dr.Watson Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Witam. Przedstawiam po dłuższej przerwie i braku weny twórczej, takie oto moje wypociny. Zestaw to Dragon 1:35, wojsko od Trampka, osiołek to żywica Toro Model. Dioramka przedstawia, Abramsa który z jakichś przyczyn się zepsuł na wrogim terenie, dlatego też wyłożyli płachtę sygnalizacyjną. Po pewnym czasie dociera pomoc, zachodzą od tyłu pojazdu i widzą jeźdźca. Swój czy wróg... nie wiedzą... spokojnie panowie...palec ze spustu.. Ogólnie z modelu nie jestem zadowolony, tzn, swojego wykonania, figurki wyszły mi za ciemne, a czołg miał być ładnie przykurzony ale nie wyszło, zapomniałem zetrzeć pigment i mi tak stwardniał że potem już było za późno i wyszło jak wyszło. Jestem z całości średnio zadowolony. Za jakość fot od razu przepraszam ale nie mam aparatu, a te robiłem telefonem. Mniej więcej tak to widzę, choć scenariuszy może być kilka Zapraszam do konstruktywnej krytyki. i kilka większych dla zbliżenia Edytowane 14 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Bardzo fajne, tylko wstaw więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 A co to za rodzaj kamuflażu na mundurach tych figurek? i przydałyby się bardziej ostre zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Kamo takie jak na pudełku Trampka polecane, nie wiem jak to się nazywa. :( Cienko widać ten kamo, bo figurki skopałem washem :( Ogólnie zanim je zepsułem, były to jasne mundury z dodatkiem brązu, zieleni,i ciemniejszego piaskowego. Figurki wyglądały że tak powiem, regulaminowo, ale niestety załatwiłem je na amen.Postaram się załatwić, konkretny aparat to w tygodniu wstawię lepsze i ostrzejsze foty ze zbliżeniami. Te są telefonem robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Kamo na figurach hamerykanców to nic innego jak tzw.tri kolor.Szkoda,że niewiele widać bo to dość prosty i łatwy w malowaniu kamuflaż.Na pewno łatwiejszy od woodlandu czy Upc.W tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Zawsze z przyjemnością oglądam amerykancką technikę bojową,co do modelu z tego co widać to kamo na tych żołdakach to trochę Ci nie wyszło(pooglądaj oryginały) duży plus za podłoże, a co do tanku zrobiony jest dobrze( zainwestuj w blaszki a będzie super),jednej rzeczy nie rozumiem dlaczego ten pojazd ma na bokach 2 rodzaje oznakowań batalionowych, jedno 51 z szewronem na dole jest z 5 batalionu, kompani C 1 plutonu, z szewronem i 3 kropkami symbolizuje kompanię A 3pluton, oglądając dokładnie ten czołg do jego Bumper Code ( to to oznakowanie z tyłu )pasuje wyłącznie to oznakowanie z szewronem z trzema kropkami w środku.Amerykański system oznakowań pojazdów jest spójny i czytelny wystarczy poznać zasady,oznakowania tzw.Bumper Code (to z przodu i z tyłu)opisują przydział pojazdu do określonego batalionu dywizji, oraz określają kompanię( baterię), pluton, i kolejny wóz w plutonie, oznakowania z boku pojazdu zawierają informację o batalionie, kompanii(baterii)oraz plutonie i czasami nr wozu w plutonie.System ten dotyczy wszystkich pojazdów od hummera po czołgi, a nawet wojskowe pociagi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 17 Maja 2013 Autor Share Napisano 17 Maja 2013 Dziękuję za porady i dobrą krytykę. Figurki faktycznie skopane, przez "łosza". A takie były ładne Dodam tylko że z tyłu wieży obok obecnego oznaczenia, miał być jeszcze panel z nr 51 i dolnym szewronem, tak jak po bokach, ale nie dałem bo mi nie wszedł już. A to jak wytłumaczysz ? Na dole jest ten sam czołg, polecam miniaturkę kliknąć, widać wtedy nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Prawdopodobnie czołg jest z" używki "i ma oznakowania poprzedniego użytkownika nie zamalowane przez aktualnego, w końcu to wojna jest .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Tak więc widzisz, nie pomyłki w moim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Ogólnie fajnie, ale widzę że kolega nie co pofantazjował z wygladem tego czołgu. Jest jeszcze jedno zdjęcie prawdziwego All Bout da Bones`a, na którym można się wzorować: Brak trupiej główki na jarzmie armaty odpuszczam ( żarcik ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Fakt faktem, jak już pisałem pigment mnie załatwił ale jeśli chodzi o kalki, to jestem usprawiedliwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi