scros Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 Pudło i jego zawartość. Pierwsze wrażenie - sporo części Po krótkiej walce powstało to : Wyszło jak widać - kalki w przypadku pasów były złym rozwiązaniem - lepiej było je namalować - zaufałem revellowi i niestety po długiej walce wyrzeźbiłem to co widać. Czeka go teraz ponowne lakierowanie lakierem połysk celem nabrania polotu - później polerka. Garść linków dla osób co kochają Mustangi - miłego oglądania. Reklama mustanga Tak to pięknie brzmi Mała galeria http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 No no no fajny modelik. Mam w planie (dalszym) skleić to cudo. Karoseria z pasami prezentuje się ciekawie. Jak piszesz jeszcze tylko polerka i będzie to wyglądalo jak należy. Możesz jeszcze zapuścić linie, ale decyzja należy do ciebie. Czekam na dalsze postępy prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 siadam i ogladam ja wlasnie dostalem dodga vipera revella a powiedz jak tam z jakoscia wykonania odlewow?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 21 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Jak to revell - ale jak na to co do tej pory kleiłem to oceniam na dobry + - kalki jak już pisałem można sobie darować - lepiej zamaskować pasy i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Sierpnia 2007 Share Napisano 21 Sierpnia 2007 Fajny ten mustang .Model będzie pasował do ciężarówek haha a kolor kasty malujesz czy zostawiasz czerwo.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Kurcze, Mustang robi wrażenie!!! Życzę miłego sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 21 Października 2007 Autor Share Napisano 21 Października 2007 Poprzez małą ilość czasu wolnego pominąłem etapy montażu niektórych elementów - i prezentuje efekt końcowy. Model ma sporo części jak na taki samochodzik i wedle mnie jest modelem wymagającym - przed budową zarezerwować sporą ilość czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Października 2007 Super Moderator Share Napisano 21 Października 2007 Fura miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Października 2007 Share Napisano 21 Października 2007 Na pewno wyląduje także i na mojej półce Świetna robota! Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 dla mnie siedzenia za bardzo sie swieca ale ogolnie bdb :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Dlaczeo nie pomaloałeś kloszy tylnych lamp Jeżeli był to efekt zamierzony to mogłeś chociaż wnęki/lustra pomalować Wydaje mi się, że szyby są upaćkane czerwoną farbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Tornado - szyby nie są upaćkane czerwoną farbą , klosze z tyłu nie pomalowałem ponieważ w środku jest struktura diod - jeśli bym zamalował klosze nie było by tego widać. Mogłem natomiast i tak powinienem zrobić polakierować lakierem koloryzującym - półprzeźroczystym aby uzyskać czerwony kolor szkła tego nie zrobiłem gdyż nie miałem takiego lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Wykonany dobrze ale szczerze mówiąc wygląda jak zabawka Revell się nie postarał..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Tornado - szyby nie są upaćkane czerwoną farbą No to cieszę się Teraz po dokładniejszych oględzinach domyślam się, że przez okno widać tylną kanapę (trochę rozmazany widok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 22 Października 2007 Autor Share Napisano 22 Października 2007 Fotograf beztalencie i później tak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 22 Października 2007 Share Napisano 22 Października 2007 Za nowymi mustangami nie przepadam , w ogóle kocham starsze auta, które nie mają tej całej elektryki. Ten mustang nie wyszedł za dobrze. Między innymi tak jak koledzy wcześniej pisali, szyby upaćkane farbą, niepomalowane klosze i brak połysku karoserii. Mogłeś jeszcze troszkę obniżyć zawieszenie, albo kupić do niego jakieś felgi bo na tych wygląda jak terenówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scros Napisano 9 Listopada 2007 Autor Share Napisano 9 Listopada 2007 Dumo-revell sie postarał - ja jestem za cienki w uszach by z niego wyciągnąć esencję - kleiłem nowe camaro z AMT i to jest w porównaniu do revella prosty model - mustang ma 2 razy więcej części niż camaro i są lepiej wykonane Tornado - podejmuję kolejna próbę udowodnienia iż szyb nie malowałem żadną farbą niestety muszę przyznać że jakbym foto nie robił tak do d... wychodzi - szyby są osadzane w karoserii w takim rancie na wcisk który wg mnie powinien być zrobiony odwrotnie tz szyba powinna być wklejana od środka a nie od wewnątrz jak jest -grubość rantu to ok 1,5 mm - w instrukcji należy malować na czarno Stanlog - mogłem zrobić z nim cuda-wianki, ale skleiłem prosto z pudła(przeważnie tak robie) - na tyle mnie tylko stać a z lakierem fakt za słaby połysk - pactrą gloss nigdy już nie pomaluje karoserii auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Listopada 2007 Share Napisano 9 Listopada 2007 Tornado - podejmuję kolejna próbę udowodnienia iż szyb nie malowałem żadną farbą Teraz wyraźnie widać, że szyby są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w-w-w-w-w5 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Gdzie mogę dostać ten model w jakim sklepie intrernetowym ? Piszcie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Powinieneś jeszcze namalować linie podziału .Wyglądało by realistyczniej.Pozrdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi