Kamil K. Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Ja akurat myślę, że jak namalujesz pas wszerz, a nie wzdłuż wieży to błędem to nie będzie. ;) Sowieci różne stosowali oznaczenia identyfikacyjne, pasy, trójkąty - , etc. sądzę, że żelaznej zasady w tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 (skan z Fakty i Militaria 44) jak napisał Kamil "żelaznej zasady" nie ma a przynajmniej nie ma na to dowodów nie spotkałem się jedynie z pasami krzyzującymi isę aż do roku '68 więc jak namalujesz tak będzie i nikt absolutnie błędu nie wytknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Witam,czas na aktualizację wątku-od ostatniego wpisu (w wyniku większej ilości wolnego czasu) sporo przybyło:zbudowałem podwozie i kilka innych elementów,model pomalowałem mieszanką Vallejo MC,naniosłem orzełki,zwashowałem i aktualnie bawię się w nanoszenie śladów eksploatacji przy użyciu farb olejnych oraz pigmentów.Nie wiem,czy idę w dobrą stronę,na zdjęciach pigmenty wyszły jakieś mocno brązowe-na żywo są bardziej ziemiste. No ale tak to teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Szkoda, że nie usunąłeś tych uchwytów z kadłuba, tylko jeszcze dodałeś jeden taki ogromny. Nie wygląda to najlepiej. Poza tym się nie czepiam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Model bardzo ladny tylko tak klapa z tylu wydaje sie byc za jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 22 Października 2012 Autor Share Napisano 22 Października 2012 Model bardzo ladny tylko tak klapa z tylu wydaje sie byc za jasna. -masz na myśli,że inny kolor czy za mało brudna?Można poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Za bardzo sie nie znam kolor ok jedynie troche za czysty moze by go troche wyeksploatowac jakies obicia,plamy oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Hmmm ten silnik to raczej miał zwyczaj do 'plucia' olejem więc fakt trochę za czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Zapowiada się udany model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Praktycznie skończyłem Teciaka i zrobiłem mu jakąś podstawkę,jak uda mi się wykonać dobre zdjęcia znajdzie się w galerii,uwagi mile widziane Tak teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Okopć trochę wylot lufy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Dioramka przesympatyczna czekam na galerie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 9 Listopada 2012 Autor Share Napisano 9 Listopada 2012 Zapraszam do galerii,oceniania i krytyki: viewtopic.php?f=68&t=35390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi