Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Uff skończony. Wiem, że może się nie podobać ze względu na tak duże zużycia ale podjąłem to ryzyko. Chciałem mieć model z takimi właśnie zużyciami płatowca i wybór padł na Zero. Szkoda było „niszczyć” ładną powłokę lakierniczą ale raz się żyje. Model bardzo przyjemny i nawet prosto z pudła nie będzie raczej ubogi. Co wyszło oceńcie sami. Tak na szybko kilka fotek, będzie lepsza pogoda zrobi się fajniejsze zdjęcia w plenerze.

img6923n.jpg

img6931q.jpg

img6932i.jpg

img6933us.jpg

img6934h.jpg

img6938oa.jpg

img6939wh.jpg

img6949u.jpg

img6950o.jpg

img6951i.jpg

img6937r.jpg

Napisano

Czy śmigło było bardzo spracowane trudno mi powiedzieć z całąpewnością. Trochę improwizowałem (i tak się musiałem powstrzymywać przed większymi zniszczeniami )

Napisano

bardzo zacny model, brawurowo pomalowany, ciekawie zaaranżowany, słowem cudeńko. ale zasługuje na lepsze zdjęcia.

Napisano

Z tymi fotkami jak najbardziej się zgadzam. Bedą lepsze bo sam widze że te są słabiutkie. W weekend mam plan trochę popstrykać

Napisano

Obserwowałem warsztat i podziwiałem twoje poczynania.

Model wyszedł bardzo fajnie, jak zapowiadało się to już podczas budowy.

Fajnie wyszło Ci to styranie płatowca, choć jestem średnim zwolennikiem czegoś takiego.

Ogólnie model ładny.

Pozdrawiam

Napisano

Model klasa Co prawda nie przemawiają do mnie aż takie zużycia powłoki, ale wykonanie ich to już kunszt na bardzo wysokim poziomie.

Intryguje mnie jeszcze pewien szczegół w Twoim modelu:

img6969u.jpg

img6971w.jpg

Jak zrobiłeś te zacieki na zbiorniku, że zostały takie ciemniejsze obwódki na ich granicach, niczym narysowany kontur? Spotkałem się z takimi plamami w realu na podłodze, jak po czymś rozlanym, co w sposób naturalny wyschło.

Napisano

Te zacieki zrobiłem bardzo rozcieńczoną farbą artastyczną z kropelką ludwika (czyli taki łosz), pędzelkiem naniosłek kilka kropel i rozdmuchałem powietrzem (z własnych płuc dal lepszej kontroli) od czoła. Potem poczekałem aż wyschnie i już . Przed całą operacją zbiornik troszkę popudrowałem ciemno szarą suchą pastelą, dlatego są takie ciemniejsze kontury bo troszkę sie tam jakby więcej rozpuściło

Napisano

Gratuluję pięknego modelu ma w sobie to coś, co powoduje mały wytrzeszcz oczu! Warsztat daje pełen obraz pracy włożonej w model, by uzyskać taki efekt końcowy Będziesz może w Grudziądzu z zerówką?

• 1 year later...
Napisano

Przy okazji malowania T-bolta popracowałem jeszcze malarsko nad Zero. Dodatkowe 4 warstwy i filtr zrobiły swoje.kilka miejsc nie dawało mi spokoju na tym modelu. Oceńcie sami:

IMG_9654_zpsced97939.jpg

IMG_9650_zpsf989a167.jpg

IMG_9644_zps3aabb092.jpg

IMG_9642_zps57b9738b.jpg

IMG_9639_zps7225f065.jpg

IMG_9649_zps69c26e45.jpg