triadabor Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Przeprawa czołgu 1 pułku przez rzekę Wol przed bitwą pod Lenino. Październik 1943. Witam wszystkich. Ja też postanowiłem spróbować swoich sił. Będzie to mój trzeci model (drugi jest aktualnie na warsztacie) po dwudziestoletniej przerwie. Nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce, ponieważ pierwszy raz mam zamiar użyć blaszek fototrawionych. Będzie to moja pierwsza diorama i to jeszcze w dodatku z wodą. Mile widziana wszelka pomoc merytoryczna i praktyczna oraz dostęp do materiałów od bardziej doświadczonych forumowiczów. Dwa zdjęcia pomocnicze. In-Box czyli dawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Popełniłem w życiu modelarskim trzy czołgi: T-34, KW-85 i 7TP...Dawne dzieje. Nie jestem "pancerniakiem" ale pancerze mają coś w sobie. Siadam i patrzę, tym bardziej, że toć to RUDY 102. Trzymam kciuki. Fiedotow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Na dioramce będzie czołg i most czy zamierzasz również walnąć wodę z łódeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Woda i łódeczka też tylko bez budynków w oddali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seine Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Witam Warto by też pomyśleć o innych gąsienicach, bo z gumowych raczej nie da się odwzorować poprawnego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 WitamWarto by też pomyśleć o innych gąsienicach, bo z gumowych raczej nie da się odwzorować poprawnego kształtu. Jasne, że się da i to łatwiej niż z ogniwkowych, wystarczy trochę kleju ca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Najlepsze gąsienice do T-34 są w modelach UM - biją na łeb wszystko inne, DSy DMLa to się nadają co najwyżej do odciskania śladów. Szkoda tylko, że Ukraińcy nie wzięli pod uwagę zmian ogniw i wszędzie pakują późne wafle - w przypadku wymiany polecam trawionki ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Najlepsze gąsienice do T-34 są w modelach UM - biją na łeb wszystko inne, DSy DMLa to się nadają co najwyżej do odciskania śladów. Szkoda tylko, że Ukraińcy nie wzięli pod uwagę zmian ogniw i wszędzie pakują późne wafle - w przypadku wymiany polecam trawionki ACE. Tyle że mój to skala 1:35 i chyba pozostaje mi tylko AFV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Tyle że mój to skala 1:35 i chyba pozostaje mi tylko AFV. No tak, godzina nie sprzyjała myśleniu... Zobaczyłem kolegę Tenggeri i już 72 mi się zadekowała. W takim razie, AFV będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Tak tylko AFV to równowartość modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Tak tylko AFV to równowartość modelu. To proponuje popytać ludzi czy nie mają gąsek od modelu afv lub dragona które wymienili na metalowe. Ciesz się że to nie gąski ze Zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Tak tylko AFV to równowartość modelu. Chcąc zbudować porządną miniaturę ze stareńkiego modelu, musisz inwestować w dodatki, a te potrafią finansowo przekroczyć kilkukrotnie wartość modelu. Pzdr Ps. Warsztat Tygrysa jest gdzieś do obejrzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Ps. Warsztat Tygrysa jest gdzieś do obejrzenia ? Tygryska nie ma, będzie tylko galeria. Powrót po 20 latach do łatwych nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2012 Pytanko do szanownych forumowiczów, ma może ktoś dokładniejsze zdjęcia mostów pontonowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 Coś tam dzisiaj podłubałem. Sorki za jakość zdjęć ale dobry aparat wyjechał na kurs fotografii. Łatanie dziurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Witam temat mnie zaciekawił , życzę powodzenia . Fotki mostów powiadasz ? hmmm : http://fotopolska.eu/72392,z,32116,1,foto.html http://starakarta.karta.org.pl/foto/fotokolekcje/Rybicki/ppages/ppage115.htm http://www.werttrew.fora.pl/ciekawostki-z-i-o-warszawie,82/pontoniaki-na-wisle,3556.html Wujek google ma ich jeszcze sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Dzięki za zainteresowanie. Te od wujka już mam(dzięki za linki). Praca na razie stoi bo inwenturka w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Inwenturki koniec.Udało się coś tam podłubać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Pokrywę silnika sam robiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2013 Nie blaszki Abera(tylko jeszcze nie polutowane i spasowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Najtrudniejsze/najciekawsze jeszcze przed tobą. Jestem niezmiernie ciekawy efektu końcowego ale artysty niewolno poganiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 17 Stycznia 2013 Share Napisano 17 Stycznia 2013 Zaczyna się ciekawie. Górny bieg gąsienic warto by do kół przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Gąski tylko poglądowo,będą wymienione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2013 Prac ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi