JARD Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Orzesz Ty! Fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaił Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Diorama piękna. Apeluję jednak do autora o zdjęcia ukazujące szczegóły oraz o większą rozdzielczość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Miło mi że Wam się podoba ,natomiast co do zdjęć mogę to chciałbym napisać że te zostały zrobione trochę na szybko ponieważ chciałem wykorzystać pogodę i nie bez znaczenia było to iż w tym dniu miałem mały urlop od pracy zawodowej. Oczywiście postaram się w najbliższym czasie wykonać zdjęcia tak zwane studyjne może one będą lepsze. pozdrawiam Andrzej. PS, woda wykonana jest z żywicy poliestrowej transparentnej . Mieszamy z utwardzaczem wlewamy po około 40 minutach zaczyna się żelować, więc nie czekając aż zastygnie całkiem pędzelkiem robimy fale i finito. Uwaga żywica śmierdzi , ja zalewałem jeziorko na balkonie a schnięcie i wyśmierdolenie do reszty w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analogic Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Kunszt!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Diorama lotnicza to piekielnie trudna sztuka. Oczywiście wykluczając opcję "pas startowy i porozwalane części" bo takie rozwiązanie zwyczajnie nie kwalifikuje się. Twoja praca to jedna z niewielu jakie widziałem genialnych dioram. Dokonałeś sztuki, świetna kompozycja, warsztat, a przede wszystkim pomysł. No a dodatkowo - samolot z szachownicą! Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Aż mi kawa z wrażenia wypadła na biurko! Kurcze, takiej dioramy jeszcze nie widziałem! Powiedz, że masz gdzieś foto z warsztatu!? Bardzo mi się podoba to dzieło Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ruderigo Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Przepiękna! Absolutnie bezkonkurencyjna diorama! Gratuluję genialnego pomysłu i mistrzowskiego wykonania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adweb87 Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Omg.... Brak mi słów żeby wyrazić zachwyt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 31 Października 2012 Autor Share Napisano 31 Października 2012 Dziękuję za komentarze a dla przypomnienia warsztat jest tu: viewtopic.php?f=86&t=12971 A jeśli by było mało to można zajrzeć i tu http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=28&t=16506 Generalnie jeśli by były jakieś pytania to w miarę możliwości chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Moje pytanko wisi od pierwszej strony Ponieważ wiem, że dioramka przedstawia konkretną historyczną sytuację, dlatego zapytałem co było przyczyną tego awaryjnego wodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Grześ, zajrzyj do wątku warsztatowego. Wszystko na pierwszej stronie znajdziesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Tyle to już wyczytałem Tam też wykonywał on loty na współpracę z jednostkami Flotylii Pińskiej podczas jej manewrów. Podczas jednego z takich lotów uległ awarii.Został odremontowany, ale nie dane mu było długo polatać, ponieważ w 1931 roku na zatoce Puckiej po awaryjnym wodowaniu nastąpiło poważne uszkodzenie maszyny w wyniku czego częściowo uległ on zatopieniu. Ten właśnie wodnosamolot przedstawiać będzie moja diorama a konkretnie sytuację tuż przed awaryjnym wodowaniem podczas manewrów wojskowych na Polesiu. Ale mnie ciekawi fakt, czy jest znana bezpośrednia przyczyna owego awaryjnego wodowania ps.Dormitor, gdzieś Ty się zapodział na tyle czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Brakuje mi słów przepiękny model. Nic dodać nic ująć Pozdrawiam niemcy3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi