wojtas Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Ja jeszcze w temacie gasek,zawsze mozna tak zrodlo internet a tak powaznie dunkelgelb bedzie lepiej wygladal,znaczy sie syf na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Wal go na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 Chyba nie mam wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Listopada 2012 Autor Share Napisano 23 Listopada 2012 No to dalej leci, kabarecik... Jak widać nie zdzierżyłem tej kanapy w takim stanie i zrobiłem lekki tunning. Zaraz rusza sprężareczka i kładziemy kolorki. Szoł mast goł on! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 można rzec jak burza:) na moje tempo to może byłbym na etapie dopiero sklejania korpusu brawo dajesz panie dajesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Listopada 2012 Autor Share Napisano 24 Listopada 2012 Szanowni Państwo, Jako, że nie rzucam słów na wiatr, targnąłem się na pierwsze malowanie metodą colour modulation. Myślę, że jest ok, ale szkoda, że powierzchnie b. małe przez co trudno o precyzyjne zgranie kolorów. Wyciągał będę jeszcze szczegóły najjaśniejszym kolorem, ale dopiero jak całość będzie złożona. Na tym etapie prezentuje się to tak: Wobec powyższego czekam na lincz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Miejsca za gesiami i kolami mozesz spokojnie przyciemnic.W sumie mozesz jeszcze bardziej rozjasnic gore i tak nastepne zabiegi przyciemnia calosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Wyciągnąłem jeszcze kilka szczegółów najjaśniejszym odcieniem. Jak wszystko podeschnie zabezpieczę sidoluxem i zaczynamy etap kładzenia kalek, potem kurzenie brudzenie i obicia. No i trzeba pomalować opony wraz z gęsiami. Na chwilę obecną wygląda to tak: Ostatnie z lampą, widać jak przekłamuje kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Nie dajesz przed sido filtrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Listopada 2012 Autor Share Napisano 25 Listopada 2012 Myślałem, że filtry kładzie się już po sido na kalki? Jeszcze go nie posidoluxowałem, więc jak co piszcie szybko co i w jakiej kolejności robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 Filtr żółty już położony. Jak model podeschnie to pokaże jakieś fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 to czekam bo zaczyna byc coraz fajniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Witam, Spitoliłem opony... ale brudzenie i kurzenie to zakryje mam nadzieję. Model po filtrze i przed sido. Na drugi raz będę maskował koła i na czarny kolor natryskiwał będę dunkelgelb. Ot takie wnioski na przyszłość. Niestety jak łapy się tak trzęsą rto i opona wjeżdża na felgę. Pozdrawiam i dalej będę udoskonalał swój pędzel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Spitoliłem opony... ale brudzenie i kurzenie to zakryje mam nadzieję. Na drugi raz będę maskował koła i na czarny kolor natryskiwał będę dunkelgelb. Ot takie wnioski na przyszłość. Niestety jak łapy się tak trzęsą rto i opona wjeżdża na felgę Pozdrawiam i dalej będę udoskonalał swój pędzel Ja mam o wiele prostszy sposób malowania kół (działam w 1:72). Maluję środek, a potem oponę ale... . no i tu jest cały sekret. Felga na ogół ma przy łączeniu z oponą niewielki rant. To wystarcza. "Podlewam delikatnie łączenie mocno rozrzedzoną fabą, która ładnie oblewa felgę. Reszta to paćkanie na całego. Tu masz przykładowe koła do przyczepkiSd.Anh 54, którą robię na doczepkę do Horcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 A próbowaliście kiedyś malować czarna farbą olejną? Jak wyjdzie to można zmyć rozcieńczalnikiem no i czarna farba daje lepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Gąsienice wymagają jeszcze domalowania gdzieniegdzie, ale założyłem je dla ukazania ostatecznych wymiarów pojazdu. Siedzenia, gąski, widelec z przednim kołem dołożone na sucho. To chyba ostatnie chwile przed nałożeniem sidoluxu i końca prac w tym tygodniu. Na kolejne update'y musicie poczekać do kolejnego weekendu. Ale do rzeczy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Szczerze mówiąc dziwnie wygląda malowanie, ano to wypłowienia ani modulacja, jakoś nie mam przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Hmmm, poczekajmy na łosza i te inne obiecane zabiegi. Na razie malowanie wygląda dla mnie trochę dziwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2012 Wiem, że może nie jest to szczyt malarskich umiejętności, ale widać efekt odznaczających się poszczególnych paneli i elementów. Łatwiej pomalować modulując kolory na płytach czołgu gdzie wszystko w miarę jest kanciaste, ale starałem się wybrnąć z tej próbu zwycięsko. Nakładam sido i przygotowuje się do kalek i washa. Potem lekka biedronka z olejnych i brudzenie. Kolejny model z modulacją będzie już lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Jako, że na forum już w '72 ketten się pojawił, trzeba kończyć prace nad tym maleństwem. Wash i kalki położone. Gdzieniegdzie trzeba będzie jeszcze zmyć plamy po miksturze, ale z efektu moicnego washa jestem zadowolony. Co do kalek, to są przepancerne... micro sol i set toczą obecnie walkę z tablicami na nadkolu przedniego błotnika. Model zyskuje charakteru Zaraz kolejna warstwa sido a potem satin varnish i obicia + brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Mam jedno szybkie pytanie. Czemu bandaże kół jezdnych nie są pomalowane na kolor gumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Urgh, Szybkie niedopatrzenie. Racja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 nie zapomnij dokleić pozostałych kółek:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2012 Generalnie model uważam za skończony. Proszę o ewentualne uwagi względem kosmetologii. Koła napinające poprawie ze względu na bandaże które mi nie wyszły. Pigmentem przejadę jeszcze po oponach bo widze że gdzieniegdzie się świecą jeszcze. Reszta powinna zostać tak jak jest. Ad rem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Grudnia 2012 Share Napisano 10 Grudnia 2012 Syf na spodzie wózka w takiej ilości nie występuje w naturze, bo działa na niego grawitacja , prawa gąsienica patrząc od przodu lekko krzywa, lusterko wsteczne ustaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi