Filip Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Witam Od jakiegoś czasu staram się wyciągnąć coś z leciwego zestawu LAV-25 od Armo. Pudełkowa wersja pod względem detali lekko mówiąc kuleje, więc za pomocą wszelkich drucików, rurek, blaszek etc. nieco waloryzuję swój model. Jak widać od podstaw wykonałem kosz z tyłu wieży, przednie opancerzenie, a także bliżej nieznane mi narzędzie, które zauważyłem na oryginale z Kosowa. Postanowiłem także zrobić otwarty właz, więc po usunięciu żywicznego, wydrążyłem otwór, a później od podstaw wykonałem nowy właz, w którym później znajdzie się figurant. Jako inspiracja posłużyło mi poniższe zdjęcie: Kilka fotek z prac dotychczasowych: Do dorobienia mam jeszcze kilka elementów. Na szczęście podwozie nie wymaga większej interwencji z mojej strony. Jak ktoś ma na zbyciu lufę do tego cudaka (metalową) to z miłą chęcią odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Bardzo ambitnie. Nie podoba mi się tylko czas/miejsce. Co do lufy to nie jest to to samo co ma Bradley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 28 Października 2012 Autor Share Napisano 28 Października 2012 Konflikt w Kosowie jest mocno pomijany w modelarstwie. Stąd moja decyzja na obsadzenie tego modelu w tych realiach. Jeśli chodzi o lufę to tak, jest to ta sama co do Bradleya. Wiem, że taka lufę produkuje RB models, a że uwielbiam handel z forumowiczami (nawet bardziej niż sklepowy) stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Bardzo fajnie że Kosovo a nie Irak czy Afgan masz we mnie kibica.Bedziesz robił jakąś podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 No wreszcie coś ciekawego, z żywicy i na dodatek w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Filip, pamiętasz gdzie znalazłeś zdjęcie-inspirację? Podasz link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi