Observer Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Model stanowi podarunek dla bliskiej mi osoby. Zestaw Italeri, prosto z pudła. Nic do niego nie dokupowałem i od siebie dodałem tylko jakieś drobiazgi. Merytoryka nie stała tu na pierwszym miejscu, właściwie to przejrzałem tylko kilka zdjęć holenderskich szesnastek. Założenia były następujące: - miał być samolot z kotkiem - nieuzbrojony (tutaj akurat nie do końca wyszło, ale kotek musi mieć pazur przecież ) - musiałbyć zamknięty pólmatem (tutaj więc świadomie popełniłem merytoryczny błąd, ale wiadomo jak to jest z kobitkami) Sam zestaw taki sobie jeśli chodzi o spasowanie, gdybym robił coś dla siebie, to chyba bym szukał czegoś innego, ale ja i tak nie przepadam za F-16, więc poszukiwania na razie mi nie grożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 jeżeli ta bliska Ci osoba nie jest jakimś cudem pilotem, to nic nie kumam z założenia tego projektu. Model ładny, dziwi mnie tylko wylot spalin - za czysty jakiś taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 jeżeli ta bliska Ci osoba nie jest jakimś cudem pilotem, to nic nie kumam z założenia tego projektu. A ja dobrze rozumiem kolegę ;) tu nie trzeba nic dopowiadać. dziwi mnie tylko wylot spalin - za czysty jakiś taki... W pewnych sytuacjach zgodność z oryginałem schodzi na dalszy plan. Mam nadzieje, że spodoba się obdarowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Lipstein masz rację, nie kumasz. Zdravko ja też mam taką nadzieję, ale wydaję mi się, że będzie zadowolona. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Rozumiem, iż galeria znajdzie uzupełnienie w postaci sceny wręczenia daru obdarowanej (scena w planie minimum amerykańskim)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Źle rozumiesz, galeria jest moim zdaniem pełna, wręczenie to już mój prywatny biznes. Ja poddaję pod ocenę tylko model, jak to w tym dziale bywa. Ten model jest przykładem modelarstwa z przymróżeniem oka. (scena w planie minimum amerykańskim)? Proszę oświeć mnie co masz na myśli...? Jeśli przedstawiona koncepcja znajdująca odzwierciedlenie w powyższych zdjęciach modelu Ci się nie podoba, po prostu to powiedz, a nie takie tam gadanie na okrętkę. P.S Dyszę faktycznie można trochę "wyeksploatować", pomyślę nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Plan amerykański (ang. American shot) – rodzaj planu filmowego polegający na jednoczesnym pokazaniu postaci ludzkiej od wysokości nieco powyżej kolan do miejsca tuż nad głową. Używany głównie do filmowania rozmawiających osób. Podobnie jak plan pełny pokazuje relacje między osobami, obejmując gesty i mimikę. Pozwala też na uchwycenie realiów otoczenia. Jest zgodny z tym, w jaki sposób ludzie normalnie postrzegają rozmawiające osoby. Niepotrzebnie się tak spinasz kolego. Przecież Mikołaj żartował. Troszkę więcej luzu, a wszyscy będziemy zdrowsi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Może masz i rację Jacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Zamieszczając galerię opatrzoną określonym wstępem powinno się zakładać, że koledzy będą chcieli dodać komentarze także z przymrużeniem oka. Odpowiedzi udzielone mi i Lipsteinowi świadczą o swoistej niekonsekwencji. Następnym razem wskaż proszę, że jakiekolwiek odnośniki poza samym modelem nie są oczekiwane (choć życzę Ci, aby następnego razu nie było, chyba że będzie to ta sama obdarowana np. na rocznicę ). Szkoda, że nastawiłeś się na negatywny odbiór wpisów. Jeśli w jakimkolwiek fragmencie mój wpis Cię uraził, choć nie miałem takich intencji - przepraszam, nawet za plan amerykański... Do do samego modelu - po Phantomie nie będzie Ci już tak łatwo... Ale skoro "przymrużenie oka" i cel budowy "okołomodelarski" - może się podobać. Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2012 Moja odpowiedź na Twój post wynikała ze złego jego zrozumienia przeze mnie. Zareagowałem jakoś alergicznie na ten zwrot o amerykańskim planie, trochę bez zastanowienia i przepraszam Cię Mikołaju za to. Następny model będzie już "na poważnie", ale to dopiero latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi