Tenggeri Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Model Dragona z dodatkiem żywicznych pakunków Black Doga. Jak wyszło oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Super ci wyszedł, bardzo mi się podoba błocenie podwozia pakunki ci się trochę kwiecą ale to już było omawiane w warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Ładnie wyszedł, a o bambetlach już było - świecą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Model bardzo fajnie wykonany. Ale czepił bym się tylko nie pomalowanych szkieł wizjerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Powiedz mi jedno. Jak ten silnik miał pracować w tym czołgu, skoro wloty powietrza i wydech są totalnie zatkane. Bambetle też trzeba umieć z głową umieszczać a nie tak byle jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Powiedz mi jedno. Jak ten silnik miał pracować w tym czołgu, skoro wloty powietrza i wydech są totalnie zatkane. Bambetle też trzeba umieć z głową umieszczać a nie tak byle jak. Nie rozumiem jak można zatkać wloty silnika jak płyta ich nie posiada.... wydech też na pewno nie zassał żadnego pakunku. Ładnie wyszedł model ale można by było popracować jeszcze nad nim. Gąsienica tak sobie leżą. Osobiście jakoś obicia mi do gustu nie przypadły i łopata miała chyba metalową rączkę z drewnianą poprzeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 To chyba nie widziałeś kolego co potrafi zrobić wydech w czołgu. Te bambetle przy pierwszym odpaleniu odleciały by w siną dal. A wg ciebie to gdzie te wloty powietrza są w Shermanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 A gdzie według Ciebie jest wydech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Wloty powietrza to zdaje się te dwie symetryczne wypustki po bokach kadłuba . Płyta nad silnikiem była gładka bez otworów choć zdążały się wersje z "klimatyzacją", Przejzyj warsztat : viewtopic.php?f=87&t=35890 Natomiast wydech są pod górnym kadłubem skierowane ku ziemi. żresztą trudno znaleźć zdjęcia Shermanów z frontu obładowanych jak muły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Wloty powietrza to zdaje się te dwie symetryczne wypustki po bokach kadłuba..... Ym... tu patrz źródełko http://shermanoholics.eu.interia.pl/sherman-part2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 masz rację zapomniałem o tym elemęcie pewnie dlatego ze zawsze robię go w pozycji zamkniętej. Tak czy siak ten wlot na powyszym modelu i tak jest nie zakryty. ps fajna strona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 A gdzie według Ciebie jest wydech? Z tyłu pod tymi bambetlami. Kleję ileś lat Shermany, ale może się nie znam. Może jakieś novum, może ma z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Wloty powietrza to zdaje się te dwie symetryczne wypustki po bokach kadłuba..... Ym... tu patrz źródełko http://shermanoholics.eu.interia.pl/sherman-part2.htm A co to jest Air inlet cover zaznaczona na tym schemacie. W wolnym tłumaczeniu osłona wlotu powietrza. I właśnie oto mi chodzi a nie o te boczne. Ale jak napisałem wcześniej ja się nie znam na Shermanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Ale przecież wloty nie są zasłonięte: Widać siatkę, więc wg mnie jest ok, a co do tobołków w pobliżu tłumika to skoro tak zaprojektował Black Dog, a mi się podoba, więc tak zrobiłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Black Dog projektuje różne fajne rzeczy, ale niekoniecznie odpowiadające rzeczywistości. Ale skoro się tobie podoba to okej. Mnie się nie podoba i mam do tego prawo. Kończę te dyskusję bo do niczego ona nie prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Zbyszku zasysa ? zasysa , to i w porządku może jechać dalej Fajny ci wyszedł karaluch o plusach i minusach już pisali koledzy ja cieszę się iż dobrnąłeś do końca z ładnym zakończeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Zgadzam się z Mirkiem, a od siebie tylko dodam, że mmnie podobają się kalki, a konkretniej efekt ich zniszczenia/przetarcia/usyfienia. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi