero jak powieksze sobie warsztat jeszcze raz dzieki za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Dobrze określiłeś, że jest to sklepikarz. Powiedz mu, żeby głupot nie opowiadał na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Naiproszcze wiertła to igły lekarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Naiproszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 ...co do nawiertów to zdaje sobie sprawe ale jestem w trakcie szukania jakiś dobrych i przede wszystkim w miare tanich wierteł, model na pewno poprawie ale to dopiero jak powieksze sobie warsztat jeszcze raz dzieki za rade Wiertło 0,4 mm kosztuje około 2,5 pln myślę, że większy rozmiar nie dużo więcej. Natomiast co do jakosci to nie ma co przesadzać i tak połamiesz ich całą masę Ja na swoim 7TP podczas śrubunku połamałem około 20 wierteł 0,4 mm. Co do samego modelu to wygląda na całkiem przyzwoicie sklejony (jak na pierwszy model) - o ile produkt Mirage można nazwać modelem. Mam jednak kilka uwag: - nie zeszlifowany ślad łączenia form na lufie - gąsienice nie osadzone na zębach koła napędowego - jak na początek brudzenie moim zdaniem mogłeś pominąć Działaj jednak dalej, zakładając warsztat na pewno otrzymasz fachową pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Jeśli chodzi o wiercenie otworów to ja działam przy pomocy igieł lekarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi