Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 W oczekiwaniu na model RV Aircraft.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Gratulacje, dawno nie widziałem tak fajnego miga! To co wyraźne dla każdego, nawet profana, to świetne, nienachalne szczegóły malowania. Od srebrnego szczytu stożka, poprzez te wszystkie wkręty mocujące panele i uszczelki osłon kabiny. Bym się tylko czepił braku delikatnego ugięcia pneumatyków i widocznego w dyszy wylotowej łączenia połówek kadłuba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Model wykonany był na podstawie zdjęć z okresu ok. 2002 roku. Jak wiadomo malowania bisów zmieniały się często. Ponadto do wykonania użyłem kalkomanii Ardpol. Wiem , że godło zaprzyjażnionej niemieckiej jednostki jest w rzeczywistości jasniejsze niż na tarczy godła eskadry. Napis NAVY powinien być większy, ale godło klucza Dama w czerwonej sukience na tle czterech asów jest jak najbardziej OK. Nie wiem o co chodzi z czerwonymi trójkątami pod klapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Bardzo ładnie wykonany MiG. __________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat CR.42 - Italeri - 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzięki za informacje, mam jednak wrażenie, że to zupełnienie inny okres tego egzemplarza, np. brak czerwonego paska pod kabiną - w zamian żołte strzałki. Nie wiem jak z tym godłem niemieckim, czy po prostu farba już nie schodziła- przypominam sobie, że jednak to była jakaś postać w długiej todze. Nie ma problemu z drugą damą z prawej strony, jeśli to się potwierdzi na 2002 rok, ani z czerwonymi trójkątami. Przy okazji zauważyłem, że szachownice na spodzie skrzydeł są "nieprawidłowe" - też nie ma problemu dla mojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 ....sam się skołowałem - to przez fakt, że model był budowany dobre pięć lat temu! Na moim modelu damy z kartami są po obu stronach-patrz zjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 OK w sprawie godła, nie było go widać dobrze nigdzie... od 2002 lub coś ok. Poprawka (zdrapka plus podmalówka) nie będzie problemem w tej skali. Mnie bardziej męczy gdzie znależć dobry napis NAVY. A co do damy na kartach to niestety całkowicie moja pomyłka - nie mogę zwalić na brak dokumentacji, czy niepoprawne rysunki, jak w przypadku godła niemieckiego, nie wiedzieć czemu nakleiłem damę na kogucie, zamiast na kartach -ech ten wzrok! To już poprawiłem na poczekaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 ....uff! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 ...Mnie bardziej męczy gdzie znależć dobry napis NAVY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Wiem, wiem i... bardzo liczę na Pana kalki!!! Tak jak na Fishbedy Radka Vavriny. Wczoraj napisał mi, że MFN jest na ukończeniu. Potem ma być MF i bis. Patrz: www.rvresin.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 A tu http://www.karaya.pl/pl/rvresin/0/mig-21mfn-rva72031.html i tu http://www.karaya.pl/pl/rvresin/0/mig-21mf-rva72029.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak w opisie: available April/May 2013, czyli dostępny kwiecień/maj 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Twój link prowadził do nikąd, stąd ,,moje,, dla zobrazowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi