Dumo Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Witam, robiłem porządki grzebałem po szafie i znalazłem oto takie ło coś Chyba sobie zrobię szybki projekcik z małą podstawką: Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Szybkie projekty to Twoje drugie imię? :-D A ISU? Jakieś nowe fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Będzie się działo... bo z tego co wiem to pomysł zacny się zrodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 Szybkie projekty to Twoje drugie imię? :-D A ISU? Jakieś nowe fotki? ISU zostało na mojej stancji, a teraz jestem w domu na jakiś czas. Za półtora tygodnia będzie update. Będzie się działo... bo z tego co wiem to pomysł zacny się zrodził Nooo zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 no to czekamy na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Hue hue hue Znalazłem flaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Kurde ile Ty tego masz, chciałbym tak sobie ,,znaleźć" coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Kurde ile Ty tego masz, chciałbym tak sobie ,,znaleźć" coś . Kiedyś łapałem wszystkie okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Ty masz chyba za dużo wolnego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 W miarę, mam trochę wolnego ale ciągle gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Lutego 2013 Share Napisano 13 Lutego 2013 Rafałku a jakiej wielkości masz tą szafę że Sherman się zmieścił czekam na dalsze pomysły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Lutego 2013 Autor Share Napisano 13 Lutego 2013 Rafałku a jakiej wielkości masz tą szafę że Sherman się zmieścił czekam na dalsze pomysły . To dla beki, ja nie buduję hybryd czy sf, chociaż już narysowałem projekt jakby to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Lutego 2013 Autor Share Napisano 14 Lutego 2013 Rozmyślam powoli nad scenką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Niemiaszki? Czyli co opuszczony Sherman, czy rozwalony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Kurde Rafał ja dwójkę z nich właśnie dzisiaj zagruntowałem tylko moi będą szli koło swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Cześć. Wszystko fajnie. Ale czy panowie spod znaku swastyki nie powinni mieć menażek i manierek na chlebkach? Nie spotkałem się, z taki mocowaniem wyposarzenia jak tu przedstawiłeś. Co do shermana. Dlaczego on ma wyrwaną jedną ośkę zawieszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Lutego 2013 Autor Share Napisano 14 Lutego 2013 Niemiaszki? Czyli co opuszczony Sherman, czy rozwalony? Rozwalony Kurde Rafał ja dwójkę z nich właśnie dzisiaj zagruntowałem tylko moi będą szli koło swojego To się nazywa zbieg okoliczności Tylko że moje są w tragicznym stanie, nie wiem czemu są po przypalane i szpachla odeszła. Cześć. Wszystko fajnie. Ale czy panowie spod znaku swastyki nie powinni mieć menażek i manierek na chlebkach? Nie spotkałem się, z taki mocowaniem wyposarzenia jak tu przedstawiłeś. Co do shermana. Dlaczego on ma wyrwaną jedną ośkę zawieszenia? To są stare figurki muszę je ponaprawiać po ogarniać. Kiedyś był plan żeby zrobić bez jednego wózka jezdnego ale będą wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Ostateczne ustawienie, scenka przedstawiająca pobieranie paliwa ze zniszczonego sherman'a: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 MNie się podoba. Mam tylko nadziejęRafałże jak przyjdzie do robienia podstawki to zapodaszkilka szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 No nie wiem, czy mogli pobrać paliwo ze zniszczonego Shermana.... Chyba znasz przezwisko tego czołgu - zapalniczka? Ten pojazd jak oberwał to płonął cały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Ciekawy pomysł , Ardeny - każda kropla paliwa na wagę złota. Mam tylko pytanko , czy trafienie z tej strony wieży nie spowodowałoby jej katapultowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 MNie się podoba. Mam tylko nadziejęRafałże jak przyjdzie do robienia podstawki to zapodaszkilka szczegółów. Podstawka nie będzie wypasiona, trochę ziemi pigmentu i śnieg zrobiony z sody No nie wiem, czy mogli pobrać paliwo ze zniszczonego Shermana.... Chyba znasz przezwisko tego czołgu - zapalniczka? Ten pojazd jak oberwał to płonął cały... Jak najbardziej znam to ale nie chce zrobić totalnie spalonego szermana tylko lekko przyjaranego w miejscu trafienia. Ciekawy pomysł , Ardeny - każda kropla paliwa na wagę złota. Mam tylko pytanko , czy trafienie z tej strony wieży nie spowodowałoby jej katapultowania ? Nie mam pojęcie szczerze powiedziwszy, nie chcę z niego zrobić wraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 a Cię zabrało z tymi modelami ale to dobrze ja niestety up date brzydactwa zrobię dopiero w sobote. Ale widzę że chcesz spróbować z figurkami powoalczyć to się chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Jumo ma trochę racji, uderzający pocisk mógł wyrwać wieże z podstawy. Zależy tylko kto strzelał do shermana, jak pantehra, panzer czy też tygrys I bądź II to z pewnością było by po wieży ( z boku wieżyczki było tylko 50 mm pancerza ). Mógłbyś ewentualnie lekko powykręcać włazy i drobne elemety jak podstawa Browninga. Jestem ciekaw jak pomalujesz te zniszczoną wieżyczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Panowie, nie kombinujcie, w większości przypadków wieżę zrzucał wybuch amunicji a nie pestka... Z niemieckich pojazdów to chyba tylko Jagdtiger byłby do tego zdolny, bo głównie chodzi o masę i kaliber pocisku - zrzucanie wieży było ponoć dość często odnotowywane po trafieniu z sowieckiej armatohaubicy 152mm w którą uzbrojone były SU-152 i ISU-152. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi