Wojciech Butrycz Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Petr Muzikant z AZ Model na łamach britmodeller.com ujawnił najbliższe, już mocno zaawansowane, modele, które wyjdą wkrótce: 1. P-39 Airacobra. 2. DH-82 Tiger Moth, ew. DH - 88 i inne odmiany. 3. DHC-1 Chipmunk. 4. FIAT CR-32. 5. F4F-3/ Martlet Mk.III. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiemlicz Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Czytałem, że Tiger Moth to ma być ex PAVLA, "zremasterowana", (cokolwiek by to nie znaczyło). W każdym razie budzi u mnie ambiwalentne uczucia. Zbyt dobrze znam jakość tych "remasterów" (Morava, Zliny...) Na modelarovo pan Petr zapowiadał kiedyś (wiosną?), że niemal gotowe są Cessny 150 i 185... Miały się ukazać jakoś na przełomie sierpnia i września. Nawet boxarty gdzieś były, chyba? A stare zapowiedzi? Zlin 50 np? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Cr-32 ! już mam dla niego malowanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botan Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Kiemlicz mam dla Ciebie dobrą wiadomość Now we are preparing a new technology we are working on HQT DH82 Tiger Moth and the P-39 Airacobra family both in 1/72. Tiger Moth ma być w nowej lepszej technologii takiej jak Spitfire IX Źródło http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircraft/index.php?showtopic=2595&st=15entry22065794 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek172 Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Heh jakby cessny wydali to by było coś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiemlicz Posted October 30, 2012 Share Posted October 30, 2012 Tiger Moth ma być w nowej lepszej technologii takiej jak Spitfire IX Źródło http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircraft/index.php?showtopic=2595&st=15entry22065794 Ech, HQT, HQT. Dobrze, że nie HGW Mowa trawa Pana Muzikanta. Czeski spisek przeciw AZ Model... Botan, chodziło mi bardziej o błedy które "kopiują się" wraz modelami AZ. Np. Moravy, żywcem zerżniętej z Miku i Zlinów - przeróbek Aeroteamu. Są tam takie niuanse jak lekko niesymetryczne połówki kadłuba w Zlinie 242L, identyczne jak w Z142 Aeroteamu Tigrowi Pavli wszystko jedno z jakich form będzie tłuczony. Jemu potrzebny jest całkowity, za przeproszeniem, "remastering" by przypominał oryginał. Tu żadne hakute nic nie pomoże... Ale to będzie można ocenić, gdy model fizycznie zaistnieje. Na razie to "bezprzedmiotowe" gadki Heh jakby cessny wydali to by było coś... Są w katalogu na 2012 i były w zapowiedziach na starej stronie AZ. Widziałem też pudełkowe malunki na fotkach z Norymbergi. Bądźmy dobrej myśli. Może też będą już w hakute. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegat_2008 Posted November 1, 2012 Share Posted November 1, 2012 Czytam wątek i aż mi się ryj cieszy Wiadomo co z ich Oxfordem w 1/72? Jakiś czas temu widziałem zapowiedź... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botan Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 A dziś The series HQT will JOYPACK DH-82 Tiger Moth, D4Y Judy and the new tool Hawker Tempest Mk II, Vand VI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiemlicz Posted January 19, 2013 Share Posted January 19, 2013 Heh jakby cessny wydali to by było coś... Może ktoś jeszcze nie widział... Niedawno ujawniono "matkę" C180/185. Znaczy się praca nad cześkami wre. Fota ze strony:http://www.modelarovo.cz/pl/azmodel-novinky/ Zagadka. Z czego autor modelu "zaczerpnął" skrzydła? Nagroda to szklanka soku z kiszonej kapusty... Ja się już nie mogę doczekać. Ciekawe czy zrobią kalkomanie do naszej, sanitarnej, "Danuty" (latającej obecnie jako holówka w Rybniku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Pewno z O-1 Airfixa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiemlicz Posted March 15, 2013 Share Posted March 15, 2013 "Fizyczna" zapowiedź Tiger Motha: http://www.modelarovo.cz/pl/tiger-moth-testovaci-vylisky-a-model/ Wygląda to nawet ciekawie. Tylko plastik. W miarę filigranowa "drągowina" skrzydeł, podwozia. Szkoda że osłony silnika zintegrowane z kadłubem. No i żebra, w stylu wczesnoczeskim. Mam nadzieję, że będzie w tej "tańszej półce" AZta: 50 PLN... Gdzie te czasy gdy "multimedialne" zestawy basic kosztowały lekko ponad 3 dychy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LarwaKraft Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Może jakiś życzliwy rzemieślnik wypuści kalki do polskiego DH-82A. SP-AMX z ITL. Jakby nie było, maszyna ta latała po wrześniowym niebie Tylko jak to było malowane? Nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts