Skocz do zawartości

Jagdpanther Revell + Voyager + RB 1:72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W porównaniu do zamieszczonego wcześniej schematu malowania granice pomiędzy kolorami jakby za bardzo rozmyte a pasy w kolorze Rotbraun na moje oko nieco za szerokie. Przez to w kilku miejscach prawie nie widać koloru Dunkelgelb.

Rury wydechowe na schemacie malowania nie były brązowe.

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

niestety, kolory nie są dobrze dobrane, układ pasów też nie jest poprawny. może jakaś kąpiel w środku chemicznym?

Napisano

Wiedziałem, że wyszło źle ale nie myslałem ze wyjdzie taka masakra. Chyba przeciniłem siły na zamiary :( Powoli mam dość tego modelu. Chyba skala 1:72 nie dla mnie. Jak go zmyję to pewnie sporo detali poodpada a już nie mam siły ich przyklejać ponownie. Poza tym zapomniałem że jestem uczulony na emalie, a czerwony to emalia revella. Skończyło się na ropnym zapaleniu dziąseł i spuchniętej twarzy. Także chwilowo mam dość.

Napisano

no to zdrowiej szybko. odłóż model do szafy na jakiś czas, później przyjdzie wena i zaatakujesz go akrylami. jak dobrze wykapiesz w cleanluxie to niekoniecznie wszystko poodpada. na szczęście nie zamontowałeś podwozia.

Napisano

jak wyżej kolega napisał

jak wyzdrowiejesz to i wena wróci

wywal te emalie, kup akryle i blue tacka lub podobne a jeśli koniecznie chcesz malować z reki to wytnij sobie z cienkiego brystolu małe szablony-pomogą przy malowaniu z ręki i wyczuj aero bo momentami zalałeś model farbą

Napisano

Sproboj go pomalowac od poczatku. Najpierw tym jasnym itd. Mozna to przeciez zamalowac i zaczac od poczatku.

Napisano

Model będzie myty i malowany jeszcze raz, od początku. Będzie też wymieniana lina, na Eureke xxl, ta z Dragona dobrze nie wygląda.

Umówiłem się z kolegą z forum, że mi podmaluje te paski i odeśle model do dalszych zabiegów

Napisano

Wszystko zalezy od psychiki.

Ty masz moze slabe zdrowie ale psychike to chlopie masz fest!

Znakomity pomysl, aby sie nie poddawac.

A Twoj przypadek jest silnym dowodem na to, ze wsrod modelarzy sa jeszcze ludzie a nie same ten tego... wilki.

Jak wroci z zakladu lakierniczego to dawaj ja na forum, my chcemy wiecej!

MY CHCEMY WIECEJ....

MY....

Napisano

Tak trzymać

W tym czasie możesz przećwiczyć aero na okoliczność wyczucia jego możliwości.

Potrenuj malowanie cienkich linii - przyda Ci się to na przysżłość.

Zdrówka życzę i powodzenia w wykończeniu modelu