reggy Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam, Wakacje w pełni, dużo czasu, pora pokazać coś, co się zrobiło. Model Dragona, pół kilo blaszek w zestawie, metalowa lufa (wybrałem plastikową), parę wersji malowania. Zdecydowałem się na malowanie z Berlina 1945, choć na podstawie zdjęć udowodniono mi, że ta wersja miała jakoby mieć pełne koła. Pełnych kół nie miałem na stanie, więc trudno:D Dla mnie póki co liczy się przyjemność. Malowany Vallejo. Lakiery: Sidolux i mat Pactry. Choć ogólnie żałuję, że model zmatowiłem, błyszczący ładniej oddawał fakturę pancerza z płyt walcowanych nad którym pracowałem zawzięcie rozpuszczalnikiem. Może jeszcze go lekko nabłyszczę... Nie jestem pewien, czy model jest skończony - dlatego liczę na sugestie z Waszej strony co zmienić, dodać, wyrzucić, spalić, zdeptać... Ostatnia fotka przedstawia model przed matowieniem... Taki mi się bardziej podobał :( :( ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Modelik pierwsza klasa, moim zdaniem wygląda lepiej z matem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 no malina nic dodać nic ująć wyszło pieknie byle tak dalej Pozdrawiam Przemek Radzikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Bardzo ładny. Możesz jeszcze dodać pare zacieków, i jakieś plamy oleju- wzbogacą model. Ogólnie podoba mi się malunek i cieniowanie- rozjaśniane nity, drybrush itp. Fajnie to wygląda pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominik_K Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Kurcze jak tak patrze to sie chyba w końcu na jakąś pancerke skusze Mniodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viper Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaWo Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Jak "żywy", gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Masz to co ja miałem z Shermanem - na końcu wyszedł strasznie jednolity. Kwestia gustu. No i odpryski Nasz odwieczny wróg chyba znów wygrał bitwę. Ale to my wygramy wojnę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 No i odpryski ! Nie przesadzaj, tym razem nie musiałem zmywać góry budy tak jak w Panzerze IV po zrobieniu odprysków:). Jeszcze parę lat i się oboje nauczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Wypas modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Sierpnia 2007 Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Niezly jestes Reggy!!! Powtarzam sie, ale tylko tyle przychodzi mi w tej chwili na mysl. Cacuszko! Ladnie sfotografowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Powiem szczerze, że jestem pod wielkim wrażeniem. Twoja 34-ka wygląda bardzo realistycznie i niebo lepiej od twoich pierwszych produkcji. Ślady eksploatacji na najwyższym poziomie. Jednym słowem KLASA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Fajny model, ale ja bym jeszcze te pasy z tyłu wieży... LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abe's Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Wszystko cacy ale jeśli zdecydowałeś się na zrobienie 230 to powinieneś zmienić koła http://images13.fotosik.pl/12/46b1717947aaa928.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Zdecydowałem się na malowanie z Berlina 1945, choć na podstawie zdjęć udowodniono mi, że ta wersja miała jakoby mieć pełne koła. Pełnych kół nie miałem na stanie, więc trudno:D Wszystko cacy ale jeśli zdecydowałeś się na zrobienie 230 to powinieneś zmienić koła Very Happyhttp://images13.fotosik.pl/12/46b1717947aaa928.jpg Przecież napisałem to na początku :P :P . Przy okazji dziękuję za pozytywny odbiór mojego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Zakupiłem dzisiaj czarne (prawie) tło, przemalowałem też osłony, pomęczę was jeszcze trochę fotkami: Pierwsza podoba mi się najbardziej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Czym fotografujesz reggy? Jaka to kamerka? Umiesz sprzedac to co wymodelowales! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 14 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2007 Olympus C-765. Niby niepozorny 4 MPixelowy kompakt, ale ma świetną optykę. Zawsze go chwaliłem, nigdy mnie nie zawiódł. Miałem do czynienia z Nikonem Coolpix 7600 z matrycą 7 Mpix i Kodakiem z 6 Mpix, ale przez malutkie rozmiary tych aparatów traciła jakość. Lepiej mieć duże starsze niż jakieś kieszonkowe aparaciki które szpanują tylko cyferkami przy matrycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 14 Sierpnia 2007 Share Napisano 14 Sierpnia 2007 No to jak już przemalowałeś osłony, to mogłeś jakiś zaciek i plame oleju dodać ;) O odpryskach nie wspomnę : > Pozatym podtrzymuję swoją poprzednią wypowiedź. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Mi siępodoba. ładnie dobrany kolor , weathering taki w sam raz. Ładnie pordzewiałe osłony. Nie straszą czerwienią. jedyną rzeczą, którą ja bym zmienił to dodanie większych okopceń na rurach wydechowych. wszak to ruski diesel i lubił sobie dmuchnąć. Ale to juz rzecz gustu. Ogólnie jestem na tak i oby więcej takich modeli mozna było zobaczyć. P.S. Żeby nie było że niec nie robi to się pochwalę, że skończyłem izraelskiego M-60 niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek00 Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Brawo !! świetny model tak dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Regi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Regi Będę już wredny ale Wojtek czy ty kiedykolwiek nauczysz sie pisać poprawnie czyjegoś nicka?? Kolega nie jest Regi tylko reggy. Wiem że to może mało istotne, ale pisząc poprawnie czyjegoś nicka, dajesz mu do zrozumienia że go szanujesz, a nie że masz go w pompce i piszesz jak ci sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Przyznam, że ja osobiście miałem z tego niepomierną pompę, bo zarówno kolega regis jak i ja, Reggy, jesteśmy dla Wojtka po prostu Regi :P W dodatku obaj mamy czarno-białe awatary - może stąd się to bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Sierpnia 2007 Share Napisano 19 Sierpnia 2007 Co tu pisać ? Wszystkie achy i ochy już były. Mój ulubiony czołg. Bardzo ładnie wykonany. Podoba mi się Twoje malowanie, brudzenie, pylenie, cieniowanie, rdzewienie, ocieranie, brudzing i pogodzing oraz lekki błocing kółeczek. Cacy model. Ale mam pytanie: gdzie są materace z tych łóżeczek dla załogi montowanych na pancerzu ? Jak bidulki będą leżeć na samych sprężynach ? Na BMP-1 w Czeczenii były takie miękkie materacyki to i tu powinieneś zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi