Deadi Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Witam na Forum Zachęcony poczynaniami brata (hypnos82) postanowiłem sam stworzyć model. Wybór padł na Emila, bo był tani, ale nie prosty ze względu na wnęrze. Z dodatków zapodałem metalową lufkę. Dziś rozpocząłem montaż. Aktualnie skończyłem dwie ramki A, czyli podwozie + koła. Foty będą poźniej bo bateria padła. Narazie jestem zadowolony z postępów, mimo lakoicznej instrukcji wszystko narazie idzie zgodnie z planem. A plan jest taki, że najpierw składam poszczególne części/elementy, następnie malunek, a na końcu końcowy montaż. Co do samego malowania i wersji jaką chcę osiągnąc to w sumie mam dwie opcje - prawdziwa czyli front wschodni 1942 lub magazynowa. Ewentualnie pozostaje twórczość własna, ale tej raczej wolałbym uniknąć, bo nie chce robić karykatury ;) Pomyśle nad frontem wschodnim i kamuflarzem w stylu winter-grau ;) Czas pokaże gdzie poniesie mnie fantazja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Dodaję fotki :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 Ładnie wygląda ten niemiaszek... chętnie zobaczę co dalej zdziałasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Poszukaj ogniw z HB, są tanie i wymagają nieco szlifowania, ale są dużo lepsze niż gumy z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Budowa zapowiada się bardzo dobrze będę często zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Poszukaj ogniw z HB, są tanie i wymagają nieco szlifowania, ale są dużo lepsze niż gumy z pudła. Pomyślimy ;) te gumisiowe wyglądają jakby miały się zaraz rozpaść, więc jest to jakieś rozwiązanie (za 30zł) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Pomoże ktoś z montażem metalowej lufy? Wiem, że to brzmi śmiesznie, ale kupiłem, a nie dostałem instrukcji, a trzymam to w łapkach pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Zgaduję że lufa to produkt RB? Jeśli tak to polecałbym zajrzeć na ich stronę i dokładnie obejrzeć zdjęcia: klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Witam Lufa złożona, działo złożone, kilka innych pierdółek złożone, teraz pora na malowanie poszczególnych elementów i miejsc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Wanna pomalowana, koła pomalowane, działo pomalowane, prawie wszystko poskładane, prawie wszystko idealnie pomalowane ;) Wieczorem fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Dodaję foty Model w sumie skończony, zostało kilak drobnych poprawek do malowania no i jakieś efekty, ale najpierw musze pomyślec jakie ;) Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Szybciutko i ładnie chociaż w paru miejscach żeś za mocno pogonił i zapomniał przetrzeć łączenia form Ogólnie nie jest źle a nawet dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Czołg przeszedł operację "generalny brud", wyszło nawet nieźle, acz chyba zbyt ciutkę za ciemne, tak to jest jak się maluje przy sztucznym świetle. Ale tragedii nie ma, wygląda prawie jak z obrazka Gąski założone, skleiłem je patterfixem i dodatkowo stopiłem ogniem dla lepszego efektu trzymania Co do nadlewek i spawów - nie wiem jak robią to inne firmy, ale chinole pod tym względem nie popisali się, bo musiałbym w sumie 70% elementów szlifować aby nie było nadlewek czy spawów, bo są one wszedzie. To moja pierwsza zabawka i miałem świadomość, że nie robię arcydzieła dlatego nie skupialem swojego cennego czasu na tego typu detalach. W sumie trochę załuję, acz efekt koncowy jest na tyle pozytywny, że dość skutecznie maskuje te niedoskonałości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 12 Marca 2013 Autor Share Napisano 12 Marca 2013 Wrzucam fotki Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Model wygląda bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Podobają mi się zaciski na bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 a nie było problemów z dopasowaniem zamków i nie było potrzeba trochę szpachli ? ___________________ Pozdro - Błażej W warsztacie : Sd.Kfz.164 HORNISSE(NASHORN E. VARIANT) , German 12.8cm L/61 STURER EMIL Trumpeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Napisano 16 Marca 2013 Share Napisano 16 Marca 2013 a nie było problemów z dopasowaniem zamków i nie było potrzeba trochę szpachli ? ___________________ Pozdro - Błażej W warsztacie : Sd.Kfz.164 HORNISSE(NASHORN E. VARIANT) , German 12.8cm L/61 STURER EMIL Trumpeter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deadi Napisano 18 Marca 2013 Autor Share Napisano 18 Marca 2013 Większych problemów nie stwierdzilem z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helder Napisano 21 Marca 2013 Share Napisano 21 Marca 2013 Bardzo dobrze ci idzie, oby tak dalej, zasiadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi