Twitch Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Witam wszystkich Oto kolejny warsztat z sprezentowanym modelem... dość nietypowy bo to nie Niemiec a Japończyk. Nie wiem czemu ale jak go odebrałem to strasznie mi się spodobał i postanowiłem od razu wziąć się za niego... może dlatego że to jakby z jednej rodziny (państw osi) Model nie miał wiele części/ramek dlatego został złożony w kilka godzin... dostał podkład i kolor bazowy. Planuje go z robić w trój barwnym kamo tak jak to producent zaproponował. A teraz czas na zdjęcia modelu z chwili obecnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Wspaniały, japońskie czołgi są piękne, tylko te FineMoldsy drogie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Dokładnie Konrad . Uwielbiam tą konstrukcję. Teraz tylko czekać na kamo, swoją drogą bardzo ładny detal posiada, zaczyna mnie ostro kusić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Właśnie dziś przeglądarek na PMMS porównanie Type 95 i wychodzi na to że Fine Molds ma super jakość. Maluj więc, a ja może kiedyś też sobie jakiegoś Japońca sprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 Jako że mnie też na japonce ostatnio wzięło-będę obserwował..a tak na marginesie to jakimi farbami masz zamiar malować?(firma i nr?)Co do jakości to dla mnie jest tak:Fine Molds a później dłuuuuuuugo długo nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Witam Zacznę od tego iż farby jakimi maluje to Vallejo Model Air... piaskowy to 71.075 Sand delikatnie przyciemniony 71.081 Tank Dark Yellow następny kolor jaki poszedł to jest 71.006 Cam. Light Green. Samo maskowanie trwało około godziny... malowanie kilka minut, następny pójdzie brązowy i zobaczymy jak to się skomponuje. Bardzo dobrze zdaje sobie sprawę z tego że same plamy zielonego nie są idealne z propozycją malowania z instrukcji ale w internecie widziałem różne możliwości... fakt jest taki że jakichś historycznych zdjęć z tym malunkiem nie potrafiłem znaleźć dlatego wzorowałem się tym co było w internecie. Ja póki co jestem zadowolony... zresztą sami oceńcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Czekam na brąz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Świetna robota. Wyszło naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Super! Świetny kształt plam no i kolor zieleni gites. Bardzo mi się podoba i tak jak Konrad czekam na brąz . P.S Bardzo dobre zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Aż sobie kupiłem Type 94 TK Late. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 No to jeszcze tak na koniec... Brązowy to mieszanka Vallejo 080 Rust plus kilka kropelek 71.041 Tank Brown. W rzeczywistości ten brązowy nie jest taki ciemny jak na zdjęciach... przy słabym oświetleniu nie potrafiłem zbytnio wyciągnąć oryginalnego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Witam wszystkich Oto kolejny warsztat z sprezentowanym modelem... a kto tak fajnie prezentuje???? też bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Kolorki jakby się trochę nie zgadzają ale mi się całość podoba. Usuń tylko ten włos ze skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Będziesz te plamy jeszcze rozjaśniał? Czysto zmalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Października 2012 Share Napisano 15 Października 2012 Świetnie Janusz ! Bardzo mi się podoba, ładnie go zamaskowałeś . Takie tempo prac mi odpowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Witam Kolejna odsłona i mam nadzieje że Mitsubishi nadal będzie przypadało do gustu... fakt jest kilka niedoskonałości typu przebicia kolorów przez maskowania (zielony i brązowy tu i ówdzie) ale jestem dobrej myśli i mam nadzieje że po dalszych zabiegach nie będzie się to rzucało w oczy. Są już wymalowane koła oraz narzędzia, zostały nałożone kalki (strasznie słabej jakości są) a całość została już zabezpieczona sidoluxem. Japoniec gotowy do dalszych zabiegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Jest fajnie ale kolorki na razie zbyt ostre, mam nadzieję że wypłowisz je trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Października 2012 Share Napisano 24 Października 2012 No i?? jak z kalkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Co to za kolory... jeszcze brąz i zielony zniosę ale ten bazowy to jakiś żart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 O fajny model czekam dalszej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Super, kamo bardzo mi się podoba, kolory po washu, płukankach i brudzingu się zmienią na lepsze. Obserwuję dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Nie do końca domalowałeś na zielono niektóre elementy. Koła itp. Tylna płyta przy hakach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 A co to za przestoje???!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 A co to za przestoje???!! Jakie to Polskie...Gadać a nie robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi