jerzype Napisano 9 Listopada 2017 Share Napisano 9 Listopada 2017 Czy temat jeszcze żyje? Bardzo jestem ciekaw słychać w sprawie tego TKSa:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Listopada 2017 Autor Share Napisano 10 Listopada 2017 Żyje, żyje. Codziennie ten szkrab patrzy na mnie ze swojej półeczki w modelarni tym jednym reflektorem jak niemy wyrzut sumienia: "Czemu mnie nie dokończysz"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 10 Listopada 2017 Share Napisano 10 Listopada 2017 No to dokończ, takich pojazdów na niezłym poziomie jest deficyt, ja sam wziąłem się za kończenie wrześniowych pojazdów, których kilka mam i rozważam nawet ich pulikację tutaj na forum, ale muszę dokończyć pierwej, więc odpal może warsztat i dokończ, często odgrzewane mo0dele po początkowych oporach w pierwszych minutach dają sporą satysfakcję. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Czwartek o 07:50 Autor Share Napisano Czwartek o 07:50 (edytowane) W dniu 10.11.2017 o 10:17, Lipstein napisał: Żyje, żyje. Codziennie ten szkrab patrzy na mnie ze swojej półeczki w modelarni tym jednym reflektorem jak niemy wyrzut sumienia: "Czemu mnie nie dokończysz"? Po 8 latach naszło mnie na wyeksponowanie tego szkraba na mikrodioramce, kiedy dzielnie pokonuje strumyk. Kupiłem nawet akrylowe Lake Waters od Ammo, ale pierwsze efekty są mało zadowalające. Na opakowaniu piszą, że to jest samopoziomujące, ale chyba trzeba rozcieńczyć z wodą 1-3, żeby się samo wyrównało... Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym specyfikiem? Jak się rozcieńczy 1 cz. do 2 cz. wody to w ogóle zastygnie? rozcieńczyłem... Edytowane Czwartek o 18:53 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Sobota o 18:18 Autor Share Napisano Sobota o 18:18 (edytowane) Pierwsza warstwa wyschła i była totalnie nie potokowa w kolorze, więc kupiłem wersję przeźroczystą, jeszcze nie wyschła do końca, pomimo upływu 24 godzin (rozcieńczone jakieś 7:1). Albo jestem za bardzo niecierpliwy, albo nie potrafię wykorzystać atrybutów tego produktu, albo nie wiem co... Mam pytanie do znawców tematu instrukcji saperskich naszego wojska sprzed 1939 roku: jak mogło wyglądać polowe stanowisko dla Boforsa 37mm? Niemcy na wszystko mieli instrukcje, my pewnie też... Edytowane Sobota o 18:23 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Sobota o 18:39 Share Napisano Sobota o 18:39 W dniu 27.11.2025 o 08:50, Lipstein napisał: Po 8 latach naszło mnie na wyeksponowanie tego szkraba na mikrodioramce, kiedy dzielnie pokonuje strumyk. Kupiłem nawet akrylowe Lake Waters od Ammo, ale pierwsze efekty są mało zadowalające. Na opakowaniu piszą, że to jest samopoziomujące, ale chyba trzeba rozcieńczyć z wodą 1-3, żeby się samo wyrównało... Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym specyfikiem? Jak się rozcieńczy 1 cz. do 2 cz. wody to w ogóle zastygnie? rozcieńczyłem... Brawo Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 09:31 Share Napisano Niedziela o 09:31 (edytowane) 15 godzin temu, Lipstein napisał: Pierwsza warstwa wyschła i była totalnie nie potokowa w kolorze, więc kupiłem wersję przeźroczystą, jeszcze nie wyschła do końca, pomimo upływu 24 godzin (rozcieńczone jakieś 7:1). Albo jestem za bardzo niecierpliwy, albo nie potrafię wykorzystać atrybutów tego produktu, albo nie wiem co... Mam pytanie do znawców tematu instrukcji saperskich naszego wojska sprzed 1939 roku: jak mogło wyglądać polowe stanowisko dla Boforsa 37mm? Niemcy na wszystko mieli instrukcje, my pewnie też... Polowe to tak wyglądało. Gdzie ustawili tam stało. https://www.1939.pl/uzbrojenie/polskie/artyleria/a_ppanc_37mm/index.html Może coś znajdziesz w lekturze. Edytowane Niedziela o 09:53 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Niedziela o 10:57 Autor Share Napisano Niedziela o 10:57 Bez przedpiersia? To na okładce Leksykonu to chyba takie picowane stanowisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 12:07 Share Napisano Niedziela o 12:07 Godzinę temu, Lipstein napisał: Bez przedpiersia? To na okładce Leksykonu to chyba takie picowane stanowisko... Może obsłudze się nie chciało rozkładać do pozowanego zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi