Skocz do zawartości

[RS] M4A3(76)W VVSS Sherman [Revell, Dragon][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, robiłem porządki grzebałem po szafie i znalazłem oto takie ło coś

Chyba sobie zrobię szybki projekcik z małą podstawką:

2013021223.32.28.jpg

2013021223.32.48.jpg

Pozdrawiam Rafał

Szybkie projekty to Twoje drugie imię? :-D A ISU? Jakieś nowe fotki?

ISU zostało na mojej stancji, a teraz jestem w domu na jakiś czas. Za półtora tygodnia będzie update.

Będzie się działo... bo z tego co wiem to pomysł zacny się zrodził

Nooo zobaczymy co z tego wyjdzie

Rafałku a jakiej wielkości masz tą szafę że Sherman się zmieścił czekam na dalsze pomysły .

To dla beki, ja nie buduję hybryd czy sf, chociaż już narysowałem projekt jakby to wyglądało

Cześć. Wszystko fajnie. Ale czy panowie spod znaku swastyki nie powinni mieć menażek i manierek na chlebkach? Nie spotkałem się, z taki mocowaniem wyposarzenia jak tu przedstawiłeś. Co do shermana. Dlaczego on ma wyrwaną jedną ośkę zawieszenia?

Niemiaszki? Czyli co opuszczony Sherman, czy rozwalony?

Rozwalony

Kurde Rafał ja dwójkę z nich właśnie dzisiaj zagruntowałem tylko moi będą szli koło swojego

To się nazywa zbieg okoliczności

Tylko że moje są w tragicznym stanie, nie wiem czemu są po przypalane i szpachla odeszła.

Cześć. Wszystko fajnie. Ale czy panowie spod znaku swastyki nie powinni mieć menażek i manierek na chlebkach? Nie spotkałem się, z taki mocowaniem wyposarzenia jak tu przedstawiłeś. Co do shermana. Dlaczego on ma wyrwaną jedną ośkę zawieszenia?

To są stare figurki muszę je ponaprawiać po ogarniać.

Kiedyś był plan żeby zrobić bez jednego wózka jezdnego ale będą wszystkie.

No nie wiem, czy mogli pobrać paliwo ze zniszczonego Shermana.... Chyba znasz przezwisko tego czołgu - zapalniczka? Ten pojazd jak oberwał to płonął cały...

MNie się podoba. Mam tylko nadziejęRafałże jak przyjdzie do robienia podstawki to zapodaszkilka szczegółów.

Podstawka nie będzie wypasiona, trochę ziemi pigmentu i śnieg zrobiony z sody

No nie wiem, czy mogli pobrać paliwo ze zniszczonego Shermana.... Chyba znasz przezwisko tego czołgu - zapalniczka? Ten pojazd jak oberwał to płonął cały...

Jak najbardziej znam to ale nie chce zrobić totalnie spalonego szermana tylko lekko przyjaranego w miejscu trafienia.

Ciekawy pomysł , Ardeny - każda kropla paliwa na wagę złota. Mam tylko pytanko , czy trafienie z tej strony wieży nie spowodowałoby jej katapultowania ?

Nie mam pojęcie szczerze powiedziwszy, nie chcę z niego zrobić wraka

a Cię zabrało z tymi modelami ale to dobrze ja niestety up date brzydactwa zrobię dopiero w sobote.

Ale widzę że chcesz spróbować z figurkami powoalczyć to się chwali

Jumo ma trochę racji, uderzający pocisk mógł wyrwać wieże z podstawy. Zależy tylko kto strzelał do shermana, jak pantehra, panzer czy też tygrys I bądź II to z pewnością było by po wieży ( z boku wieżyczki było tylko 50 mm pancerza ). Mógłbyś ewentualnie lekko powykręcać włazy i drobne elemety jak podstawa Browninga. Jestem ciekaw jak pomalujesz te zniszczoną wieżyczkę .

Panowie, nie kombinujcie, w większości przypadków wieżę zrzucał wybuch amunicji a nie pestka... Z niemieckich pojazdów to chyba tylko Jagdtiger byłby do tego zdolny, bo głównie chodzi o masę i kaliber pocisku - zrzucanie wieży było ponoć dość często odnotowywane po trafieniu z sowieckiej armatohaubicy 152mm w którą uzbrojone były SU-152 i ISU-152.