Wojciechu Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) W tym temacie przedstawiam relacje z budowy mojego nowego nabytku Dafa XF. Bak z kótrego musze śćiągnąć farbe i położyć nową warstwę: Rama: A na taki kolor będzie model malowany: Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Tyle udało mi się dzisiaj zrobic przy Dafiku: Pomalowana kabina-pojdzie jeszcze na nią jedna warstwa farby: Pozdrawiam! Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 zamocno sie swieci ten czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Kabina bardzo ładnie, natomiast ten czerwony hm nie za ciekawy odcień,no i te paski koniecznie do poprawy. Przydałaby sie taśma maskująca i będzie o klasę lepiej Życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 fajny ten niebieski kolor na kabinie ale reszta narazie słabo sie prezentuje no ale to dopiero początek prac wiec na pewno wszystko zostanie pomalowane lepiej wyretuszowane itp. Zgadzam sie z poprzednikami że ten czerwony jest troche za ostry lepszy by był ciemniejszy bardziej stonowany a nie taki bardzo rzucajacy sie w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 heh a ja myślałem że ta kabina jest tak fabrycznie pomalowana. czerwony jak dla mnie ok , tylko te paski do poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Fabrycznie? Tzn. myślałeś że ona jest prosto z pudła italeri bez malowania tylko sklejona do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 NO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Fabryczny kolor tego modelu to czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Potrzebuje zdjęć tylnych swiateł od Dafa. Jak kto ma to bardzo proszę o wrzucnie. Pozdrawiam! Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Proszę bardzo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Listopada 2007 Autor Share Napisano 29 Listopada 2007 Witam po bardzo długiej przerwie, prace nad modelem idą powoli z powodu braku czasu. Model narazie wygląda tak(jutro dam dokładniejsze fotki i przy naturalnym swietle, nad modelem jeszcze jest troche pracy): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 NIe wiem czy to wina fotek czy na łączeniu globu z dolną częścią jest straszna szpara?? No i co z tymi światłami jest?? porobiłeś kocie oczy same i reszte zamalowaełś czy mi się zdaje?? Z tych fotek nie można za dużo powiedziec. Czekamy na inne. Bajo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 Wnętrze wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Ooooo! Kolego, wnętrze super Tylko poduszka by się jeszcze przydała na leżance. Pomyśl o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 A mi jakoś kolory wnętrza nie pasują nie wiem dlaczego i coś innego bym położył na leżance coś ładniejszego.Na razie wszystko wygląda ok.Czekam na efekty końcowe. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2007 O poduszce pomyśle i dzięki za rade:) Wnętrze chciałem zbliżyć tak jak jest w oryginale, ale jakoś nie wyszło-trudno jest jak jest. Dzięki za opinie i Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 1 Grudnia 2007 Share Napisano 1 Grudnia 2007 Wojciechu to nie o to chodzi , że nie jest zbliżone do orginału bo ja mało razy siedziałem w Daf-ie lub oglądałem zdjęcia tylko każdy ma inny gust. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 5 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2007 Witam! Rozkleiłem kabine, bo troche mi się krzywo skleiła. Jak ją rozkleiłem to pomyślałem że przydała by się tapicerka i teraz się nad tym bawię. Tak to mniej więcej wygląda: -dach: -boczne ścianki: -tylna ściana-(tylko tą leżanke musze jeszcze poprawić, bo coś nie bardzo wygląda): A z takiego materiału wykonuję tapicerkę: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 5 Grudnia 2007 Share Napisano 5 Grudnia 2007 Tapicerka swietnie tobie wyszla jestem pelen podziwu ,a co to za material z ktorego zrobiles tapicerke ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Fajnie Tobie to wnętrze wyszło Tylko jak dla mnie, zestawienie kolorystyczne wnętrza jest co najmniej dzikie. I się świeci Ale najważniejsze żeby się Tobie podobało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 6 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2007 a co to za material z ktorego zrobiles tapicerke ?? Pozdrawiam Sam nie wiem co to jest za materiał i do czego. Znalazłem taką rolkę w domu i pomyślałem że moze być z tego tapicerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 No to niezle jakbys sie dowiedzial co to za rolka to pisz Pozdrawiam i zycze powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czolgista55 Napisano 6 Grudnia 2007 Share Napisano 6 Grudnia 2007 Strasznie zielono w środku Sorki ale mi się nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 29 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2007 Cześć wszystkim. Do Dafa zakupiłem naczepe i trochę się rozczarowałem bo kalkomania jest za krótka , na ale cóż, jakoś to muszę przeboleć Fotki: -pudełko: -elementy pomalowane kolorem "aluminium"-jak widać nie za specjalnie to wygląda . (Malowałem to humbrolem, i mam pytanie bo w tych farbkach jest dużo takich drobnych śmieci-przez co można przecedzić tą farbkę?): - a tak wygląda mój Manik z ramą : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi