Messer Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Udało się skończyć kolejny model. Mercedes 500sl Fujimi - owoc wymiany z kolegą z innego forum. Model był w bardzo kiepskim stanie... Położyłem nowy lakier - czarny na górę i grafitowy na dół. Doszły grafiki- groteskowe malowanie nawiązujące do kamuflażu niemieckiego z czasów IIWŚ. Dodałem stickery mercedesa i AMG, zwaloryzowałem wnętrze o pasy, ich podajniki, przerobiłem tyły foteli, wyflockowałem co miało być we flocku. Resztę widać na zdjęciach Link do warsztatu: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=22449 Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 To malowanie niemieckie w dalszym ciągu mnie nie przekonuje. Jednak koncepcja jest zbyt kontrowersyjna. Wykonanie rewelacyjne, jedynie grill odstaje od reszty. Kierownica po nieprawidłowej stronie, brakuje też znaczka MOT. Kontrowersyjne, ale świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 No w Anglii to bez MOT-u to by dlugo nie pojezdzil. Wykonanie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Bardzo fajnie "uratowany" model. Wykonanie na b. wysokim poziomie. Wzór - wiadomo - rzecz gustu, ale wydaje mi się, że pasuję do ekstrawaganckiego stylu z lat 80. Pamietam jak znajomi rodziców, jak i moi rodzice, nosili takie t-shirty na np. imprezy sylwestrowe. Tyle, że bez niemieckich krzyży;D Jedynie "blachy" mi nie podchodzą. Chyba czcionka jakaś nie taka. To jednak szczegół. Ogólnie - high five;] pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Genialne malowanie. Gratulacje, powiew świerzości na forum w cywilach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Po przeglądnięciu warsztatu widać ilość włożonej pracy i czasu w model. Efekt końcowy jest znakomity, jakbyś nie napisał że był w złym stanie to bym tego nie zauważył (znaczy się nie widać po nim pierwszego właściciela). Grafika ciekawa i na pewno oryginalna. Model mi się bardzo podoba. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 Fajny model, malowanie ciekawe - niekonwencjonalne. Przyczepiłbym się do tylnego słupka, szczególnie lewego - na grafice nie ma odcięcia pomiędzy dachem i nadwoziem, a to przecież nie coupe, tylko cabrio z hard topem. Jak masz, to wrzuć też foto wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Bardzo ciekawa koncepcja malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Nie będę oceniał wykonania bo to nie moje poletko( osobówki) , ale malowanie zrzuciło mnie z krzesła. Po prostu --THE BEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Dzięki Panowie ;) Zdjęcia wnętrza są w warsztacie - zapraszam do przeglądnięcia ps - to jest ten sam merc co, Ci go kiedyś proponowałem adamuss ;) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 No widzisz, pozostawiając ten model w Twoich rękach przyczyniłem się do powstania bardzo ciekawego, oryginalnego i fajnego modelu ;) Ja bym go pewnie wykonał jako kolejnego zwykłego i według niektórych nudnego "salonowca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi