Tomek_gnr Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Dawno nie dawałem tutaj żadnej galerii... Tak jakoś wyszło, że wziąłem się za klasykę modelarstwa i postanowiłem przerobić wiekowy model Italeri na initiala. Zrobiłem tyle na ile starczyło mi części i zapału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 fajny, choć jak dla mnie za dużo tego białego albo za delikatnie zarysowane linie troszkę się całość zlewa ale to moje zdanie ogólnie mi się podoba, jak na italke wyszło całkiem przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 No i kolego przeróbka Ci dosyć fajnie i ciekawie wyszła,myślę że jak bym go widział w realu efekt o niebo byłby lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Popieram przedmówców co do malowania , ale mam jedno uwagę co do tylniego zasobnika czy mi się wydaje czy jest on krzywo przyklejony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 I jedź tu czołgiem do Rosji- zaraz liny i lewar zginą . do rzeczy- jak na starą italkę efekt bardzo pozytywny. Bardzo fajnie wyszło zimowe kamo. W końcu coś realistycznego a nie wynalazek z lakierem do włosów po którym model wygląda jak obdarty kaloryfer a nie starte i zmyte wapno. Gąski jakiego pochodzenia? Ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Zgadzam sie zimowe kamo bardzo fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Zdecydowanie na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 W końcu coś realistycznego a nie wynalazek z lakierem do włosów po którym model wygląda jak obdarty kaloryfer a nie starte i zmyte wapno. Gąski jakiego pochodzenia? Kamo było robione właśnie metodą na lakier do włosów, ale z oszczędnym zdrapywaniem farby;) Gąski to stare gumiaki od Tamki, Italeri oczywiście daje późne tracki do tego zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Brak mi trochę mocniejszego zaakcentowania linii , ale poza tym jest cacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Bardzo mi się podoba. A ostatnio zauważyłem, że aby uniknąć efektu "kaloryfera" przy lakierze moczę pędzel w wodzie, wycieram w ręcznik papierowy i wtedy zcieram. Farbę dużo łatwiej kontrolować. Możesz zdradzić troszkę szczegółów swojej techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Bardzo fajny, wieża oryginalna Italeri ? Brak na wydechach pokrywek. I jedź tu czołgiem do Rosji- zaraz liny i lewar zginą . Pierwsze Tygrysy nie miały lin holowniczych. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Bardzo fajny, wieża oryginalna Italeri ?Brak na wydechach pokrywek. Tak, wieża Italeri czyli jest symetryczna i ma źle rozmieszczone wizjery, wymieniłem jarzmo, właz ładowniczego i dodałem troche części z magazynu. Wydechom brakuję przede wszystkim przedłużenia, które miał Tygrys z nr 3, jeszcze parę drobnych szczegółów nie udało mi sie odwzorować. Możesz zdradzić troszkę szczegółów swojej techniki. Technika dosyć standardowa, podobna do Twojej. Też staram się nie moczyć za bardzo pędzla bo jak powierzchnia już troche złapie wody to łatwo później zebrać za dużo farby. Pozdro, dzięki za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam! Podoba mi się! Jest na czym oko zawiesić. Oczywiście do wszystkiego można się przyczepić. Zawsze można coś poprawić, lub lepiej zrobić, ale generalnie nie wpływa to na odbiór twojej pracy. To jest po prostu kawał dobrego modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi