czak45 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Praca skończona. Panzer vz. 35 to produkt ESCI zestawowe gąsienice wymieniłem na te z zestawu Mirage Panzer 4. Dodałem jeszcze kilka drobiazgów. TKS to limitowana wersja firmy ESO. Dodałem do niej trochę blaszek Parta. Figurka dowódcy w TKSie to produkt z białego metalu. Mimo, iż kiedyś twierdziłem, że nie będę robił modeli na zamówienie to na ten pomysł się skusiłem. Po prostu wydał mi się bardzo ciekawy. Model, figurkę jak i cały plan i rys. historyczny dostałem od zleceniodawcy. Zapraszam do zaglądnięcia na moją stronę tam jest trochę więcej zdjęci i informacji: http://72modele.strefa.pl/galerie%20modeli/galeria%2035%20t%20i%20tks/35t%20i%20tks.htm Jak zwykle nie wszystko jest takie jak powinno być. Przyznać muszę jednak, że w końcu zadowolony jestem z efektu malowania oczu. Reszte pozostawiam waszej ocenie. Zdjęcia: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Zaje...fajna koncepcja dioramki.I ten tytuł. Przestanę chyba dłubac te swoje koszmarki i zajmę się tylko podglądaniem prac innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Bardzo ciekawa scenka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Powiem tak, dla mnie ta dioramka "żyje", no i legendarna (już) tankietka ESO. Rewelacja. Kawał dobrej roboty i niech ktoś mi powie, że 72-ka jest taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Powiem tylko tyle.... Pod but i osiowości nie trzyma (żeby nie było nieporozumień - według modelarzy KPM to jest najwyższa forma uznania pracy innego modelarza) Piękna scena Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 72ka jest taka sobie Kurcze dobry model Dragona w skali 1:35 to ok 200 zł Nawet czasem mnie nachodzą chęci na takie coś ale cena uuuu... Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Jak zawsze zresztą piękna robota ! Bardzo podoba mi się brudzenie panzera-szczególnie gąsienic, TKS również wspaniały. No i malowanie figurek, w tej skali takie szczegóły i detale, super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 z zestawów wyciągnąłeś chyba wszystko, co można było. figurka polskiego pancerniaka chyba trochę odstaje od poziomu reszty. tak czy siak kolejna bardzo ładna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 Andrzej figurka z białego metalu. Zastanawiałem się nad zeszlifowaniem twarzy i zastąpieniu jej plastikową. Ale zostało jak zostało. W sumie trochę szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Wyciągnąłeś chyba wszystko z 35-ki. Brawo! Figurki w skali 1/72 pomalowane również zacnie. Podziwiam, bo przecież są nie większe niż właśnie...karaluchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Piękna praca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Pomysl jak i wykonanie pierwsza liga nic dodac nic ujac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi