Rack Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Proponuję podkład samochodowy Motip Acryl Spray kod 00101 200ml za ok. 20zł. Ten jest szary, są także czerwone. Kilku bardzo doświadczonych Kolegów zalecało go na forum, zastosowałem i jestem bardzo z niego zadowolony. Tani i dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Akryle Italeri pod pędzel sie nie nadają czy to z podkładem czy bez,potrafią odlazić nawet przy malowaniu aero.Jeśli koniecznie chcesz malować akrylami to pod pędzel nawet na goły plastik będą idealne,,choś warto zainwestować w ten podkład ja np. używam Tamyiowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DKfan Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Proponuję podkład samochodowy Motip Acryl Spray kod 00101 200ml za ok. 20zł. Ten jest szary, są także czerwone.Kilku bardzo doświadczonych Kolegów zalecało go na forum, zastosowałem i jestem bardzo z niego zadowolony. Tani i dobry . Też uważam , że to najlepsze rozwiązanie w tym przypadku. Używam motipa fantastycznie trzyma wszystko co się na niego nałoży. Z wad to to że paskudnie śmierdzi więc przy malowaniu w domu rodzina może nie być zadowolona i że trzeba poćwiczyć nakładanie go bo leje większe ilości farby niż aero, najlepiej przetryskać z 2-3 razy z większej odległości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 kup sobie pactry są fajne pod pędzel i bardzo tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Trochę się przez wyjazd zeszło ale dół już pomalowany. Mam pytanie jak pomalować gąsienice, czarnym czy może coś ala german grey i to metalizerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Trochę się przez wyjazd zeszło ale dół już pomalowany. Mam pytanie jak pomalować gąsienice, czarnym czy może coś ala german grey i to metalizerem ? Czarny dobry jak robisz nie błocone gąski jak chcesz lekko przykurzone to jasny ziemisty,jakiś piaskowy i po tym przejechać Humbrolem 11 suchym pędzlem.Dobra baza pod pigmenty a jak się to dobrze zrobi to pigmenty nawet nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Dół już skończony a gąski pomalowane na kolor armor sand z palety lifecolora.Zacząłem pracę nad błotnikami .Oto zdjęcia: Lewa strona jeszcze jakoś wygląda natomiast prawa zalała mi się super glutem, wygląda to tak : I teraz pytania.Czy to w ogóle się nadaje do wstawienia za oryginalny plastik? i Czy debonder może tu pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 I jak można je wstawić za te zestawowe czy lipa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Ok, witam po kolejnej długiej przerwie.Modelik pomalowany i już po washu .Moim skromnym zdaniem wyszło przyzwoicie .A teraz seria pytań: 1. Czy nie przydałoby się jeszcze trochę tego washa rozetrzeć? 2. Do zabezpieczenia washa użyć lakieru bezbarwnego i czy można go nakładać z pędzla ? 3.Czym zrobić imitację lampy ? Bo zestawowa zielona zaślepka nie wygląda za fajnie. I zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 przyzwoicie 3.Czym zrobić imitację lampy ? Bo zestawowa zielona zaślepka nie wygląda za fajnie. pomaluj w środku na "srebrno"dodaj cieniutkie druciki i będziesz miał zbity klosz i taką samą żarówkę albo pociągnij Clenaluxem i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Malowanie bardzo mi się podoba . Malowałeś pędzlem?. Jedynie gąsienice, albo to wina światła na zdjęciach, albo są na mój gust zbyt brązowo-złote?.... Heh, ja swoje Bilki dopiero co powycinałem i poszlifowałem ( wrrr ), zbieram się do walki z nimi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Fajnie, że się podoba .Tak malowane pędzlem, a gąsienice były malowane farbą piaskową ponieważ urodził mi się zamysł na podstawkę z jakiejś ruskiej drogi latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 A kalki z jakiego okresu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 5 Listopada 2013 Share Napisano 5 Listopada 2013 Heh, to chciałbym, żeby mój tak wyszedł, też będę pędzlem go malował . Ostatecznie dałeś podkład?. I jakimi farbami malowałeś?. Odnośnie gąsek, to oki, obserwujemy w takim razie dalszy ciąg zmagań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 A kalki z jakiego okresu?? Instrukcja mówi, że to 63 Gwardyjska Czelabińska Brygada pancerna więc może i kawałek meteoru się znajdzie. Ostatecznie dałeś podkład?. I jakimi farbami malowałeś?. Tak podkład musiał być a do tego celu użyłem podkładu samochodowego w sprayu firmy Motip, a malowałem go Pactra Russian green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Oki, czyli zastosowałeś podkład, który Ci proponowałem i którego sam używam na tym modelu. Farbę mam tą samą, czyli Pactra, no to jest szansa, że u mnie też to zagra . Jak czegoś nie spartolę . Jeśli możesz jeszcze powiedzieć jak mocno i czym rozcieńczałeś Pactę green?. Ja testowałem wodę destylowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 63 Gwardyjska Czelabińska Brygada-ok ale z jakiego okresu?żeby babola nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 6 Listopada 2013 Autor Share Napisano 6 Listopada 2013 63 Gwardyjska Czelabińska Brygada-ok ale z jakiego okresu?żeby babola nie było... Tak wiem na temat tej jednostki dorwałem info niestety nie pewne że jednostka ta zdobywała Pragę . Dopisali w instrukcji jedynie , że rok 1944-45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 6 Listopada 2013 Share Napisano 6 Listopada 2013 Jak tak to lepiej i bezpieczniej zrobić Czeską drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 8 Listopada 2013 Autor Share Napisano 8 Listopada 2013 Ok coś tam z lampą popróbowałem tylko zdjęcia kiepskie mam nadzieję, że coś tam zobaczycie. I mam pytanko czy taki lakier nada się do zabezpieczenia washa przed przystąpieniem do obić i czy można nakładać go pędzlem ? http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?products_id=49933&%3CosCsid%3E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 No to kolejna strasznie długa przerwa zaliczona.Jedynie co się pojawiło to obicia które zresztą wyszły po chińsku czyli jako tako.Trochę się zapędziłem z ich ilością i wygląda to tak jak by Volkssturm zamiast Panzerfaustów walczył młotkami ale mam dzieję że uda mi się to jakoś zakryć pigmentami.Oto i zdjęcia tego zła: I jak da się przeżyć ten widok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Gąsek to chyba za dużo dałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ano trochę za dużo luzu. Przy takim układzie przeskakiwały by na kole napędowym co spowodowałoby bardzo szybkie zużycie sworzni kół i rozwaliło zęby w klepkach. Tu masz prawidłowo napięte a tu już były bardzo luźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Tych ogniwek za dużo no i wygląda to słabo, może trochę się ich pozbądź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi