Wojciech Butrycz Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Petr Muzikant z AZ Model na łamach britmodeller.com ujawnił najbliższe, już mocno zaawansowane, modele, które wyjdą wkrótce: 1. P-39 Airacobra. 2. DH-82 Tiger Moth, ew. DH - 88 i inne odmiany. 3. DHC-1 Chipmunk. 4. FIAT CR-32. 5. F4F-3/ Martlet Mk.III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Czytałem, że Tiger Moth to ma być ex PAVLA, "zremasterowana", (cokolwiek by to nie znaczyło). W każdym razie budzi u mnie ambiwalentne uczucia. Zbyt dobrze znam jakość tych "remasterów" (Morava, Zliny...) Na modelarovo pan Petr zapowiadał kiedyś (wiosną?), że niemal gotowe są Cessny 150 i 185... Miały się ukazać jakoś na przełomie sierpnia i września. Nawet boxarty gdzieś były, chyba? A stare zapowiedzi? Zlin 50 np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Cr-32 ! już mam dla niego malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Kiemlicz mam dla Ciebie dobrą wiadomość Now we are preparing a new technology we are working on HQT DH82 Tiger Moth and the P-39 Airacobra family both in 1/72. Tiger Moth ma być w nowej lepszej technologii takiej jak Spitfire IX Źródło http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircraft/index.php?showtopic=2595&st=15entry22065794 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Heh jakby cessny wydali to by było coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Tiger Moth ma być w nowej lepszej technologii takiej jak Spitfire IX Źródło http://z15.invisionfree.com/72nd_Aircraft/index.php?showtopic=2595&st=15entry22065794 Ech, HQT, HQT. Dobrze, że nie HGW Mowa trawa Pana Muzikanta. Czeski spisek przeciw AZ Model... Botan, chodziło mi bardziej o błedy które "kopiują się" wraz modelami AZ. Np. Moravy, żywcem zerżniętej z Miku i Zlinów - przeróbek Aeroteamu. Są tam takie niuanse jak lekko niesymetryczne połówki kadłuba w Zlinie 242L, identyczne jak w Z142 Aeroteamu Tigrowi Pavli wszystko jedno z jakich form będzie tłuczony. Jemu potrzebny jest całkowity, za przeproszeniem, "remastering" by przypominał oryginał. Tu żadne hakute nic nie pomoże... Ale to będzie można ocenić, gdy model fizycznie zaistnieje. Na razie to "bezprzedmiotowe" gadki Heh jakby cessny wydali to by było coś... Są w katalogu na 2012 i były w zapowiedziach na starej stronie AZ. Widziałem też pudełkowe malunki na fotkach z Norymbergi. Bądźmy dobrej myśli. Może też będą już w hakute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegat_2008 Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Czytam wątek i aż mi się ryj cieszy Wiadomo co z ich Oxfordem w 1/72? Jakiś czas temu widziałem zapowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 A dziś The series HQT will JOYPACK DH-82 Tiger Moth, D4Y Judy and the new tool Hawker Tempest Mk II, Vand VI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Heh jakby cessny wydali to by było coś... Może ktoś jeszcze nie widział... Niedawno ujawniono "matkę" C180/185. Znaczy się praca nad cześkami wre. Fota ze strony:http://www.modelarovo.cz/pl/azmodel-novinky/ Zagadka. Z czego autor modelu "zaczerpnął" skrzydła? Nagroda to szklanka soku z kiszonej kapusty... Ja się już nie mogę doczekać. Ciekawe czy zrobią kalkomanie do naszej, sanitarnej, "Danuty" (latającej obecnie jako holówka w Rybniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 20 Stycznia 2013 Share Napisano 20 Stycznia 2013 Pewno z O-1 Airfixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 "Fizyczna" zapowiedź Tiger Motha: http://www.modelarovo.cz/pl/tiger-moth-testovaci-vylisky-a-model/ Wygląda to nawet ciekawie. Tylko plastik. W miarę filigranowa "drągowina" skrzydeł, podwozia. Szkoda że osłony silnika zintegrowane z kadłubem. No i żebra, w stylu wczesnoczeskim. Mam nadzieję, że będzie w tej "tańszej półce" AZta: 50 PLN... Gdzie te czasy gdy "multimedialne" zestawy basic kosztowały lekko ponad 3 dychy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 Może jakiś życzliwy rzemieślnik wypuści kalki do polskiego DH-82A. SP-AMX z ITL. Jakby nie było, maszyna ta latała po wrześniowym niebie Tylko jak to było malowane? Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi