Ritter Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Tak z ciekawości posiadasz jakieś zdjęcia przedstawiające ten zestaw w takiej konfiguracji? Widziałem zdjęcia transportowanego śmigłowca ale miał złożoną belkę ogonową (w sumie belka była chyba zdemontowana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Tak z ciekawości posiadasz jakieś zdjęcia przedstawiające ten zestaw w takiej konfiguracji? Widziałem zdjęcia transportowanego śmigłowca ale miał złożoną belkę ogonową (w sumie belka była chyba zdemontowana). Hej, mam zdjecie UH-60 na naczepie bez belki ogonowej i calego stabilizatora pionowego, ten ktory jest na mojej fotce to tak tylko dla prezentacji. Jak bede w domu pozniej to zaladuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek_G Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Pytanie natury technicznej - jaki to kolor. tzn sprzęt na zdjęciach. Co zaleca instrukcja do malowania piaskowego a co wy byście polecali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 Pytanie natury technicznej - jaki to kolor. tzn sprzęt na zdjęciach. Co zaleca instrukcja do malowania piaskowego a co wy byście polecali. Jeżeli chodzi o malowanie piaskowe, to już standardowo jak dla mnie Tamiya XF- desert yellow i XF-57 Buff. Zdjecie z Blackhawkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 To jest właśnie to samo zdjęcie, które widziałem. Odnośnie propozycji na platformę mogę zaproponować M1 ABV (konwersja deff model do zestawu Dragona 3535) albo M88A2 Hercules (konwersja Legend do zestawu AFV Club). Ta ostatnia opcja z pewnością odpada bo wiem, że zrobiłeś berge w wersji koszernej tak więc zapału na nowego nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 28 Marca 2013 Autor Share Napisano 28 Marca 2013 To jest właśnie to samo zdjęcie, które widziałem. Odnośnie propozycji na platformę mogę zaproponować M1 ABV (konwersja deff model do zestawu Dragona 3535) albo M88A2 Hercules (konwersja Legend do zestawu AFV Club). Ta ostatnia opcja z pewnością odpada bo wiem, że zrobiłeś berge w wersji koszernej tak więc zapału na nowego nie będzie. Hej, kurcze apetyt na ABV mam, ale cena odstrasza. M88a2 bylby najlatwiejszy poniewaz jakis czas temu Sam konwersje sobie zrobilem: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=145088&ord=&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Również mam apetyt na ABV ale cena jest nie do przyjęcia. Mam nadzieję, że w przyszłości trafi się jakaś okazja zakupu tego zestawu w lepszej cenie. W takim razie decyzja odnośnie ładunku nadal otwarta. Może warto wziąć pod uwagę np. Buffalo z Bronco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam z raportem, spaghetti: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Model - brak słów, a mi się podoba jeszcze podstawka pod naczepę bardzo lubię czytać książki tego autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Model - brak słów, a mi się podoba jeszcze podstawka pod naczepę bardzo lubię czytać książki tego autora. Dobry był jak pisał sam, kiedy zaczął udzielać się z innymi to już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 No niby tak... Niestety masz rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Hej Czas na kolejny raport. Podwozie naczepy już poskładane, trochę było z tym roboty, tym bardziej że jest ruchome i trzeba naprawde sporo części złożyć razem. Przewody poszły łatwiej niż sądziłem, i myśle teraz że może coś dorobie przy ciągniku. Pare fotek z "przymierzalni" ewentualnych pasażerów: Po namyśle nie pójde na łatwizne i wybrałem: Parę fotek całego zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Imponujących rozmiarów model. Blacharka również robi wrażenie, czekam z niecierpliwością na malowanie Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 A ja bym go chciał w końcu w realu zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 A ja bym go chciał w końcu w realu zobaczyć. Nadejdzie kiedys ten dzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Witam Kolejna, odsłona projektu. Naczepa skończona, koła jak na razie założone na sucho, wiec ignorujcie to że jest krzywo. Póżniej wróce jeszcze do ciągnika, żeby dokończyć detale. Pasażer też już powoli się składa, bedzie raczej prosty, bez fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 No, no sporo pracy to musiało kosztować, imponująca ta naczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Czy są nowe postępy? Czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Witam Postępy są, ale powolne. Jakoś ostatnio mi chęci brakuje, nie mówiąc że musze kupic nowy aerograf. W sumie to nie wiem czy się szarpnąć na coś droższego, czy raczej z dolnej półki, bo jak mam być szczery to na razie wszytko siada w tym samym tempie (zwykly z AB za 100 zł i droższy Neo for Iwata za 250zł). Etap montażu zakończony, podkład położony. Dwa różne kolory, ponieważ się skończył w trakcie i postanowiłem spróbować inny (nie najlepszy wybór swoja drogą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 witam no ładna ta maszynka ,gratuluje . Ja bym obstawiał za wersją z wrakiem czołgu bardziej ciekawa kompozycja. pozdr. arni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 No ładnie, ładnie. A który to ten gorszy podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2013 Arni: przeszło mi to przez myśl, ale pozostaje z w pełni sprawnym M109. Bazyl: Naczepa psiknięta podkładem halfordsa do plastiku, używam od dłuższego czasu, Ciągnik postanowiłem spróbować białym zwykłym też halfordsa i okazał sie rzadszy i nie pokrył tak dobrze jak poprzednik (pewnie ze względu na blachy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Witam Czas odkopać temat, troche czasu mineło, aerograf w końcu zakupiony i wena wróciła więc malowanie czas zacząć. Ostatnio malowałem model jakies 8 miesięcy temu, więc troche zardzewiały jestem, niemniej jednak oto efekt wczorajszej sesji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Fajnie wymalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 No to jak już masz sprzęt, to teraz tępo prac powinno przyspieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi