Jacek K Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Uff skończony. Wiem, że może się nie podobać ze względu na tak duże zużycia ale podjąłem to ryzyko. Chciałem mieć model z takimi właśnie zużyciami płatowca i wybór padł na Zero. Szkoda było „niszczyć” ładną powłokę lakierniczą ale raz się żyje. Model bardzo przyjemny i nawet prosto z pudła nie będzie raczej ubogi. Co wyszło oceńcie sami. Tak na szybko kilka fotek, będzie lepsza pogoda zrobi się fajniejsze zdjęcia w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Lepsza pogoda? Raczysz żartować...do przyszłego roku nie zamierzam na te fotki czekać ;) Model mi się podoba, ale mam jedno pytanie- te łopaty śmigła faktycznie mogły być aż tak złachane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Czy śmigło było bardzo spracowane trudno mi powiedzieć z całąpewnością. Trochę improwizowałem (i tak się musiałem powstrzymywać przed większymi zniszczeniami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Mógłbyś opisać jak zrobiłeś tak fajne obicia? Szczególnie spodobał mi się efekt na przedostatnim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 bardzo zacny model, brawurowo pomalowany, ciekawie zaaranżowany, słowem cudeńko. ale zasługuje na lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Z tymi fotkami jak najbardziej się zgadzam. Bedą lepsze bo sam widze że te są słabiutkie. W weekend mam plan trochę popstrykać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 Jeszcze kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Obserwowałem warsztat i podziwiałem twoje poczynania. Model wyszedł bardzo fajnie, jak zapowiadało się to już podczas budowy. Fajnie wyszło Ci to styranie płatowca, choć jestem średnim zwolennikiem czegoś takiego. Ogólnie model ładny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Model klasa Co prawda nie przemawiają do mnie aż takie zużycia powłoki, ale wykonanie ich to już kunszt na bardzo wysokim poziomie. Intryguje mnie jeszcze pewien szczegół w Twoim modelu: Jak zrobiłeś te zacieki na zbiorniku, że zostały takie ciemniejsze obwódki na ich granicach, niczym narysowany kontur? Spotkałem się z takimi plamami w realu na podłodze, jak po czymś rozlanym, co w sposób naturalny wyschło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Te zacieki zrobiłem bardzo rozcieńczoną farbą artastyczną z kropelką ludwika (czyli taki łosz), pędzelkiem naniosłek kilka kropel i rozdmuchałem powietrzem (z własnych płuc dal lepszej kontroli) od czoła. Potem poczekałem aż wyschnie i już . Przed całą operacją zbiornik troszkę popudrowałem ciemno szarą suchą pastelą, dlatego są takie ciemniejsze kontury bo troszkę sie tam jakby więcej rozpuściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kula5nw Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 te styranie dopiero na lepszych fotkach pokazuje "swoje piękno", pięknie to wyszło, gratuluję tak fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Gratuluję pięknego modelu ma w sobie to coś, co powoduje mały wytrzeszcz oczu! Warsztat daje pełen obraz pracy włożonej w model, by uzyskać taki efekt końcowy Będziesz może w Grudziądzu z zerówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Bardzo ładnie wykonany modelik,wielkie uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek K Napisano 28 Maja 2014 Autor Share Napisano 28 Maja 2014 Przy okazji malowania T-bolta popracowałem jeszcze malarsko nad Zero. Dodatkowe 4 warstwy i filtr zrobiły swoje.kilka miejsc nie dawało mi spokoju na tym modelu. Oceńcie sami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi