BALROG Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Przedstawiam wam mój najnowszy nabytek ( Prezent ) Jest nim kuter rybacki Elke firmy Graupner Model w skali 1:35/36 Na model chorowałem od długiego czasu ale jest już słabo dostępny Zamierzam go cofnąć do stanu z okresu 1940/1945 i zawiesić flagę kriegsmarine KFK to jednostki budowane jako patrolowe ( pomocnicze trałowce ) na potrzeby Kriegsmarine Część po wojnie trafiła do flot rybackich Zresztą z takim późniejszym przeznaczeniem były budowane ( Po wygraniu wojny przez Niemców miały zostać rozbrojone i służyć jako jednostki rybackie ) Wybrano taki typ kadłuba aby nie zużywać za wiele surowców strategicznych i aby jednostki można było łatwo i szybko budować Wybiorę jeden z tych wariantów http://smc-oldenburg.de/unsere-flotte/graue-flotte/kfk/ http://www.modellbau-club-mainspitze.de/schiffe/militaerschiffe/kriegsfischkutter/index.php http://arbeitskreis-historischer-schiffbau.de/modell/2006/kfk/kfk.htm Pudło Kadłub Ster, szalupa i zejściówka Pokłady jednostki i szalupy Drewniane elementy nadbudówki reszta drewna czyli maszty odbojnice itp Instrukcje Elementy plastikowe, kleje itp I dodatek który na moje szczęście był w zestawie a który sprzedawany jest osobno Do zobaczenie w Warsztacie Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Fajny pomocnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2013 Fajny pomocnik. Mam ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalaruch Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 no co jak co ale moja platforma wiozła ten model z Betonowa do Sopoćkowa, spore pudło, w zamian przywiozłem do domu S-100 więc fajny dzionek PS. Tak się tym Elke zajarał że dla swoich pomocników prawie 20kg karmy zapomniał z bagażnika zabrać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Fajny pomocnik. Mam ich więcej To fakt, balrogowe stado inżynierów budownictwa morkiego jest zacne i bardzo pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2013 To fakt, balrogowe stado inżynierów budownictwa morkiego jest zacne i bardzo pomocne Zwłaszcza jeśli chodzi o rozbiórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Chyba "demolkę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Jak grałem w Silent Huntera to zawsze podobały mi się te niepozorne jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 Bomba, gratuluję prezentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 7 Stycznia 2013 Share Napisano 7 Stycznia 2013 No Panie! flota rośnie ,pogratulować! To kiedy start? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Szanowny Pawle, mam nadzieję, że wybierzesz trzeci wariant... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Widzę że Kriegsmarine się rozrasta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi