skura82 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam. Udało się dobrnąć do końca, namiastka warsztatu, dla zainteresowanych tutaj: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=37153 Model kończony w delikatnym pośpiechu... chciałem skończyć na zawody we Wrocławiu... ...ale chyba się udało, choć przyznam się, że w rzeczywistości wygląda lepiej, ale to takie moje osobiste odczucie ;o) Pochwalę się I trochę czarno-białych Jak znajdę trochę więcej czasu, to coś jeszcze pokombinuję, na chwilę obecną zdjęcia robione na szybko... Co zepsułem, to szanowna loża wrocławskich shermanoholików już mi zakomunikowała... w najbliższym czasie planuję poprawić przede wszystkim właz kierowcy. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Modelik ładny, tylko zrób foty na ciemnym tle, bo sie troszke zlewa to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Fajny!małe "ale"-jak wjechał na pozycje?bo śladów nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Bardzo fajny szermi, tylko zastanawia mnie czy ta sznyta na górze lufy to gafa sędziów czy złudzenie optyczne na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 fajny maluszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Zawsze podziwiam modelarzy robiących w 1:72, szacunek. Uroczy Shermanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Bardzo mi się podoba; gratuluję wyróżnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 znakomity model, jedna z ładniejszych 72 jakie ostatnimi czasy widziałem. ciekawy temat, ładna ekspozycja modelu złowem cud, miód i orzeszki. osobiście bym zapuścił nieco liny holownicze jakimś delikatnym rdzawym washem i przetarł. gratulacje i pokaż następny model :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Super.Maly 72 ale z jajem.Gratuluje nagrod.Zdjecia czarno-biale klimatyczne,dopasuj jakies tlo i bedzie jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Widziałem na żywo - model wygląda świetnie , zdjęcia to potwierdzają , zasłużona nagroda Nie było okazji porozmawiać , to teraz zadam pytania : jakie kolory były użyte do pomalowania shermiego ? zdaje się , że kolega miał również drugiego shermana - z czego została wykonana łąka ? ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 drugi Sherman? a gdzie zdjęcia?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Model ładny i gratulacje za nagrodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam Piękny. Sherman to mój ulubiony, a tu jeszcze polskie barwy i II KP - super. Gratulacje za nagrodę. Jakieś figurki by ożywiły całą scenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skura82 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Cieszę się, że się podoba... a ja już myślałem że totalnie zardzewiałem po kilku latach nic nie robienia ...może jeszcze coś ze mnie będzie Modelik ładny, tylko zrób foty na ciemnym tle, bo sie troszke zlewa to wszystko Lepsze zdjęcia są w planie, te zrobiłem na szybko, aby było cokolwiek... Fajny!małe "ale"-jak wjechał na pozycje?bo śladów nie widać... Na zdjęciach archiwalnych też nie widać... Piedimonte to wielka kupa kamieni, w których raczej ciężko odcisnąć jakiekolwiek ślady, podejrzewam że Królewski Tygrys miałby z tym problemy a co dopiero mały, 30t sherman Poza tym, jak Markiza i kilka innych czołgów pułku się zawiesiła na zboczu, to chłopaki spędzili tam kilka ładnych dni, nawet jeżeli ślady tam były, to mogły ulec zatarciu. (zdjęcia z epoki można zobaczyć w pierwszym poście wątku warsztatowego) Bardzo fajny szermi, tylko zastanawia mnie czy ta sznyta na górze lufy to gafa sędziów czy złudzenie optyczne na zdjęciu? Zapewniam, że to refleks z lampy błyskowej... lufa RB, więc żadnych szwów tam z definicji nie ma. osobiście bym zapuścił nieco liny holownicze jakimś delikatnym rdzawym washem i przetarł Słuszna uwaga, jak trochę odpocznę od modelu, to warto się tym zająć jakie kolory były użyte do pomalowania shermiego ? Mój pierwszy model malowany Vallejo kolor bazowy: 819 iraquian sand plamy: 887 brown violet dopancerzenia: 889 usa olive drab dodatkowo próby cieniowania, z którego i tak nic nie widać 976 buff i 924 russian uniform ww2 Całość pociągnięta neutral wash MIG-a i kilka kilogramów pigmentów CMK zdaje się , że kolega miał również drugiego shermana - z czego została wykonana łąka ? Tak, obok MRKIZY stał też kilku letni mój ulepek w postaci Sherman V z 24 pułku ułanów, jadącego przez łąkę... a sama łąka to po prostu polak, nie wysiliłem się... drugi Sherman? a gdzie zdjęcia?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hihi, czasem mam wrażenie, że tylko shermany mam u siebie... jak napisałem powyżej, jest to ulepek z przed kilku lat... http://www.smallscaleafvforum.com/forum/viewtopic.php?t=2646 nic szczególnego, doszła tylko podstawka i dość nieumiejętnie pomalowany załogant... może w najbliższej przyszłość zrobię kilka zdjęć i wrzucę… miałem jeszcze halftrucka z academy i Churchilla z dragona, który zlepiłem tuż przed MARKIZĄ, aby sprawdzić, czy jeszcze coś potrafię Jakieś figurki by ożywiły całą scenkę hihi, początkowo miał być okop przed czołgiem z .30 obsługiwaną przez zakurzonych Jodisa i Stapińskigo (patrz zdjęcie z epoki w wątku warsztatowym), ale jak to w życiu bywa, na planach się skończyło, zawody blisko, więc trzeba było się pośpieszyć... może kiedyś wkleję Tymienieckiego przebiegającego przed czołgiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Bardzo fajny gratulacje nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Super model. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Model prezentował się na żywo doskonale . Fajnie, że udało się zrobić dobre zdjęcia. Osobiście dodał bym z jedną figurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Osobiście dodał bym z jedną figurkę. Fakt,dioramka dostała by "życia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Mam nadzieję, że będzie łatwiej. Figurki Brytyjczyków w 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Witam Jakoś te figurki mi nie pasują bardziej wyglądają do zestawów wargamer, a nie delikatne do modeli jak na przykład figurki z Milicasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 GRATULUJE !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Piknie CI to wyszło i gratulacje za nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi