Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości ZVEZDA

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, TM48 napisał:

Gąsienice na błotniku to im się trochę pomyliły. 

Może dlatego iż ich nie produkują , a poza tym jest więcej różnic między oryginałem a modelem, chociażby pokrywy przednie na szybach z/bez traków, odcinek traków /brak między pokrywami zamiast tego reflektor. z przodu kadłuba brak dodatkowej płyty / widoczna na zdjęciu. Jest to luźna interpretacja tej fotki choć jak sądzę znajdzie wielu amatorów, podobnie jak zestaw z Rapirą

• Like 1

Cholera jasna ludzie przestańcie politykować !! To jest grupa modelarska a nie rynsztok.  Kupiłem i będę kupował modele Zwezdy bo wiele z nich jest po prostu ładna albo nikt inny ich nie robi.  Kolego Patrykd przestań się wreszcie ośmieszać tymi swymi skrzywionymi emotkami. Kupowanie modeli Zwezdy to żadne wspieranie Putina.  Czy skoro Bathass skleja izraelski czołg to wspiera Izrael ?  Czy jeśli kupiłem nowy Pak 40  to wspieram faszyzm ?  Jeśli ktoś skleił model Borgwarda albo Goliatha to popiera mordowanie Powstańców ? Krzykacze "antyzwezdowi" przejrzyjcie sobie zagraniczne grupy modelarskie czy FB.  Cały świat skleja Zwezdę nawet modelarze z Ukrainy z którymi koresponduję.  Sami sobie poszukajcie, linków nie podam. Kurde zrelaksowałem się przez tydzień na Malcie, wracam do kochanej Ojczyzny odpalam Forum a tu takie gówno. Po co ta pusta i durna dyskusja ?  Rozwalicie kolejne forum i tyle. Tej wojny nie powinno być ale jest. I zapewniam Was, że gdyby nastąpił upadek Zwezdy nie spowoduje to załamania Rosyjskiej gospodarki, która i tak wysyła towary do Europy tylko przez spółki zarejestrowane w Turcji i innych krajach.

Uniosłem się i nie zamierzam przepraszać......

• Like 5
  • Thanks 2

Godzinę temu, Paweł Czarnocki napisał:

Cholera jasna ludzie przestańcie politykować !! To jest grupa modelarska a nie rynsztok.  Kupiłem i będę kupował modele Zwezdy bo wiele z nich jest po prostu ładna albo nikt inny ich nie robi.  Kolego Patrykd przestań się wreszcie ośmieszać tymi swymi skrzywionymi emotkami. Kupowanie modeli Zwezdy to żadne wspieranie Putina.  Czy skoro Bathass skleja izraelski czołg to wspiera Izrael ?  Czy jeśli kupiłem nowy Pak 40  to wspieram faszyzm ?  Jeśli ktoś skleił model Borgwarda albo Goliatha to popiera mordowanie Powstańców ? Krzykacze "antyzwezdowi" przejrzyjcie sobie zagraniczne grupy modelarskie czy FB.  Cały świat skleja Zwezdę nawet modelarze z Ukrainy z którymi koresponduję.  Sami sobie poszukajcie, linków nie podam. Kurde zrelaksowałem się przez tydzień na Malcie, wracam do kochanej Ojczyzny odpalam Forum a tu takie gówno. Po co ta pusta i durna dyskusja ?  Rozwalicie kolejne forum i tyle. Tej wojny nie powinno być ale jest. I zapewniam Was, że gdyby nastąpił upadek Zwezdy nie spowoduje to załamania Rosyjskiej gospodarki, która i tak wysyła towary do Europy tylko przez spółki zarejestrowane w Turcji i innych krajach.

Uniosłem się i nie zamierzam przepraszać......

Masz rację Przyjacielu:super:. Ja też kupuję Zwezdę , bo niestety produkują modele których nikt inny poza nimi nie wydaje jak np. ZiŁ130 (żywiczny, węgierski koszmarnie drogi gniot się nie liczy:mrgreen:) czy nowy świetnie opracowany Dodge WC54, podobnie jest z dodatkami np. z Mikrodizajna bo nikt poza nimi nie nie produkuje np. blaszek do w/w ZiŁ-a czy Kraza 255B o blaszkach do KUNG-a nie wspominając i tak jest ze wszystkim, no nie oszukujmy się biznes modelarski to nie jest jakaś strategiczna super dochodowa gałąź gospodarki także spinać się nie ma o co:szczerbol:. A tak poza tym jest też okazja na mały sabotaż ja np. kupiłem blaszki do ICM-owego KUNG-a i zamierzam je sklonować /spiracić , podobnie będzie z blaszkami do ZiŁ-a 130 , myślę że będzie to znaczący cios w gospodarkę wojenną agresora😉. Pozdr. A.

• Like 4
  • Thanks 1

2 minuty temu, Adams M1A1 napisał:

Masz rację Przyjacielu:super:. Ja też kupuję Zwezdę , bo niestety produkują modele których nikt inny poza nimi nie wydaje jak np. ZiŁ130 (żywiczny, węgierski koszmarnie drogi gniot się nie liczy:mrgreen:) czy nowy świetnie opracowany Dodge WC54, podobnie jest z dodatkami np. z Mikrodizajna bo nikt poza nimi nie nie produkuje np. blaszek do w/w ZiŁ-a czy Kraza 255B o blaszkach do KUNG-a nie wspominając i tak jest ze wszystkim, no nie oszukujmy się biznes modelarski to nie jest jakaś strategiczna super dochodowa gałąź gospodarki także spinać się nie ma o co:szczerbol:. A tak poza tym jest też okazja na mały sabotaż ja np. kupiłem blaszki do ICM-owego KUNG-a i zamierzam je sklonować /spiracić , podobnie będzie z blaszkami do ZiŁ-a 130 , myślę że będzie to znaczący cios w gospodarkę wojenną agresora😉. Pozdr. A.

nie igrajcie z ogniem , podobno jak fiutin przeczytał co wy tu wypisujecie , to nie spał trzy dni

• Haha 2

2 godziny temu, India napisał:

A może po prostu, to jest inny egzemplarz?

Eureka , że też nikt na to prędzej nie wpadł :haha:

Edytowane przez bulik58

14 godzin temu, bulik58 napisał:

Może dlatego iż ich nie produkują , a poza tym jest więcej różnic między oryginałem a modelem, chociażby pokrywy przednie na szybach z/bez traków, odcinek traków /brak między pokrywami zamiast tego reflektor. z przodu kadłuba brak dodatkowej płyty / widoczna na zdjęciu. Jest to luźna interpretacja tej fotki choć jak sądzę znajdzie wielu amatorów, podobnie jak zestaw z Rapirą

To po co tak analizowałeś?

Zwiezda ma dostęp ciut lepszy do zdjęć, niż my i tyle.

A śmiać się każdy głupi potrafi, prawda?

Dla ciebie bez odbioru.

3 godziny temu, India napisał:

A śmiać się każdy głupi potrafi, prawda?

Ja nie wiem i nie pomogę gdyż lekarzem nie jestem, nie byłem nigdy w tej sytuacji. Pozostaje mi tylko współczuć . Dalszą ,, dyskusję , wymianę korespondencji,, uważam za stratę czasu i za blokowanie miejsca w tym wątku. 

Edytowane przez bulik58
  • Like 2

Bo ma lepszy dostęp do zdjęć z frontu?

To jedyne, na którym opiera się ta dyskusja, nie jest dowodem, że zmodernizowano tak jeden pojazd.

A rosyjscy modelarze też są na froncie, prawda?

Trzeba poczekać na ruch zwiezdy, może coś więcej opublikują. Albo i nie..

45 minut temu, India napisał:

Bo ma lepszy dostęp do zdjęć z frontu?

Teoria wyssana z palca. Mają taki sam dostęp jak każdy kto potrafi szukać w necie. Pisałem nieraz z ruskimi modelarzami, ich wiedza i dokumentacja jest często mniejsza niż nasza. 

No chyba, że zvezda i live resin wysłali kilku modelarzy na front, a ci skupiają się na robieniu zdjęć na ich potrzeby. :D

Nie, nie, czerpią materiały z relacji frontowych wrzucanych na neta robionych smartfonami. Jak każdy. Zapytaj ludzi w modelarskim jak nie wierzysz...

Edit. Nie twierdzę, że nie było innej wersji. Ale przy takiej konfiguracji oporządzenia raczej mało prawdopodobne. 

Edytowane przez TM48

Jak się już nieraz przekonałem, światek modelarski potrafi zadziwić. A nie każdy może i chce wrzucać zdjęcia do netu. Armia też rządzi się swoimi prawami.

Do chwili obecnej wypływają zdjęcia sprzętu LWP... I owszem w modelarskim wypływa wiele tematów, tyle, że trzeba zdobyć zaufanie rozmówcy. Np temat Mi 17 z długim nosem i rampą z szachownicami rozładowane że statku w Iraku. Taka ciekawostka, ale zdjęcia (fizycznego) koleś nie udostępnił- było to jeszcze bardzo gorące...

22 godziny temu, TM48 napisał:

Teoria wyssana z palca. Mają taki sam dostęp jak każdy kto potrafi szukać w necie. Pisałem nieraz z ruskimi modelarzami, ich wiedza i dokumentacja jest często mniejsza niż nasza. 

No chyba, że zvezda i live resin wysłali kilku modelarzy na front, a ci skupiają się na robieniu zdjęć na ich potrzeby. :D

Nie, nie, czerpią materiały z relacji frontowych wrzucanych na neta robionych smartfonami. Jak każdy. Zapytaj ludzi w modelarskim jak nie wierzysz...

Edit. Nie twierdzę, że nie było innej wersji. Ale przy takiej konfiguracji oporządzenia raczej mało prawdopodobne. 

TM48 Zvezda ma tyle wspólnego z tym zestawem co młyn z piernikiem , gwiazda wypuści swój model w podstawowej wersji (vide Trumpeter ) a każdy kto będzie chciał mieć model MT-LB z Rapirą , S-60 z koszykiem  nabędzie te dodatki oznaczone jednak  logiem Live R. czy też Arma m. Zarówno Live , Tank,  czy inne firmy produkują tylko dodatki do modelu firmy X i zawsze ( choć są  przypadki )  modelarze dokupują je osobno. I to tyle w temacie , tak że teoria o lepszych materiałach Zvezdy itp. są po prostu wyssane z lewego palucha albo  z czapy i można je włożyć między strony bajki.  A czemu wybrano model Zvezdy? Nie wiem czy już jest produkowany ale gdy wyjdzie będzie na pewno tańszą alternatywą niż Trumpeter. I czy ten pojazd w rzeczywistości występuje w 1 czy paru exemplarzach to początkowo wszystkie modele będą wyglądać jednakowo , choć może? po jakimś czasie ktoś zbuduje ten model z dodatkiem własnym lub Live Resin coś zmieni.  Co do ilości tych pojazdów to patrząc na ,, opancerzenie ,, drewniane skrzynki po amunicji prawdopodobnie , wskazuje na małą produkcję wewnątrz oddziału , drobnych naprawach itp gdzie wykorzystano aktualnie dostępne materiały. Wystarczy porównać  z czolgami przebudowanymi do jeżdżących chałup, tam każdy jest inny.

P1YH_Re7CcZcdNIarAz4HrYoETscawlaVCa0UfkEWEAp_WuMHARe3dzCPYim2eN8xImvLx2cyZSAj1Q1-t31BT-F.jpg

S-60 57mm

Jbzd.com.pl - najgorsze obrazki w internecie! #ulepy, strona: 1

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

zamiast Rpiry , cyk kartą platniczą i mamy pojazd z ZU23 na tym samym podwoziu

pkLackwRdRtL7NbleHB5ipD2LZyUYDdPku0q6Pk-tMgKv6VOEeIaziThA1YA-ftXmyPryesHoZrME9gITk3nIq7p.jpg

Edytowane przez bulik58

23 minuty temu, bulik58 napisał:

Jbzd.com.pl - najgorsze obrazki w internecie! #ulepy, strona: 1

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

To "coś" na tych dwóch zdjęciach to "Rapira" jest, czy przeciwlotnicza 57mm?

Przemek

Edytowane przez PrzemekW
  • Like 1

8 minut temu, PrzemekW napisał:

To "coś" na tych dwóch zdjęciach to "Rapira" jest, czy przeciwlotnicza 57mm?

Przemek

Masz rację w 100% to S-60 57mm plot. Masz sokoli wzrok. dzięki za zwrócenie uwagi.

• Thanks 1

9 godzin temu, chorąży napisał:

Ciekawe czy Rapirę i S-60 wydadzą..

przecież o Rapirze pisałem w piątek o 11 , a o S-60 Bulik w piątek o 19 .

Edytowane przez Cypis