Keisyzrk Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 ale jak to jest, to postać ma gabaryty prawdziwego człowieka, a grzyby i klucz są ze swiata gigantów, czy na odwrót - klucz i flora są z grubsza 1:1 a elf miniaturowy? bo jeśli to drugie, to zwierzyniec dość dziwnie wyglądać będzie. Dobre. Wymyśl coś twórczego może. To raczej nie jest replika czołgusia spod Stalingradu by się czepiać skali nitów na pancerzu. Ma być bajkowo i kolorowo. Dokładne skalowanie dla mnie jest tu bez znaczenia. To taki sekretny level w Diablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 DawidM, gdzie zaopatrujesz się w masę, z której powstał gad i szczury? Tą akurat Andreowską kupiłem kiedyś tam w Andrea Miniatures ale jest np. w JAMie. To prawie to samo, jeśli nie to samo co Magic Sculp dostępny bez problemu w każdym lepszym modelarskim. Pogratulować talentu, gryzonie toczka w toczkę jak te produkcji plus modela, za to żmijki odstają jakościowo.. niczym ogon od szczura :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 a kto mówi o replice? pytam o konwencję, pomysł.. czy ma to polegac na zamontowaniu wszystkiego co znajdzie sie w pracowni 'tak, żeby było fajnie', czy może jest jakiś zamysł, kompozycja (no tu akurat juz z grubsza znać rozmiar klęski), scenariusz? Zanim zaczniesz pisać komuś o romiarach klęski to najpierw popatrz trochę krytyczniej na swoje dzieła. Ja mam skojarzenia natychmiastowe. Wróć sobie więc raczej do własnej komercji bo jak dotąd nic, nigdzie mądrego twojego autorstwa nie przeczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Panowie, bez osobistych wycieczek proszę. Nie należy traktować każdego pytania jak ataku, bądź agresywnej krytyki. W ten sposób odejdziemy do stanu w którym nie będzie ani pytań, ani odpowiedzi. Edit: Mnie też zastanowiła skala, bo z natury przyjmujemy nasz świat jako referencję. Wystarczy napisać, że koncepcja zakłada całkowity odjazd od powszechnie znanych zasad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Jakieś postępy na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Wystarczy napisać, że koncepcja zakłada całkowity odjazd od powszechnie znanych zasad Napisałem przecież, że skala nie ma dla mnie większego znaczenia. ..a u was to murzynów biją. co ma rzeźba, do kompozycji winiety? ale spoko, o rzeźbie też możemy porozmawiać.. masz do pokazania coś prócz bajkowego węza z przerośniętą głową? Jeszcze nie załapałeś, że żaden z ciebie dla mnie partner do jakichkolwiek polemik i dyskusji? Próbuj swoich prowokacji gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Czas na przyklejenie całości do podstawki. W związku ze sporym ciężarem tej figurki a dość małym miejscem klejenia........ zdecydowałem że wzmocnię to miejsce kawałkiem stalowego drutu przyklejonego żywicą do metalu w rowek nacięty wzdłuż klucza i otwór nawiercony w podstawce. Trochę ekwilibrystyki wymagało ustabilizowanie całości na czas wysychania żywicy. Kluczyk do poprawki, ale za to nie grozi figurce niemiła niespodzianka w czasie transportu lub oglądania. Kluczyk poprawiony. Całość sklejona. Została już tylko zabawa z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Będziesz dawał jakąś trawkę czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 I trawkę i czy coś takiego. Cierpliwości. Daleko temu do końca jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Najpierw trochę korzonków z ogródka. Przyda się też trochę kolorowych, przypominających jesienne barwy, listków. Zrobiłem je z kolorowego, grubego papieru. Pewnie znowu ktoś, coś o skali napisze więc przypomnę: Ma być bajkowo, kolorowo i bogato. Skala nie ma tu większego znaczenia, choć i tak przycinałem te listki trochę bo w całości z tego wycinaka to już by była przesada. Przykleiłem na kawałek folii taśmę dwustroną. Pociąłem w paski i ponaklejałem listki by łatwiej mi było podkolorować je trochę. Na szybko zrobiona suszarka do listków i malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Warsztat śledzę od początku i naprawdę mi się podoba; podejrzewam, że do wyrazu twarzy Dzwoneczka bardziej by rude albo czarne włosy pasowały, bo teraz to z tyłu liceum z przodu muzeum. Grzybki bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Z tymi włosami się zgadzam. Zresztą w pudełkowym malowaniu są rude właśnie. Całość to jednak będzie prezent, jak wspomniałem na początku, a przyszła właścicielka jest blondynką właśnie i trochę pod nią to malowanie. Z tym muzeum z przodu to aż tak tragicznie nie jest. W rzeczywistości wygląda to znacznie lepiej niż na fotkach. No ale może to tylko moja subiektywna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Fajnie to wszystko wygląda. A może zamiast szczura to zrobisz mrówkę tak jakby wyglądała w skali tak z 10:1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Pomysł z mrówką zacny ale trochę na to za późno. Wszystko jest już skończone. Muszę tylko powstawiać resztę fotek i zrobić galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Póki co trochę zielska i zwierzyniec. Jutro końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azazello Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 warsztat mi sie podoba, scenka, kolor tego klucza, wszystko wszystko. Ale ten dzwoneczek to jakies stare pudlo Panowie. Dzwoneczek dorabiajaca do polskiej emerytury Uf..... musialem to z siebie wyrzucic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Jak robiłeś kępki trawy ? Na wikol? Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Szczury osiwiały na widok zaskrońca z wodogłowiem Po wątku z cieniowaniem akrylami spodziewałem się czegoś innego.. tak malować to i ja potrafię.. Kompozycja podstawki.. cyrk na kółkach.. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Jesteś pewny że wyrzeźbiłeś sam te szczurki? Są "niebezpiecznie" podobne do wyrobów Plusmodela: Szczurki u góry po lewej i prawej Podobne i to zresztą był wzorzec. Z tym że Plus Model ma to w 1:35 (chyba że się mylę). Moje są jakieś 2 razy większe. Nie widać? Szczury osiwiały na widok zaskrońca z wodogłowiem Po wątku z cieniowaniem akrylami spodziewałem się czegoś innego.. tak malować to i ja potrafię.. Kompozycja podstawki.. cyrk na kółkach.. :] Świetnie że potrafisz, pewnie potrafisz znacznie lepiej tylko skromność ci nie pozwala tego napisać. Żadna w tym malowaniu rewelacja. Bazgroły zwykłe. Co do podstawki i cyrku to taki był zamysł i tak ma być. Póki co dołożone listki i koniec. Galeria dla chętnych tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=113&t=35379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Jesteś pewny że wyrzeźbiłeś sam te szczurki? Są "niebezpiecznie" podobne do wyrobów Plusmodela: Szczurki u góry po lewej i prawej Podobne i to zresztą był wzorzec. Z tym że Plus Model ma to w 1:35 (chyba że się mylę). Moje są jakieś 2 razy większe. Nie widać? To następnym razem jak będziesz swoje lepił nie trzymaj się tak kurczowo wzorca, bo niepotrzebnie ślady po łączeniu formy skopiowałeś.. :] szczególnie na ogonku i grzbiecie tego stojącego I wcale nie wyglądają na 2 x większe.. Szczury osiwiały na widok zaskrońca z wodogłowiem Po wątku z cieniowaniem akrylami spodziewałem się czegoś innego.. tak malować to i ja potrafię.. Kompozycja podstawki.. cyrk na kółkach.. :] Świetnie że potrafisz, pewnie potrafisz znacznie lepiej tylko skromność ci nie pozwala tego napisać. Żadna w tym malowaniu rewelacja. Bazgroły zwykłe. Co do podstawki i cyrku to taki był zamysł i tak ma być. Taka wrodzona skromność to prawdziwe przekleństwo.. wierz mi.. Po co tutoriale wrzucasz skoro nauk z nich nie czerpiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Jedno pytanie- gdzież można taką wycinarkę do listków nabyć? EDIT: już mnie Fazzy oświecił, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 dziecku pewnie się ten cyrk spodoba. a komentatorom dzięki za podpowiedź, skąd szczury brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Skoro dla was szczury są z plus modela to dla mnie komplement tylko. Może to sygnał by próbować na ebayu ulepkami do emerytury dorobić. Właśnie chciałem spytać czy zaskroniec (z wodogłowiem) to dla niektórych nie mantis właśnie, ale ubiegli mnie co poniektórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Aleś się chłopie zacietrzewił... wyluzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi