Bocian Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam! Zamierzam kupic model Subaru imprezy tylko mam jedno pytanie: Czy karoserie trzeba malowac?? bo niekiedy jest już taki ładny niebieski ?? Ma ktoś moze in-boxa tego Subaru ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Taki model ZAWSZE powinno sie pomalowac... Oczywiscie pozostaje to w gestii modealarza, ale pomalowany model prezentuje sie zdecydowanie lepiej. Chyba pora tutaj wyprostowac pawien mit. To, ze kolor tworzywa przypomina oryginalny kolor samochodu, nie znaczy, ze takiego modelu sie nie maluje. Wypraski produkowane sa w takim kolorze, a nie innym, raz - zeby to ladniej w pudelku wygladalo, a dwa - zeby farba bazowa lepiej kryla material o zblizonym kolorze. Oczywiscie troche sie to mija z celem, gdyz i tak zazwyczaj kladzie sie podklad pod baze. W przypadku np. takiej Subarki, tworzywo ma lekko metaliczny kolor, ale wyglada to paskudnie. Material do wtryskarek zasypuje sie w postaci (zazwyczaj) bialego granulatu i dodaje pigmentu. Nikt tego nie miesza, wiec plastkik zastyga ze smugami i wyglada jakby byl pomalowany grubasnym pedzlem. Efekt jest bardziej widoczny w przypdaku barwienia tworzywa na kolor metaliczny. Wiec jak i tak bym Ci sugerowal pomalowac kaste, bez wzgledu na to, z jakiego tworzywa bedzie wykonana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Rozumiem, to co napisałes. Ale teraz mam dylemat jakim lakierem pomalowac by uzyskac taki efekt jak ma SUBARU ?? bo niebieski połysk to to raczej nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Przejdź się w tym celu do mieszalni lakierów lub sklepu z lakierami i może dobiorą jakiś do Subarki (spytaj się o to lepiej speców Tornada i Praetoriana ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Tamiya ma chyba taki kolorek w sprayu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 A po co składać statyczne subaru zajrzyj na strone www.zabawki-modele.pl tam mają wiel modeli r/c z silnikami elektrycznymi jak i spalinowymi , chodzi mi głównie o subaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Jak byś chciał wiedziec to te modele są : po pierwsze: DROGIE po drugie: JEDEN JUŻ MAM (1:14) po trzecie: CHODZI O SATYSFAKCJIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 NO satysfakcja z prowadzenie jest cena może jest droga (5-8 modeli 1:24) i nie mam modelu 1:14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Rozumiem, to co napisałes. Ale teraz mam dylemat jakim lakierem pomalowac by uzyskac taki efekt jak ma SUBARU ?? bo niebieski połysk to to raczej nie jest Najbardziej zbliżony do oryginału jest spray TS-50 MICA BLUE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Po raz kolejny się pochalę że mam oryginalny lakier subaru a mianowicie Z3W-cobalt blue mam go w ilości ok 1,2 litra także jak coś to do mnie podbijać. Co do samej subaryny to ta generacja akurat najmniej mi się podoba wg mnie przód jest spaprany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Fajny samochodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 A mi własnie przód samochodu przypadł po raz pierwszy od wycofania 1 generacji Subaru. No ale trudno jest niedostępy, a pozatym nierzamierzam zrobic wersji WRC tylko WRX , chyba czarne lub srebrne ale to jeszcze nic pewnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 WRX? a nie STi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 STi to oznaczenie tak jakby fabrycznego tunignu subaru tak jak Opel ma OPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Wiem, chodzi mi to, że pudło jest z STi a on chce robić WRX. Z tego co wiem jest troche różnic pomiędzy WRX a STi poza silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 OJC dopiero teraz zauwarzyłem ze to ma kierownice po prawej stronie!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Ja skłądam zawsze z kiera po prawej i rejestracjami japońskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Lakier a właściwie kolor masz w HB: http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=48_77&products_id=1131 Pigment w skali i super krycie, wymaga jednak werniksu. Osobiście polecam bardzo, jedne z lepszych lakierów jakie miałem na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi