ariel007 Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Witam wszystkich. Przedstawiam kolejny model: A-7a Corsair II firmy Hobbyboss w skali 1:72. opis: http://pl.wikipedia.org/wiki/LTV_A-7_Corsair_II Dodatki do modelu: mały zestaw blaszek Eduarda (malowane, samoprzylepne - kabina, wnęki, pitot), żywiczny fotel Pavli, uchwyty MER, TER oraz bomby (wszystkie) z zestawu Hasegawy "US Aircraft weapons I", RBF-ka Steel Scorpion, maski do malowania - Eduard. Pokład lotniskowca to gotowiec Steel Scorpion + trochę brudzenia + ramka foto z Tesco. Model nie sprawiał większych kłopotów. Mankamentem są kalki, nie jakość, bo tym razem wspaniale mi się z nimi pracowało - tylko błędy: oryginał miał na ogonie oznaczenia NE (model ma NG), przy wylotach działek trzeba odciąć napis "DANGER" i przesunąć go wyżej, brak oznaczeń na górnej powierzchni skrzydeł. Model był pomalowany emaliami olejnymi MM, góra to Gloss Light Gull Gray a dół to biała satynowa (RLM 21). Emalie i kalki zabezpieczane Future. Wash to mieszanka Neutral MiG-a i Engine oil AK Interactive. Potem lakier matowy Microscale, lekka biedronka, trochę cieni Tamiyi, podkreślenie linii paneli "Smokiem" Tamiyi i lakier satynowy Mikroscale. RBF-ka wisi na osłonie czujnika Angle of Attac - na jednym ze zdjęć oryginału widać jak ten czujnik wyglądał. Na koniec o moich błędach: nie robiłem otwartych paneli - wkleiłem je na klej do plastiku i je troszkę "wciągnęło", zbyt dużo brudu z siłowników na spodniej stronie skrzydeł, uszczelka kabiny byla malowana od masek Eduarda i miejscami poprawiana z ręki (nie chciałem używać kalkomanii). Zapraszam do galerii - tym razem zdjęcia bez lampy - tylko naturalne zimowe światło z okna dachowego pudełko: oryginał 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 bardzo łądny korsarz ,brakuje mi tylko łosza na całym samolocie/w niektorych miejscach jest/ ale nie przejmuj sie tym to taka moja barokowa maniera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Bardzo ładny model Lubię tak obwieszone maszynki z Wietnamu... Tylko ten kształt wlotu powietrza, hobbyboss dał ciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Fajny samolocik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 bardzo ładny corsair Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Bardzo fajny modelik. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Gratuluję ładnego Corsaira ale czemu... no dobra fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Obrodziło się w te fajne maszynki Dobrze. Wykonanie też niczego sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Muszę przyznać, że fajnie się prezentuje Zdjęcia bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 22 Lutego 2013 Autor Share Napisano 22 Lutego 2013 Dzięki za miłe słowa. W tym modelu udało mi się nie zepsuć za bardzo malowania brudzeniem Teraz na macie wylądował Krzyżowiec (USMC oczywiście) - zobaczymy jak on mi wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Teraz na macie wylądował Krzyżowiec (USMC oczywiście) - zobaczymy jak on mi wyjdzie. Bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1/72 Napisano 16 Lipca 2020 Share Napisano 16 Lipca 2020 Czy ten zestaw A-7A umożliwia wykonanie A-7B/C/E (D raczej nie....) bez konieczności dokupowania/dorabiania dodatkowych elementów? Pytam, ponieważ kupiłem A-7A ale bez kalkomanii. Posiadam jednak stencile HiViz i LowViz. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi