rtoipmodest Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 We włazie będzie figurka, resztę zrobi ciemniejsza farba. A może bliźnaiki jak w Szermim Co do ostatniego zdjęcia z beczkami to chyba pierwszy przypadek by na fotce wyglądało to lepiej niż w realu - beczki krzywe w trzy d... Pies jeszcze przed chrurgią - modyfikacja uszu, odchudzanie, a,putacja głowy itd. Co do malowania to też mi się podoba - układ plam z przodu jest raczej domniemany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 We włazie będzie figurka, resztę zrobi ciemniejsza farba. A może bliźnaiki jak w Szermim No to mnie uspokoiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Dawaj bliźniaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Listopada 2012 Autor Share Napisano 17 Listopada 2012 Przez ostatnie dwa dni mordowałem się z załogantami. Wybór padł na trzech ludków: Dawcy. 1 - Presiser kierowca lub załogant Hanomaga - dwórzędowa kurtka, 2 Presiser żandarm faszystowski w roli kurtki (podobno nieregulaninowej), 3 CMK załoga U-boota (wdzięczny zestaw do przeróbek): I gotowe twory. Niestety lampa zabiła szczegóły bereta (wersja 5,0) i inne. Jutro postawam się zrobić lepsze foty. Jest i przerobiony (dość znacznie) pies. Nie załapał się na fotkę bo nie dało się go położyć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Figurki super. Jak robiłeś guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Listopada 2012 Autor Share Napisano 17 Listopada 2012 Jak robiłeś guziki? Zaznaczam miejsce okrągłym rylcem, wiercę otwór, wklejam drucik (tutaj 0,2 i 0,3mm). Łatwo się to szlifuje - trzeba tylko mieć się na baczności by nie zjechać do zera. Podobnie robiłem nity zanim dorobiłem się naklejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Ehh...ja nie mam cierpliwości/chęci do figsów.Patrze i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Jak robiłeś guziki? Zaznaczam miejsce okrągłym rylcem, wiercę otwór, wklejam drucik (tutaj 0,2 i 0,3mm). Łatwo się to szlifuje - trzeba tylko mieć się na baczności by nie zjechać do zera. Podobnie robiłem nity zanim dorobiłem się naklejek. Tak przypuszczałem, ale chciałem się upewnić. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 Scenka. Dziś jeszcze wymieniłem panu w owijaczach dłoń bo ta z CMK godna była Conana Barbarzyńcy: Jak widać wszystko kręci się wokół czworonoga. Czołguś jest przy tym widoczny ze wszystkich stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 A widziałeś może tę relację przypadkiem? Skala może i nie taka, ale można pewnikiem cuś podejrzeć ... Leci od końca jak cuś.. Andrzej http://rc-panzer.xooit.com/t3674-CHAR-SCHNEIDER-WW1.htm?start=300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 Dzięki wielkie Bigtank Oglądałem z otwartą gębą. Widać, ze kolo buszował w Samur. Wątek bardzo pomocny w/s różnych dupereli. Potwierdził też kilka moich założeń. Postępy są lecz nie tak szybkie jakbym chciał. Pierwej podstawka. Nie ustrzegłem się błędu ortograficznego (no niby literówka): Francja pobłogosławiła wersje poprawioną. Pozostało ją przykleić: W trakcie przegladania zdjęc czołgów natrafiłem na tajemniczy płaskownik: Wykoncypowałem, że ogranicza on właz kierowcy w pozycji otwartej i przykleiłem to na włazie: Była to ostatnia część to dostał podkład: Potem okazało się, że wyglada to odrobinę inaczej: Poprawki po podkładzie. Z tyłu pełno otworków po powietrzu. Odlecaiała blaszka z podstawki lampy. Dodałem 10 nowych nitów - pojedyńczo (na mały element) jest to upierdliwe. Korki wlewów wygladały tragicznie - jak skorowowane. Większość napraw to płynny Green Stuff. Marcinie No i poprawiłem blaszkę - przesówając ją na dach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 miodzio. co to jest płynny green stuff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 miodzio. co to jest płynny green stuff? Gotowa masa od Games Workshop w płynie. Normalny Green Stuff jest w dwóch paskach (żółty i zielony) które ugniatasz ze sobą. Gdy jest dobrze wymieszany staje się zielony (Green Stuff). Używany do wypełniania szczelin i rzeźbienia figurek. Ten płynny jest w słoiczku, gotowy do nakładania, naddatek zmywalny wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Kurczę, na jednym ze zdjęć widać na bokach maszyny kamuflaż... hmm.. pikselowy Ci Francuzi to jednak mają... Panie autorze, czym jest owalny element z tyłu maszyny, po prawej od haka? Reflektor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 ... na bokach maszyny kamuflaż... hmm.. pikselowy Ci Francuzi to jednak mają...... czym jest owalny element z tyłu maszyny, po prawej od haka? Reflektor? Co do kamo. Po pierwszych akcjach na wiosnę 1917 Francuzi doszli do wniosku, że przeciwnik stara się ostrzeliwywać szczeliny obserwacyjne. Wymyślili sobie nanoszenie plam z kratkowego wzoru by zamaskować owe szczeliny (tak przynajmniej stoi w Ospreyu). Poniżej wersja extremalna: I odpowiadż na to co znajduje się na płozie. Lampa jak widzisz jest znacznie wyżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 To jest zawaliste! Gapie sie i czekam na dalszy ciag!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Patrzę i czekam kiedy zaczniesz malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Wczoraj zrobiłem sobie wolne po rwaniu 8ki. W godzinach popołudiowo-wieczornych zabrałem się za malowanie. Farby Tamki: Dark Yellow 50% z bielą (lub nawet więcej), Nato Green, Light Grey + Medium Blue, Flat Earth + Hull Red. Maskowanie przy pomocy austarlijskiego Tack'a: Ostatni kolor: Dysza już na ostatnich nogach, ale się udało: Miałem duże problemy z oderwaniem maskowania. Po początkowej panice wpadłem na pomysł ściągania go taśmą Tamiya Jak widać krawędzie wyszły nieco płynne. Zabrałem się za pedzel i poprawiłem krawędzie: moja ulubiona łatka - wzorowałem sięna modelu Patrick'a Podczas zdejmowania maskowania odleciały telne płozy, hak holowniczy, złamałem tylną łopatę. Obecnie wszystko odbudowane. Nowa łopada dostała drut 0,3mm (stalowy) - teraz się nie połamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Wg. mnie - trafnie dobrane odcienie kolorów.Po łoszach i inszych powinno być ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Ładnie ci to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 Poprawiona ziemia: Z modelikiem: I na deser zdjęcie okolicy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Wash: podstawka: W sobotę wieczorem dostnie kalki. Zakończenie planuję na poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 ale nad plandekami to jeszcze popracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Chcesz mocniejszy wash? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 wręcz przeciwnie, zwłaszcza na małych tobołkach jest za mocno. no i rozjaśnić ale to na koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi