Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Ponieważ, jak mniemam, C XII się chyba podoba, kontynuujemy z C X na "drzewianych" kołach. Nie tylko MiGami i Spitfire'ami człek wszakże żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Kolejny super dwupłatowiec nie tylko oklaski zwłaszcza za naciągi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Kolejny piękny dwupłat i i do tego jeszcze z szachownicą. Super! ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: Fiat CR.42 - Italeri 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 no ten fajniejszy!! może będzie jeszcze jakiś deser? pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Klasa! Tylko czy kamuflaż na górze płata powinien mieć takie szerokie i rozmyte "przejścia" kolorów? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Były takie kamuflaże (oryginalne, niemieckie), problem z tym konkretnym, przejętym i odremontowanym C X jest taki, że na znanych zdjęciach...nie ma on zamontowanych skrzydeł. Schemat wziąłem z z Windscock Datafile No 114 - Albatros C X. Alternatywą w takim przypadku jest dać sobie spokój i nie budować modeli z okresu 1918+ (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Piękna cała trójca: Albatrosy i Halberstadt. To jest właśnie fajne w tym okresie, że można nieco puścić wodze swobodnej interpretacji. W końcu drewno to drewno, a płótno to płótno. Kalkomanie (orzeł i numery) jak rozumiem, samodzielnie wykonane? Ja męczę swojego Albatrosa C.III (SL Poznań Ławica) i zmęczyć nie mogę... Aha, podoba mi się wykonanie łatek na płótnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Kalkomanie, blachy i żywica wchodzi w skład zestawu, cały czas do nabycia w Jadarze. Albatros C III (Pancerka), C XV (Airmo Jadar) ciągle przede mną również. Mam nadzieję, że ktoś wypuści też C VII do kompletu Albatrosów dwumiejscowych używanych w Polsce. BII, BIIa, C I, C Ia też już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi