artoor_k Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 (edytowane) Dawno temu (jakieś 20 lat) pewien dzieciak bez skutku siedział w niedzielę przed telewizorem marki (chyba) NEPTUN czekając na jakąś kreskówkę. Bezskutecznie bo ojciec z wujkiem zaśmiewali się z jakiegoś durnego filmu w którym kilku facetów jeździło czołgiem. Dzieciak wynudził się okropnie , kreskówki się nie doczekał. Dobre kilka lat później z nudów ten sam dzieciak (będący już w liceum) przełączał kanały w telewizorze marki TRILUX. Trafił na film , w którym znów kilku facetów jeździło czołgiem. Wtedy już jego zainteresowania były ukształtowane więc zaczął oglądać. Po kilku minutach zaczął się zaśmiewać tak samo jak ongiś ojciec i wujek. Potem dowiedział się co to był za film i zapałał do niego do dziś nie gasnącym uczuciem Tak wyglądają moje wspomnienia związane z jednym z moich ulubionych filmów tj "Złoto dla zuchwałych" z Clintem Eastwoodem, Telly'm Savalasem i Donaldem Sutherlandem w rolach głównych. Ponieważ jestem również miłośnikiem SF postanowiłem połączyć te dwa tematy. Przed wami: "Gravtank dla zuchwałych" w skali 1:35 Użyłem Tigera firmy Italeri, akcesoriów Italeri , figurek firmy Jaguar Models wzorowanych na postaciach z filmu oraz silników odrzutowych z Podracera AMT. Lufy to produkty z firmy RB Model. Podstawka to Miniart, minigun z Legenda a flaga ze sklepu z pamiątkami Dość gadania-oto fotki: Edytowane 15 Września 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Września 2012 Share Napisano 15 Września 2012 artoor_k - rewelacja. Świetny projekt, super wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Pomysł nietypowy, ale bardzo ładnie wykonany. Efekt lewitacji uzyskałem przy pomocy Photoshopa czy jakąś inną metodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Mnie się wydaje,że trzyma się na przeźroczystym pręcie,który chyba widać na ostatniej fotce. Rewelacja .Bardzo mi się podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Dzięki wszystkim Efekt lewitacji uzyskałem za pomocą trzech centymetrów przeźroczystej rurki ,którą faktycznie widać na dwóch zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Teraz oglądam na kompie i faktycznie widać. Poprzednio był to telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Panzer, Star Wars, Funky Koval...a jednak połączenie wyszło super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ciekawy pomysł ale można było wewnątrz domku umieścić jakiś parkiet czy cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Września 2012 Autor Share Napisano 21 Września 2012 Ciekawy pomysł ale można było wewnątrz domku umieścić jakiś parkiet czy cuś. Jakim cudem jak resztki podłóg leżą na ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 22 Września 2012 Share Napisano 22 Września 2012 Super ! Chociaż nie wiem po co mu ta zapasowa gąsienica z przodu . Ale pomysł i wykonanie bardzo fajne. Budynek też świetnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Super ! Chociaż nie wiem po co mu ta zapasowa gąsienica z przodu . Ale pomysł i wykonanie bardzo fajne. Budynek też świetnie pomalowany. Dzięki Co do gąsienicy...bez niej wyglądał jakoś łyso , naprawdę nie pasował mi jej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Gość na tigerku normalnie Szajba z filmu Kelly"s heroes.Lub jak tam kto woli Złoto dla zuchwałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 23 Września 2012 Autor Share Napisano 23 Września 2012 Gość na tigerku normalnie Szajba z filmu Kelly"s heroes.Lub jak tam kto woli Złoto dla zuchwałych. Bo to właśnie on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Tak normalnie jest jak się nie doczyta co tam napisałeś na początku kurcze wskoczyłem by zgadnąć.Ale bardzo mi się spodobała ta twoja robótka z Szajbą na czele.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi