adamus Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Witam. Tym razem do wglądu parę fotek Stuga III G.Jeat to model tamijowski w skali 1:35.Model posiada MG-tę ruchomą w płaszczyżnie pionowej i poziomej.Pozdrawiam.adamus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted May 13, 2013 Share Posted May 13, 2013 Bardzo mi się to kamo podoba. Jedyna uwaga do błocenia. Koła, wannę i płyty boczne masz utytłanea gasienice jak nówki. Trzeba by je trochę chociaż przykurzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus Posted May 13, 2013 Author Share Posted May 13, 2013 Witam.Dzięki za koment. .Masz rację.Z tymi gęskami wygląda trochę bezpciowo.Braki uzupełnię.Dzięki.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Z tymi gęskami wygląda trochę bezpciowo. Aż mi się dawny kolega z klasy przypomniał Model-świetny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper Posted May 14, 2013 Share Posted May 14, 2013 Bardzo fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Bardzo mi się to kamo podoba. Jedyna uwaga do błocenia. Koła, wannę i płyty boczne masz utytłanea gasienice jak nówki. Trzeba by je trochę chociaż przykurzyć. Dokładnie, kamo świetne, gąski czyste, trochę nie podchodzi mi brudzenie osłon przeciw odłamkowych, zbyt równa granica między brudnym a czystym. Może popraw pędzel,pigmenty i aero. Ogólnie model mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Świetny nietypowy kamuflaż bardzo mi się podoba, pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 super kamuflaż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Co do brudzenia to jest całkiem ok. Wanna, wnętrza kół i schurzen mogą być ubłocone. Zwłaszcza tak jak widać w tym wypadku gdzie błoto jest juz suche. Przejazd po utwardzonym podłożu (asfalt, szuter, beton czy bruk) spowoduje wykruszenie z gąsienic całego zeschłego błota. Wierzcie mi - wiem to z doswiadczenia. Jest zatem ok, to tylko kwestia w jakim momencie "uchwyciłeś" pojazd. A kamuflaż wcale nie jest nietypowy (chociaż rzadki) i wykonany bardzo ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted May 15, 2013 Share Posted May 15, 2013 Model wyszedł ci naprawdę bardzo fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus Posted May 16, 2013 Author Share Posted May 16, 2013 Dzięki za pozytywne komentarze. Miło mi że model Wam się podoba. A co do gąsek ... , sam nie wiem co z nimi zrobić. Jeszcz nad tym pomyślę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 Widzę że sporą rolę odgrywa tu światło. Na niektórych fotkach gąsienice wyglądają całkiem realistrycznie w stosunku do reszty pojazdu. Na niektórych już nie. Coś z nimi trzeba jeszcze popracować. Moim zdaniem lepienie ich błotem nie jest konieczne, ale jakiś kurz czy piasek był by jak najbardziej na miejscu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk2000 Posted May 19, 2013 Share Posted May 19, 2013 No niezły model ci wyszedł gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
author21 Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 FAjne kamo. Co do błocenia odwróciłbym kolory. Suche (jasne błoto) na górze, a ciemniejsze (wigotne) na dole. No i trochę więcej na kołach i gąsienicach błotka , ale z umiarem, tam odpadało szybko jak wyschło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts