SAGITARIUS Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam. Przedstawiam kolejny model. Chevrolet 15cwt firmy Italeri, skala 1/35. Model przedstawia ciężarówkę z okresu walk w Afryce `42r. Kamo zrobiłem na wzór pojazdów L.R.D.G. Model malowany akrylami, łoszowany, obijany olejami dla plastyków. Nie ukrywam, że poniosła mnie fantazja i postanowiłem go mocno utytłać. Miłego oglądania ... Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Ale Cie wzięło na obijanie - super modelik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam ... Ale Cie wzięło na obijanie - super modelik ;) ... jeszcze nie mam wyczucia i chyba trochę przesadziłem, następnym razem będzie lepiej. Mam nadzieję. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Normalnie przy twoich pracach ręce mi opadają Kiedy ja sie nauczę robić te obicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 No normalnie zarąbisty model. I obicia nie wyglądają wcale że "przesadzone" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Czy ja wiem, czy aż tak bardzo go poniosło. Moim zdaniem nie, a nawet czegos mi tu brakuje. Mianowicie koła są stanowczo za czyste. Powinny być bardziej przykurzone (zapiaszczone). Modele pojazdów z frontu afrykańskiego mają prawo wyglądać na mocno zużyte (szczególnie eksploatowane do granic pojazdy brytyjskie). Moim zdaniem w tej materii nie powinieneś mieć sobie nic do zarzucenia. Gratuluję ciekawego i solidnie wykonanego Chevroleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Super modelik i extra wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam. Dziękuję za opinię. Koła to niestety moja pięta Achillesowa ... ale trzeba poprawić jak tłum się domaga, a co tam ! Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Ja podejrzewam Krystianie, że Ty tam w domu masz jakaś drużynę krasnali, bo ludzie to w takim tempie i na takim poziomie modeli nie robią. A obicia wyglądają super. Czy mógłbyś napisać parę słów o technice ich wykonywania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Witam ... ponownie. Dzięki Tomku ... Obicia to mieszanina farb brąz van dyke + lamp black w proporcjach 2:1 nanoszone na model punktowo, czasami dłuższymi pociągnięciami za pomocą pędzla 00 lub 03. Ot cała filozofija. Pozdrawiam Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Kapitalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 Super modelik i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek632 Napisano 29 Sierpnia 2007 Share Napisano 29 Sierpnia 2007 model supppeer !!!! i dobrze ze dales mu w kosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Hmm. Koła jak z innego wozu, ale przecież mogli wymienić na nowe nie? Obicia de best i model też mimo ż wolę "pojazdy prosto z fabryki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Dokladnie. Koła te mi wcale nie pasują do reszty modelu. Pojazd cały poobijany a koła jakby przed chwilą je założyli.I jeszcze jedno skoro jest tak poobijany, to i trochę rdzy też powinno być widać i podwozie też trochę trzeba zakurzyć. Ale reszta jest oki. Chłopie ty wogóle spisz czy tylko kleisz modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam Dzięki raz jeszcze Panowie ... ... trochę śpię trochę nie ... to zależy. Zaś co do samego modelu, jest już poprawiony. Niestety fotobukjet znowu odmówił posłuszeństwa, jak tylko ruszy wrzucę nowe fotki ! Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam. UPDATE ! Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Od razu inaczej. Brawo bardzo mi sie podoba. Ten pojazd jest tak brzydki że aż piekny. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Sierpnia 2007 Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Piękny! Zwłaszcza dla mnie, wielbiciela frontu afrykańskiego. Z tymi kołami wygląda znacznie lepiej A jak sklejalność? I bez żadnych dodatków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 30 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam. Sklejalność na dobrym poziomie chociaż sporo kłopotów przysporzyło mi spasowanie drzwi. Ten element w tym modelu najbardziej kuleje. Poza tym ... sporo nadlewek w końcu to leciwy produkt. Model jest w 100% z pudła. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 6+/6!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi