Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości ZVEZDA

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

Czy te ...,, progi zwalniające ,, wokół gniazda tylnego km  nie są za duże w modelu ?  Powiększając fotkę prawdziwego stalińca widać sporą różnicę. Kolejna rzecz to uchwyty u dołu wieży , nie wiem czy to wina fotki  czy tak pokazuje instrukcja ale chyba są za wysoko umieszczone a  może to wina podcięcia u dołu , 

xVY2cKxu_JZL1u22iK37YMqbF0YOH81KuyA7hhiqsQqrEDWJqGBdECV4EvILDhG2cHPSGlUb0sJGfLbH-HTEsdBb.jpg

IS-2

Czy gwiazda wcześniej już wypuściła IS-2 ? W sieci jest model opisany jako wypust Zvezdy

photo_1_1676475516.jpgphoto_14_1676475516.jpg

Edytowane przez bulik58

19 godzin temu, bulik58 napisał:

Czy gwiazda wcześniej już wypuściła IS-2 ? W sieci jest model opisany jako wypust Zvezdy

Tak.  Już wcześniej robili IS-2. O ile pamiętam to 1995 - 96 rok jakoś go wydali.  Italerka go potem pakowała też i chyba chwilowo Revell . Ale co do Revella to pewności nie mam.....

• Like 2

W dniu 10.10.2025 o 00:02, bulik58 napisał:

Czy te ...,, progi zwalniające ,, wokół gniazda tylnego km  nie są za duże w modelu ?  Powiększając fotkę prawdziwego stalińca widać sporą różnicę. Kolejna rzecz to uchwyty u dołu wieży , nie wiem czy to wina fotki  czy tak pokazuje instrukcja ale chyba są za wysoko umieszczone a  może to wina podcięcia u dołu , 

xVY2cKxu_JZL1u22iK37YMqbF0YOH81KuyA7hhiqsQqrEDWJqGBdECV4EvILDhG2cHPSGlUb0sJGfLbH-HTEsdBb.jpg

photo_1_1676475516.jpgphoto_14_1676475516.jpg

To są zdjecia tego "starego" modeli is-2  zobaczcie na gąsienice/gumiaki gładkie od wewnętrznej strony. To nie jest ten nowy ...  no chyba, że nie bedzie nowego.

41 minut temu, chorąży napisał:

To są zdjecia tego "starego" modeli is-2  zobaczcie na gąsienice/gumiaki gładkie od wewnętrznej strony. To nie jest ten nowy ...  no chyba, że nie bedzie nowego.

Zdjęcie modelu Is-2 z progami ma przedstawiać nowy model , natomiast ten drugi to jest fotka starego modelu , wg. mnie te ,, progi,, są w starym modelu inaczej ułożone jak w nowym . Wieża nie wiem czy poprawiana ale u dołu ma inne wykończenie  bardziej zbliżone do oryginału.

Poczekamy, zobaczymy, stary is-2 ma też "problem" z wysokością "wizjera" kierowcy, wydaje się za nisko osadzony,  a gąski, lata 70-te. Poza tym to całkiem przyjemny mode i możan w nim podłubać.