rhinoceros Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 No, wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 i może doczekamy wkrótce szczęśliwego finału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 od 2 miesięcy modlę się do obrazka przedstawiającego ręczny podajnik do pocisków, jak i z czego go zrobić i jak ostatecznie wykończyć podstawkę z działem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 No właśnie nie wiem, dlaczego tak wyszło, że stary model stał się jakiś nadzwyczajny... Wieczorem wrzucę zdjęcia jak obecnie się sprawy mają, ale w mojej ocenie szału nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2013 Autor Share Napisano 23 Października 2013 mam to na skanie, zdjęcie było w wydawnictwie Osprey'a o działach samobieżnych, ale na razie nie mam dostępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Ręczny podajnik to pikuś ,zobaczyłbyś hydrauliczny do 8" haubicy M110A2 ( z hałdą zdjęć,cały tydzień się pałowałem żeby go zrobić )cieszę się że temat żyje,zapodawaj dalej .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Października 2013 Autor Share Napisano 24 Października 2013 przystrzygłem trochę podstawkę. wczoraj wpadłem na pomysł, aby przy prawej krawędzi wykopu zrobić drewniany podest dla obsługi i na tym poukładać pociski, ładunki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Dzisiaj poszukam odpowiedniego drutu do wygięcia podajnika, wreszcie znalazłem jego zdjęcie, co prawda w skali 1:72, ale za to model zrobił Steven Zaloga Sama podstawka wygląda obecnie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Do kompletu styrana wojaczką załoga, na razie jeden załogant: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Witam, podaj proszę, jakiej firmy jest zestaw tych łusek poukładanych na paletach. Link ze strony 8 tego tematu niestety już nie działa. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Bardzo ładnie to wygląda, model świetnie się prezentuje taki lekko usyfiony, a co do załoganta to wg. mnie mundur wyszedł Ci kapitalnie ...ale popraw mu oczy - trochę "wilcze" są najlepiej to zrobić malując pędzelkiem cienką kreskę ciemnobrązową na granicy z ciałem pod gałką oczną - "odetnie" się w ten sposób białka oczu od reszty twarzy i zmniejszy optycznie same oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Listopada 2013 Autor Share Napisano 13 Listopada 2013 Łusek nie ma, bo te ładunki były inaczej zaprojektowane. W tym co na palecie są woreczki z ładunkiem prochowym lub pociski; zrobiłem je z papieru i szpachlówki na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 Trochę brudu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Czas na mały update. na kwartał zupełnie straciłem wenę do tej dioramy i pomysł na jej wykończenie, ale jakoś ostatnio się zmobilizowałem i oto mój pomysł na ustabilizowanie tej drewnianej platformy kamieniami. w realu to dość spore głazy by były, ale zakładam, że jak kilku chłopa z czołgiem się zaweźmie, to ma to szansę powodzenia. gdzieś widziałem jedno zdjęcie, pokazujące takie improwizowane stanowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2014 Praca nad dioramką ciągle trwa, choć trochę już brakuje mi motywacji do skończenia jej. Dorobiłem graty na "palecie" do kompletu, trochę zmieniając poprzednią koncepcję stosu tub na ładunki, by nie było zbyt monotonnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 I finał, po 2 latach od rozpoczęcia rewitalizacji: Jeszcze raz serdecznie dziękuję tym Kolegom, którzy wspomogli kalkami, zestawem gąsienic, fotkami i dobrym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Listopada 2014 Share Napisano 7 Listopada 2014 Jeżeli nie nawiercałeś reflektorów, to weź może pomaluj ten srebrny kolor kilkoma warstwami sido - może wyjdzie efekt szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Z tym pojazdem już nic nie będę robił. Trafił do galerii i do gabloty w biurze. Amen. Ale przy następnych modelach już to poprawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 washowałem je, ale widocznie za słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi