niemcy3 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam niedawno rozpoczalem prace nad t 54 w skali 1;35. Jest to model z napedem na mały silnik elektryczny. Nigdy nie miałem doczynienia z takimi modelami wiec proszę o pomoc . Nurtuje mnie głównie poprowadzenie przewodów od silnika do bateri i guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Zdjęcia poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 PROSZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Prostszego obwodu już chyba być nie może. + baterii, kabel, przełącznik, kabel, silnik, kabel, - baterii. Tyle że lutować by się tu przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ja bym wywalił ten pseudosilniczek bo to ani nie pojedzie, ani nie będzie tym jak sterować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Pojedzie, pojedzie prosto tylko co to da? Trzeba by jeszcze specjalnie się męczyć przy kołach aby wszystkie się równo kręciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Pojedzie kilka centymetrów i gąsienice mu spadną, typowe dla tanich jeździdełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Nie sprawdzałem tego bo zrobiłem swojemu na stałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 10 Listopada 2012 Autor Share Napisano 10 Listopada 2012 Ja tez robi ten model już na stałe bez silnika jutro postaram sie wstawić zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Ja tez robi ten model już na stałe bez silnika jutro postaram sie wstawić zdjęcia. To po co zadawałeś pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 To model firmy LEE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Kitech, to raczej zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 To nie Kitech, nawet nie wiem czy oni w ogole 35 z pancerki robia czy tylko 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 nie to lee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Malowałeś pędzlem ławkowcem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 Malowałeś pędzlem ławkowcem??? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 malujesz szczotką drucianą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 No nie wygląda to ciekawie, przede wszystkim nie machaj za szybko pędzelkiem, nie naciskaj mocno oraz staraj się kłaść cieńszą warstwę. Staraj się delikatniej obrabiać części i rób to najlepiej papierem ściernym bo widać rysy. Koła są krzywo, zarówno wklejone jak i sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Na "bandażach" kół jezdnych widać jakieś dziwne ślady - jakby wycieki kleju. Czy Ty kleiłeś to "kropelką" ? To nie jest najlepszy klej do plastiku, zwłaszcza dla osób mało doświadczonych. Bardzo szybko łączy elementy nie dając szans na korektę i prawidłowe ustalenie położenia sklejenych części. Jeśli tak to zmień klej na coś "rozpuszczalnikowego", np: http://www.martola.com.pl/pl144/produkty3571/klej_maxi_z_pedzelkiem http://www.jadarhobby.pl/wamod-klej-modelarski-igla-butelka-35-ml-p-6804.html http://www.mojehobby.pl/products/Klej-Contacta-Liquid-13g.html http://www.mojehobby.pl/products/Klej-Contacta-Professional-Mini-12.5g.html Te kleje łączą wolniej i pozwalają na korekty ustawienia sklejanych części tak by jak najlepiej je do siebie dopasować. Rozpuszczają jednak plastik i należy bardzo uważać by nie zalać modelu nadmiarem kleju. Malowanie wygląda na niedkończone. Wydaje się, że tym razem farbkę rozcieńczyłeś i dobrze. Jedna warstwa to jednak za mało, trzeba by pomalować drugą a może i trzecią. Staraj się bardziej równomiernie nakładać farbkę na model. Koła napinające i napędowe także powinny być pomalowane a nie są. Nie wygodniej by Ci bylo pomalować kadłub po jego sklejeniu w całość a koła oddzielnie i później je dokleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi