Filip Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Witam Od jakiegoś czasu staram się wyciągnąć coś z leciwego zestawu LAV-25 od Armo. Pudełkowa wersja pod względem detali lekko mówiąc kuleje, więc za pomocą wszelkich drucików, rurek, blaszek etc. nieco waloryzuję swój model. Jak widać od podstaw wykonałem kosz z tyłu wieży, przednie opancerzenie, a także bliżej nieznane mi narzędzie, które zauważyłem na oryginale z Kosowa. Postanowiłem także zrobić otwarty właz, więc po usunięciu żywicznego, wydrążyłem otwór, a później od podstaw wykonałem nowy właz, w którym później znajdzie się figurant. Jako inspiracja posłużyło mi poniższe zdjęcie: Kilka fotek z prac dotychczasowych: Do dorobienia mam jeszcze kilka elementów. Na szczęście podwozie nie wymaga większej interwencji z mojej strony. Jak ktoś ma na zbyciu lufę do tego cudaka (metalową) to z miłą chęcią odkupię. Cytuj
rtoipmodest Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Bardzo ambitnie. Nie podoba mi się tylko czas/miejsce. Co do lufy to nie jest to to samo co ma Bradley Cytuj
Filip Napisano 28 Października 2012 Autor Napisano 28 Października 2012 Konflikt w Kosowie jest mocno pomijany w modelarstwie. Stąd moja decyzja na obsadzenie tego modelu w tych realiach. Jeśli chodzi o lufę to tak, jest to ta sama co do Bradleya. Wiem, że taka lufę produkuje RB models, a że uwielbiam handel z forumowiczami (nawet bardziej niż sklepowy) stąd moje pytanie. Cytuj
KrzychuP Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 Bardzo fajnie że Kosovo a nie Irak czy Afgan masz we mnie kibica.Bedziesz robił jakąś podstawkę? Cytuj
skala72 Napisano 28 Października 2012 Napisano 28 Października 2012 No wreszcie coś ciekawego, z żywicy i na dodatek w 1/72. Cytuj
kubisz Napisano 29 Października 2012 Napisano 29 Października 2012 Filip, pamiętasz gdzie znalazłeś zdjęcie-inspirację? Podasz link? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi