miqs Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 A mnie się te V8 nie podoba, bo po prostu w żaden sposób nie pasuje do Renault Magnum. Jeśli były silniki v8 w magnumach, to proszę mnie oświecić Tutaj się mylisz. Były Magnum AE - te pierwsze z silnikami Macka w konfiguracji V8, dlatego jest w Italeri właśnie fałka. Miały bodajże 560 koni Niby to jest wieś, jak się nie ma V8, a przykleja V8 Więc według ciebie jaki silnik jest pod maską. Mi się wydaje, że to V, możę się mylę... Także to V8 pasuje tak samo jak w Scani i proszę mi tutaj ciemnoty nie wciskać P.S Zawsze można zrobić swap, Przemek na pewno wiesz co to, bo z tego co wiem interesujesz się trochę motoryzacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Więc według ciebie jaki silnik jest pod maską Raczej pod kabiną......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Więc według ciebie jaki silnik jest pod maską Raczej pod kabiną......... Może być i pod kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 i tu sie zgodzę, ostatni przyuważyłem, 2-3 Dafy które maja oznaczenia V8, aż nie mogłem uwierzy, luknąłem pod kabinę, a to zwykły 24 zaworowiec. Albo 164L 620 albo 143M 630 ( to było ciekawe bo nawet ta sama trzcionka). i wiele takich głupich oznaczeń F2000 z 630 konnym silnikiem, ale to jest dla mnie głupie no bo po co zmieniać ustawienia cyfr i z 360 robi 630. Wiem jest to swego rodzaju "tuning" optyczny... ale taki no nie udany....... Jest tą samą trzcionką, dlatego że ludzie odklejają sobie cyferki i je przestawiają... Wielka mi filozofia... Widziałem w Niemczech Scanię 3 Streamline w której facet sobie tak cyfry przestawił, że miał zamiast 380, 830 . Sorry za OFF TOPIC. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jest tyle smaru nawalone, że można by się w nim kąpać. Przemku nie przesadzaj, aż tak dużo nie ma. A siodło i owszem widziadłem nie raz, w końcu tata jest kierowcą. na tej samej zasadzie po Polsce jeździ 10 razy więcej BMW M niż zostało wyprodukowanych na cały świat i tu sie zgodzę, ostatni przyuważyłem, 2-3 Dafy które maja oznaczenia V8, aż nie mogłem uwierzy, luknąłem pod kabinę, a to zwykły 24 zaworowiec. Albo 164L 620 albo 143M 630 ( to było ciekawe bo nawet ta sama trzcionka). i wiele takich głupich oznaczeń F2000 z 630 konnym silnikiem, ale to jest dla mnie głupie no bo po co zmieniać ustawienia cyfr i z 360 robi 630. Wiem jest to swego rodzaju "tuning" optyczny... ale taki no nie udany....... Truckerek co mają widlaste ósemki V8 do 24 zaworów ? I teraz każdy będzie wypisywał co gdzie widział za tabliczkę ? Svempa ma R999, ludzie tak robią dla szpanu, ktoś im tego zabroni ? W Anglii jest jedna Scania z motywami James Bonda i ma 007 zamiast 164L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit22 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Praetorian Zgadzam się z Tobą Przemek ale powiem Ci jedno jak bym np chciał pomalować środek ciężarówki bo tapicerka za jednym zamachem ale kierownica np jak w tej Renówce bo nie chciałbym by pomalować ją cała na żołto tylko część na brąz tak jak tam to co mam zrobić z tym przypadkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Kermit mozesz napisać swój post po polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Praetorian Zgadzam się z Tobą Przemek ale powiem Ci jedno jak bym np chciał pomalować środek ciężarówki bo tapicerka za jednym zamachem ale kierownica np jak w tej Renówce bo nie chciałbym by pomalować ją cała na żołto tylko część na brąz tak jak tam to co mam zrobić z tym przypadkiem?? A o czym mowa? Cytat: A mnie się te V8 nie podoba, bo po prostu w żaden sposób nie pasuje do Renault Magnum. Jeśli były silniki v8 w magnumach, to proszę mnie oświecić Tutaj się mylisz. Były Magnum AE - te pierwsze z silnikami Macka w konfiguracji V8, dlatego jest w Italeri właśnie fałka. Miały bodajże 560 koni Smile Wiedziałem, że to powiesz, ale zeszlifowałeś przetłoczenie od AE, a i znaczka MACKa nie ma na masce Cytat: Niby to jest wieś, jak się nie ma V8, a przykleja V8 Więc według ciebie jaki silnik jest pod maską. Mi się wydaje, że to V, możę się mylę... Także to V8 pasuje tak samo jak w Scani i proszę mi tutaj ciemnoty nie wciskać Evil or Very Mad Akurat tutaj trochę się zapędziłem, bo raczej chodziło mi o prawdziwe Scanie jeżdżące po Europie, a fakt, w modelu jest V8. P.S Zawsze można zrobić swap, Przemek na pewno wiesz co to, bo z tego co wiem interesujesz się trochę motoryzacją Wiem, bo od 2 miesięcy zastanawiamy sie z bratem czy lepszy będzie swap z F20A4 na F22, czy na H22 Chodzi o silniki Hondy jak coś. Jeśli chodzi o przestawianie cyferek, to Vosie stał kurniczek który miał przestawione cyferki na 630 KM A w Toplinece przestawili na 240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 miqs zdaję sobie sprawę,że różne są umiejętności ludzi tutaj i takie jak moje zpostrzeżenia są po to byśmy sę doskonalili.Więc nie martw się tym że tak piszemy tylko dalej się rozwijaj .Zyczę powodzenia.A co do moich postów(eKrystian ) to prawdę mówiąc za bardzo jeszcze nie potrafię posługiwać tymi opcjami na naszym forum więc przepraszam,następnym razem postaram się nie robić tu bałaganu.Poozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 iqs zdaję sobie sprawę,że różne są umiejętności ludzi tutaj i takie jak moje zpostrzeżenia są po to byśmy sę doskonalili.Więc nie martw się tym że tak piszemy tylko dalej się rozwijaj Nie ma się czym martwić, a zwłaszcza modelem z przed dwóch lat po kilku kosmetycznych zmianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 A bedziesz coś z nim jeszcze robił Hehe no ładnie ładnie się prezętuje Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Trucknology przepraszam, ze piszę na tym forum to się więcej nie powtórzy. Co to tych cyferek z Jamsem Bondem to oke, są to ciężarówki po tuningu ,a nie dziadowskie przestawienie literek w ciężarówkach, które z tuningiem nie miały nic wspólnego oprócz przestawienia cyferek i dodania tych plastikowych łańcuszków na zderzaku.. A i wiedzę że nie zaskoczyłeś czy Daf miał silniki V8?? raczej nie a 24 zawory maja 6 cylindrowe silnik ( 4 zawory na cylinder)... I chodziło mi o głupowate oznaczenia Svempa ma R999, ludzie tak robią dla szpanu, Wątpię, czytałem że ta scania ma ok. 1000 koni, wiec oznaczenie 999 pasuje jak najbardziej. No ale przepraszam Cie Wojtku, ze pisze tak debilnie i nie jestem na twoim poziomie( zresztą czy ktoś jest??)..... Wiem może czytanie takich debilnych postów jak moje sprawia Tobie ból, no ale cóż to nie jest forum dla osób co pozjadali encyklopedie itp...... Ehh przepraszam, ze się tak rozpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Witam kolego a gdzie zakupiłeś te łańcuchy do spinania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Jakimś markiecie budowlanym, teraz nie wiem, ale w kazdym powinno coś takiego być bedziesz coś z nim jeszcze robił Jak nic się nie stanie z nim to nic nie będę robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Mam małe jeszcze pytanko, wiecie gdzie modeli dostać pasy do zabezpieczania ładunków takie do modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Kurcze...skaczecie sobie do wlosow, jakby nie wiem o co chodzilo... Jestesmy na Onecie, czy powaznym forum modelarskim????? Pamietajcie, ze ludzie, ktorzy tu zagladaja, oczekuja wiedzy i fachowosci, a nie utarczek slownych. Ja zawitalem na to forum wlasnie ze wzgledu na poziom, jaki prezentuje. I prosze mi tu tego nie psuc!! Moze jakis MOD powinien do akcji wkroczyc, tak dla ostudzenia atmosfery...? Pozdro!!! p.s. Modelik prezentuje sie ladniutko, nawet jezeli wykonany byl dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Ale tutaj nikt się nie kłóci chyba? Wszystko w porządku. Nikt sobie do gardeł nie skacze, a że trochę zboczyliśmy z tematu to inna sprawa, ale jeśli tylko autor by tego sobie zażyczył, natychmiast skończylibyśmy OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Mi OT nie przeszkadza, bo jestem zwolennikiem delikatnych zejść z tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speed Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Witam miqs czym pomalowałeś listwę na pomarańczowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Witam miqs czym pomalowałeś listwę na pomarańczowo?? Szminką do ust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi