Tenggeri Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Cześć. Jako, że na forum moda na KW, ja też chcę jednego Padło na nowy wypust Trumpetera no. 01567 Model dość dobrze wygląda w wypraskach, jako dodatek jest aluminiowa lufa, parę blaszek, miedziana lina. Jako spory plus zestawu można zaliczyć gąsienice z pojedynczych ogniwek. Jako minus na upartego można zaliczyć tylko jedn opcję malowania. Uogólniając na mnie zestaw zrobił dobre wrażenie. Planuję wykonać model prosto z pudła. Siedzę nad nim od wczoraj i za dużo nie zrobiłem: Mam ferie do marca ( student ), więc budowa powinna mieć dobre tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Faktycznie tymi KW obrodziło. Będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Też mam w planach jakieś KW więc popatrzę chętnie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Znów buduję na wyjeździe, więc sorry za zdjęcia, po powrocie na pewno będą lepsze. Dół prawie na gotowo, jeszcze tylko zostało beczki podszpachlować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Już niedługo malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Lutego 2013 Autor Share Napisano 10 Lutego 2013 Jeszcze poskładam wieżę i gotowe. Tylko do domu wrócę dopiero za tydzień ;/ Dobrze, że mam jeszcze shermana za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Masakra. Albo dostalem wybrakowany zestaw albo zgubiłem wypraske z jarzmem i lufa. Lufę mam alu ale jarzma drugiego nie mam a od podstaw nie zrobie:( Macie jakies pomysly? Sory za pisownie, pisze z tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 21 Lutego 2013 Autor Share Napisano 21 Lutego 2013 Ok, wszystko się znalazło, ja już wróciłem z wyjazdu, więc tempo prac wzrośnie. Tak wygląda model poskładany, za chwilę podkład i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Ładny , czekam na malunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Pomalowany, teraz detale i lecimy z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Chyba a jest to samo co u mnie w Lee - wygląda że jest za ciemny. Ale to może wina zdjęć. Jakimi farbami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Lutego 2013 Autor Share Napisano 23 Lutego 2013 Malowalem vallejo russian green rozjasniajac przez dodawanie bialego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Nie moja skala, ale jak tak podglądam te KW to aż chce się zainwestować w takie, powodzenia w dalszej walce z modelem, będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Postanowiłem zostawić tak jak jest. Detale pomalowane i wash. Teraz weathering, nie planuję go za bardzo styrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Mnie tam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Specem od modulacji nie jestem ale dlaczego niektore zakamarki(na błotnikach) rozjaśniałeś,powinny być raczej ciemne(zamiast na środku ,chyba że takie masz założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Ja też specem od modulacji nie jestem, dlatego tak sobie pomalowałem. Nigdy nie maluję według jakichś schematów, tylko jadę na żywca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Nie poprostu to tak jakoś dziwnie wygląda dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Ja tak się nie śmiało zapytam ta kalka na wierzy to powinna być? A malowanko jest SPOKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Mirku,pytaj śmiało Kalka na wieży położona wg instrukcji producenta. Niestety na rosyjskiej pancerce za bardzo się nie znam. Cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Model wygląda ciekawie ,ale jak dla mnie zbyt ciemny kolor ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Ja tak się nie śmiało zapytam ta kalka na wierzy to powinna być? Mirku może być ta kalka na wieży,ruscy nie mieli ujednoliconego systemu oznaczeń często gęsto można spotkać dwa różne czołgi z tym samym napisem fundacyjnym,generalnie sowieci nie dbali o umieszczeniu konkretnego czołgu na polu walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Marca 2013 Autor Share Napisano 10 Marca 2013 Podziałałem trochę olejami, mam mieszane odczucia, chyba za mało te oleje widać. Zostawić jak jest czy jeszcze spróbować coś podziałać, co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Działać, ale nie jestem obiektywny bo lubię brudasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi