Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Ponieważ, jak mniemam, C XII się chyba podoba, kontynuujemy z C X na "drzewianych" kołach. Nie tylko MiGami i Spitfire'ami człek wszakże żyje? Cytuj
kreator86 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Kolejny super dwupłatowiec nie tylko oklaski zwłaszcza za naciągi ! Cytuj
mig Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Kolejny piękny dwupłat i i do tego jeszcze z szachownicą. Super! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat CR.42 - Italeri 1:72 Cytuj
krosto Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 no ten fajniejszy!! może będzie jeszcze jakiś deser? pozdrawiam, K Cytuj
rhinoceros Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Klasa! Tylko czy kamuflaż na górze płata powinien mieć takie szerokie i rozmyte "przejścia" kolorów? Pozdrawiam! Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 Były takie kamuflaże (oryginalne, niemieckie), problem z tym konkretnym, przejętym i odremontowanym C X jest taki, że na znanych zdjęciach...nie ma on zamontowanych skrzydeł. Schemat wziąłem z z Windscock Datafile No 114 - Albatros C X. Alternatywą w takim przypadku jest dać sobie spokój i nie budować modeli z okresu 1918+ (?). Cytuj
Wachmistrz Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Piękna cała trójca: Albatrosy i Halberstadt. To jest właśnie fajne w tym okresie, że można nieco puścić wodze swobodnej interpretacji. W końcu drewno to drewno, a płótno to płótno. Kalkomanie (orzeł i numery) jak rozumiem, samodzielnie wykonane? Ja męczę swojego Albatrosa C.III (SL Poznań Ławica) i zmęczyć nie mogę... Aha, podoba mi się wykonanie łatek na płótnie. Cytuj
Wojciech Butrycz Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Kalkomanie, blachy i żywica wchodzi w skład zestawu, cały czas do nabycia w Jadarze. Albatros C III (Pancerka), C XV (Airmo Jadar) ciągle przede mną również. Mam nadzieję, że ktoś wypuści też C VII do kompletu Albatrosów dwumiejscowych używanych w Polsce. BII, BIIa, C I, C Ia też już są. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi