Sławko Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 W porównaniu do zamieszczonego wcześniej schematu malowania granice pomiędzy kolorami jakby za bardzo rozmyte a pasy w kolorze Rotbraun na moje oko nieco za szerokie. Przez to w kilku miejscach prawie nie widać koloru Dunkelgelb. Rury wydechowe na schemacie malowania nie były brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 niestety, kolory nie są dobrze dobrane, układ pasów też nie jest poprawny. może jakaś kąpiel w środku chemicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Wiedziałem, że wyszło źle ale nie myslałem ze wyjdzie taka masakra. Chyba przeciniłem siły na zamiary :( Powoli mam dość tego modelu. Chyba skala 1:72 nie dla mnie. Jak go zmyję to pewnie sporo detali poodpada a już nie mam siły ich przyklejać ponownie. Poza tym zapomniałem że jestem uczulony na emalie, a czerwony to emalia revella. Skończyło się na ropnym zapaleniu dziąseł i spuchniętej twarzy. Także chwilowo mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 no to zdrowiej szybko. odłóż model do szafy na jakiś czas, później przyjdzie wena i zaatakujesz go akrylami. jak dobrze wykapiesz w cleanluxie to niekoniecznie wszystko poodpada. na szczęście nie zamontowałeś podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 jak wyżej kolega napisał jak wyzdrowiejesz to i wena wróci wywal te emalie, kup akryle i blue tacka lub podobne a jeśli koniecznie chcesz malować z reki to wytnij sobie z cienkiego brystolu małe szablony-pomogą przy malowaniu z ręki i wyczuj aero bo momentami zalałeś model farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Sproboj go pomalowac od poczatku. Najpierw tym jasnym itd. Mozna to przeciez zamalowac i zaczac od poczatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Model będzie myty i malowany jeszcze raz, od początku. Będzie też wymieniana lina, na Eureke xxl, ta z Dragona dobrze nie wygląda. Umówiłem się z kolegą z forum, że mi podmaluje te paski i odeśle model do dalszych zabiegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Dobry ten kolega z forum.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Wszystko zalezy od psychiki. Ty masz moze slabe zdrowie ale psychike to chlopie masz fest! Znakomity pomysl, aby sie nie poddawac. A Twoj przypadek jest silnym dowodem na to, ze wsrod modelarzy sa jeszcze ludzie a nie same ten tego... wilki. Jak wroci z zakladu lakierniczego to dawaj ja na forum, my chcemy wiecej! MY CHCEMY WIECEJ.... MY.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Tak trzymać W tym czasie możesz przećwiczyć aero na okoliczność wyczucia jego możliwości. Potrenuj malowanie cienkich linii - przyda Ci się to na przysżłość. Zdrówka życzę i powodzenia w wykończeniu modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi