niemcy3 Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Witam niedawno rozpoczalem prace nad t 54 w skali 1;35. Jest to model z napedem na mały silnik elektryczny. Nigdy nie miałem doczynienia z takimi modelami wiec proszę o pomoc . Nurtuje mnie głównie poprowadzenie przewodów od silnika do bateri i guzika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
verde Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Zdjęcia poproszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemcy3 Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 PROSZE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Prostszego obwodu już chyba być nie może. + baterii, kabel, przełącznik, kabel, silnik, kabel, - baterii. Tyle że lutować by się tu przydało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Ja bym wywalił ten pseudosilniczek bo to ani nie pojedzie, ani nie będzie tym jak sterować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Pojedzie, pojedzie prosto tylko co to da? Trzeba by jeszcze specjalnie się męczyć przy kołach aby wszystkie się równo kręciły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Pojedzie kilka centymetrów i gąsienice mu spadną, typowe dla tanich jeździdełek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Nie sprawdzałem tego bo zrobiłem swojemu na stałe . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemcy3 Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 Ja tez robi ten model już na stałe bez silnika jutro postaram sie wstawić zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychu-onisk Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Ja tez robi ten model już na stałe bez silnika jutro postaram sie wstawić zdjęcia. To po co zadawałeś pytanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kub Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 To model firmy LEE? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Kitech, to raczej zabawka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 To nie Kitech, nawet nie wiem czy oni w ogole 35 z pancerki robia czy tylko 48. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemcy3 Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 nie to lee Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemcy3 Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Aktualizacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzer_lehr Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 Malowałeś pędzlem ławkowcem??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niemcy3 Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 Malowałeś pędzlem ławkowcem??? Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad C Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 malujesz szczotką drucianą?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 No nie wygląda to ciekawie, przede wszystkim nie machaj za szybko pędzelkiem, nie naciskaj mocno oraz staraj się kłaść cieńszą warstwę. Staraj się delikatniej obrabiać części i rób to najlepiej papierem ściernym bo widać rysy. Koła są krzywo, zarówno wklejone jak i sklejone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławko Posted November 12, 2012 Share Posted November 12, 2012 Na "bandażach" kół jezdnych widać jakieś dziwne ślady - jakby wycieki kleju. Czy Ty kleiłeś to "kropelką" ? To nie jest najlepszy klej do plastiku, zwłaszcza dla osób mało doświadczonych. Bardzo szybko łączy elementy nie dając szans na korektę i prawidłowe ustalenie położenia sklejenych części. Jeśli tak to zmień klej na coś "rozpuszczalnikowego", np: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty3571/klej_maxi_z_pedzelkiem http://www.jadarhobby.pl/wamod-klej-modelarski-igla-butelka-35-ml-p-6804.html http://www.mojehobby.pl/products/Klej-Contacta-Liquid-13g.html http://www.mojehobby.pl/products/Klej-Contacta-Professional-Mini-12.5g.html Te kleje łączą wolniej i pozwalają na korekty ustawienia sklejanych części tak by jak najlepiej je do siebie dopasować. Rozpuszczają jednak plastik i należy bardzo uważać by nie zalać modelu nadmiarem kleju. Malowanie wygląda na niedkończone. Wydaje się, że tym razem farbkę rozcieńczyłeś i dobrze. Jedna warstwa to jednak za mało, trzeba by pomalować drugą a może i trzecią. Staraj się bardziej równomiernie nakładać farbkę na model. Koła napinające i napędowe także powinny być pomalowane a nie są. Nie wygodniej by Ci bylo pomalować kadłub po jego sklejeniu w całość a koła oddzielnie i później je dokleić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts