Robert C Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Witam! Wczoraj skończyłem chieftaina. Warsztat viewtopic.php?f=87&t=37690 . Jest to mój pierwszy model z blachami. Wyszło w miarę ok (jak dla mnie). Moje obawy co do tego że przy malowaniu wszystko odpadnie się (na szczęście) nie spełniły. Model ma przedstawiać pojazd który wrócił prosto z poligonu w słoneczny dzień. Proszę Was o krytykę oraz rady na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Nie znam się zbytnio na pancerce, ale w tym wypadku napisze kilka słów - świetnie oddana faktura wieży i przedniej części pancerza - osłona na lufie wg mnie wyszła doskonale - bardzo mi się podoba brudzenie przodu (spodniej części pancerza) - dziesiąte zdjęcie mogłoby wystąpić w walkaroundzie- nie widać różnicy z oryginałem jedno, co mnie męczy, to chyba nadmiar pigmentu w niektórych miejscach. Rozumiem, że może to być wyschnięta błoto-bardziej glina. Stąd informacja o "słonecznym dniu" Nadal jednak mnie to nie przekonuje. Podsumowując- wg mnie bardzo udany model bez zbytnich obtłuczeń szalonego posiadacza młotka edit- anteny do wymiany, bo chyba prostować nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Model bardzo mi się podoba. Miałem okazję widzieć prawdziwy na żywo i musze przyznać że twoje wykonanie naprawdę przypomina oryginał. Oczywiście merytorycznie pewno by się coś znalazło, ale po co. Lepiej cieszyć oko ładnie wykonanym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 super wyszedł a i zdjęcia są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Witam ! Cieszę się że się wam podoba. Ps. Anteny już naprostowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Jak dla mnie, model Super wyszedł. Świetnie wybrudzony itp. Bez przegięć i przesady. Idealnie wg. mnie i ze smakiem pobrudzony. Jedno "ale" to wymień te anteny, ale piszesz że już naprostowałeś Wymień je i zrób z rozciągniętej ramki na Ciepło, wychodzą idealnie. Takie prostowanie, drutu podejrzewam nie wychodzi dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Bardzo ładna praca. Fajnie okurzony.Tak w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi