bartek532 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o to malowanie które ja robię, to użyje tych farb wypisanych poniżej, myślę że te farby będą najbardziej odpowiadały temu malowaniu. FS35164- MM 1720 FS35237- MM 1721 FS36307- MM 1726 FS36375- MM 1728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Zdjęcia foteli o które prosił kolega Apache. Dokleiłem też pylony. Modelik będzie malowany pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Wrzucę Ci linka do oryginału. http://img145.imageshack.us/img145/2421/mkh7ejectionseatdt1.jpg Myślę, że pasy, ten drążek od spadochronu mogłeś dorobić.Oraz to wszystko osuchopędzelkować. W oczy rzuca się też nie zeszlifowany ślad po odlewie. Uploaded with ImageShack.us Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Porady jak najbardziej słuszne, ale "morzna" by przy okazji poprawnie się wypowiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2013 Dzięki za rade i zdjęcie pomyśle jeszcze nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Wrzucę Ci linka do oryginału.http://img145.imageshack.us/img145/2421/mkh7ejectionseatdt1.jpg Myślę, że pasy, ten drążek od spadochronu mogłeś dorobić.Oraz to wszystko osuchopędzelkować. W oczy rzuca się też nie zeszlifowany ślad po odlewie. Uploaded with ImageShack.us Toto żółto-czarne nad zagłówkami to dźwignie katapulty. Ale pasy by się przydały, nawet z pasków taśmy maskującej. Przy zamkniętej kabinie i w 1:72 w zupełności to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol3414 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Specjalistą nie jestem ale na dole chyba też powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Wystarczy trochę poszukać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Dzisiaj może zrobię próbę z malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 12 Stycznia 2013 Share Napisano 12 Stycznia 2013 To jest, rozumie się, podkład pod metalizery ? Działaj dalej PS Jak postępy prac na MiGiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2013 Ma się rozumiec. Przy MIGu zmieniłem tylko kolor kokpitu, fotki może puźniej,jak dam rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Farby w końcu dotarły i pierwsza warstwa kamuflażu położona. Samolot malowany był Humbrol: 127, 144 , 164 oraz Pactra A40, wieczorem może będą gotowe dysze to wstawię fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Nie wiem czy to przez te krzywizny tego samolotu, ale linia wydaje się być w niektórych miejscach lekko krzywa. Czekam na kolejne zdjęcia, po 2 warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2013 Dysze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Możesz delikatnie pościnać koła, da to efekt ugięcia się ich pod ciężarem maszyny. Dysze kiepsko Pędzlem cudów nie zdziałasz, ale popracuj jeszcze nad nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Ja kiedyś przy F-16 uparłem się by zrobić ładne dysze pędzlem, cieniowałem, podmalowywałem i jako tako wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Wyciąłem z ramek i wstępnie przeszlifowałem uzbrojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Wreszcie zakończyłem pracę nad malowaniem samolotu. Teraz biorę się za uzbrojenie i sklejam wszystko do kupy. Potem to już tylko kalkomanię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Zapuść washa do wnęk podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Lekki wash jest może słabo widac na fotkach, ale w realu jest to widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Pełno smug itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Wash jest w wnękach podwozia. Na calym samolocie narazie go nie ma i niewiem czy go będe robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Phantom w końcu stoi na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Model prawie skończony, niestety tylko prawie, ponieważ zgubiłem jedną część, której brakuje na ostatnim zdjęciu, oczywiście będę starał się w najbliższym czasie ją zrobić od nowa, ale narazie nie ma chęci i dlatego warsztat stoi, gdyby nie to, już dawno pewnie samolot byłby skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi