sushi79 Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Witam. Chcialbym wam przedstawic kolejny model ...dastanawialem sie dosc dlugo czy go pokazywac czy nie poniewaz model jest 70% z plastiku a 30%metal...ale jednak postanowilem ze go pokaze model jest firmy kyosho i jest w skali 1/8 (jak narazie najwiekszy i najdrozszy moj model)... tak wyglada przedni spojler....1/8 i 1/24 kolo....1/8 i 1/24 zawieszenie przod i tyl oraz uklad hamulcowy to narazie tyle jesli admin stwierdzi ze ten watek tu nie pasuje to prosze o usuniecie ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 No to są już dwa McLareny na forum . Kurde skala 1:8 , a myślałem że mój MP4/27 jest wielki . No nic, temat będe bacznie obserwował, może czegoś się nauczę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Jeśli twój model nie pasuje do tego działu to wypadałoby się zastanowić, czy elementy fototrawione wolno stosować a jak, to w jakim procencie Taka skala i zastosowanie metalu to chyba zupełnie inne wyzwania i z chęcią o nich poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Według mnie, Twój model jak najbardziej pasuje do tego działu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 kolejne zdjecie z budowy tym razem silnik i tylne zawieszenie (calosc z metalu i wazy 0,6kg!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Z ciekawości ile takie cudo kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco12041976 Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 Witam. Ja również czekam z niecierpliwością na informacje w sprawie ceny. Super ciekawostka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 to juz odpowiadam w sprawie ceny...uwaga...koszt takiego bolidu wyniusl mnie 680 funtow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciol Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 w sumie możnaby posadzić małe dziecko za sterami i by śmigał prawdziwy gigant - jak Ty to malujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 A niby dlaczego model nie jest do tego działu ? Pojazd cywilny--czyż nie tak ? Ale cudo - wow !!! Jakie będzie miał wymiary ? Zajefajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 A wiec tak rozmar tego bolidu..??nie wiem jaki bedzie, ale plyta podlogowa ma 40cm... a tak przebiega budowa nad tylnim zawieszeniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 18 Listopada 2012 Share Napisano 18 Listopada 2012 No ale brak włókna węglowego w takiej skali to jest profanacja, nie obraź się, niszczenie modelu i marnowanie swojego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Share Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) spokojnie wlokne weglowe bedzie kazdy elemen mode zdemontowac i pokryc carbonem narazie to jest wstepna przymiarka Edytowane 19 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 elementy juz pokryte carbonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 No to całe szczęście Jeszcze skrzynię biegów i piasty z kanałami chłodzącymi hamulce warto obkarbonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Listopada 2012 Autor Share Napisano 19 Listopada 2012 Witam. W nocy ze szczescia ze mam ten model spac nie moglem i troche podlubalem... fotel .. a takze troche kokpitu... jak widac uklad kierowniczy bedzie ruchomy Panowie mam jeszcze jedno pytanie jakich kolorow urzyc(gdzies wyczytalem ze czerwony przezroczysty ,zielony przezroczysty i niebieski przezroczysty tamiya) lub pigmentow do wydechu aby przypominal kolor uzytkowania tzn kolor nagrzewania sie elementow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 19 Listopada 2012 Share Napisano 19 Listopada 2012 Witam. W nocy ze szczescia ze mam ten model spac nie moglem i troche podlubalem... hyhyhy Te ślady z odlewania na drugim zdjęciu mam nadzieję znikną pod czymś, prawda? Patrzę na te twoje zdjęcia i nie mogę ogarnąć tego modelu, co jest metalem, co jest plastikiem i z ilu części się składa, jak dla mnie masakra, pokazałbyś trochę instrukcji i surowych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 jak widac uklad kierowniczy bedzie ruchomy A łopatki na kierownicy się będą ruszać? Bo jak nie, to nie będzie frajdy z kierowania A ten model, to chyba jest to samo, co kiedyś było w gazecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2012 Share Napisano 20 Listopada 2012 Witam. W nocy ze szczescia ze mam ten model spac nie moglem i troche podlubalem... fotel .. a takze troche kokpitu... jak widac uklad kierowniczy bedzie ruchomy Panowie mam jeszcze jedno pytanie jakich kolorow urzyc(gdzies wyczytalem ze czerwony przezroczysty ,zielony przezroczysty i niebieski przezroczysty tamiya) lub pigmentow do wydechu aby przypominal kolor uzytkowania tzn kolor nagrzewania sie elementow http://www.mojehobby.pl/products/Weathering-Master-D-Set.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 ooo tak oo tak Mark666 dziekuje bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 20 Listopada 2012 Autor Share Napisano 20 Listopada 2012 kilka odpowiedzi...co jest metalowe cale zawieszenie przod i tyl orac uklad hamulcowy i silnik reszta jest plastikiem... oto kolejne prace... wydech bedzie robiony jeszcze pigmentem na ktory czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 21 Listopada 2012 Autor Share Napisano 21 Listopada 2012 Panowie tak mi wyszła zabawa z pigmentami...nie wiem czy dobrze bo pierwszy raz taką "operacje" robiłem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 I oto chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Jest dobrze, ja bym dodał jednak jeszcze trochę czerwieni na przejściach między kolorem niebieskim a metalizerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Broń Boże nie chciałbym się wymądrzać, ale jak dla mnie niebieski jest tu zbyt dominującym kolorem, a na prawdziwych wydechach jest on tylko jednym z kolorów przejściowych całej "tęczy przegrzania". Popatrz sobie w grafice Google na "exhaust manifold F1", IMHO potrzeba tu jeszcze kilka kolorów przejściowych żeby zbliżyć się do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi